Moviment obrer

Moviment obrer

Declaració d'Esquerra Revolucionària

Els carrers de Barcelona es tenyeixen de blanc en defensa de la sanitat pública i unes condicions laborals dignes

El 12 i 13 de desembre les infermeres, treballadores socials sanitàries, TCAI, GIS i diferents categories laborals van secundar la vaga convocada per CATAC-CTS, Intersindical, CGT, Som Intersindical, Som Sanitat i Infermeres de Catalunya, omplint els carrers de Barcelona en repulsa a la signatura del III Conveni de l'Institut Català de la Salut, acordat pel Govern amb les direccions sindicals de CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE.

Publiquem a continuació l'entrevista realitzada pel diari Militant a dues treballadores socials sanitàries en lluita. Des del Sindicat d'Estudiants mostrem tot el nostre suport a les reivindicacions de les TSS i, en general, al conjunt de les professionals de la sanitat que s'estan mobilitzant aquests dies de forma exemplar contra la precarietat, la privatització i la falta de recursos a la sanitat pública catalana.

Declaració política d'Esquerra Revolucionària del País Valencià

El succeït el 28 de maig al País Valencià suposa un dur colp per a la classe treballadora i la joventut. Després de 8 anys de Govern del Botànic (la coalició entre PSOE, Compromís i Unides Podem) en la Generalitat i d'alcaldia de Joan Ribó a la ciutat de València, el PP arrasa i s'imposa com el partit més votat en les tres províncies.

Declaració d'Esquerra Revolucionària Catalunya

Els resultats del 28M a Catalunya han significat un cop dur, que se suma al trasbals de la victòria devastadora de la dreta espanyolista a nivell estatal. Aquest cop és més impactant comparant els resultats amb el 2019. Llavors, la mobilització massiva als carrers contra la repressió, el règim del 78 i per la república catalana es va reflectir en una victòria històrica de l’independentisme d'esquerres i les forces a l'esquerra del PSC-PSOE determinant per frenar la dreta al conjunt de l'estat.

Avui 15 de març hem viscut una jornada històrica en la defensa de l’educació pública. Desenes de milers de professors i professores han omplert de gom a gom els carrers de Barcelona, des de Jardinets de Gràcia fins el Departament d’Ensenyament. Milers més ho han fet a Girona i a altres localitats. Aquesta és la mobilització del professorat més gran de l’última dècada, des de les històriques mobilitzacions educatives contra la LOMCE, la llei promoguda per l’exministre del PP José Ignacio Wert.

El Conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray (ERC), manté les polítiques de retallades i infrafinançament de l’escola pública que van dur a terme durant dècades els governs de l’antiga CiU, la dreta catalanista. Lluny de les promeses de Pere Aragonès, la seva arribada a Presidència no ha suposat cap gir a l’esquerra respecte de les polítiques dretanes de l’anterior Govern dirigit per Junts.

Aquí, com a Cadis, la lluita és l’únic camí!

El passat dijous 28 d'octubre milers de treballadors i treballadores del sector públic ompliren els carrers de Catalunya contra el RD-Llei 14/2021, més conegut com a “Icetazo”, amb motiu de la vaga general estatal al sector públic en defensa de l'estabilització del personal temporal i d'uns serveis públics de qualitat. Unes mobilitzacions convocades pels sindicats combatius de la Taula Sindical (IAC, CGT, COS, Co.Bas, CNT i SO), contra l'acord signat per CCOO, CSIF i UGT amb el govern PSOE-UP, que suposa el major ERO encobert de la història.

Comunicat del Sindicato de Estudiantes de Cádiz

¡El pueblo unido jamás será vencido! Prou repressió policial!

Manifestació 11h des de Puerta Tierra a l'Ajuntament

El passat dimarts 23 de novembre vam protagonitzar una mobilització històrica: els instituts i facultats van quedar buides i els carrers de Cadis es van omplir amb més de 10.000 joves i treballadors. Vam donar una lliçó de dignitat i compromís extraordinària!

Dimissió ja del Subdelegat del Govern a Cadis i del Ministre de l'Interior!

Comunicat del Sindicato de Estudiantes de Cádiz

Avui el jovent de Cadis ha sortit massivament als carrers en suport a la vaga del Metall. Quin exemple de dignitat i de solidaritat! Però quan milers participàvem pacíficament en la manifestació convocada pel Sindicat d'Estudiants, un grup d'antidisturbis, perfectament coordinat, ha atacat la mobilització amb brutalitat. És una completa vergonya que aquestes forces hagin estat enviades pel Govern central per a reprimir-nos! Malgrat aquesta violència policial gratuïta, volem dir alt i clar que no ens acovardiran, que el nostre suport als treballadors del metall és total. Per això el divendres 26 cridem a buidar una altra vegada les aules i omplir els carrers, en una nova jornada de vaga estudiantil!

Galeria de fotos i vídeos

Comunicat del Sindicato de Estudiantes de Cádiz

Ha estat impressionant. El jovent ha respost massivament a la vaga general convocada pel Sindicat d'Estudiants avui 23 de novembre. Aules completament desertes en els instituts i les facultats, i a partir de les 11h del matí el centre de la ciutat abarrotat per una manifestació unitària d'obrers i estudiants amb prop de 10.000 participants. Així es lluita, així guanyarem aquesta vaga!

 El jovent amb la lluita del metall!

Comunicat del Sindicato de Estudiantes de Cádiz

Des del Sindicat d'Estudiants cridem a la vaga general estudiantil a totes les i els estudiants de la província de Cadis en suport a la lluita del metall. Els treballadors i treballadores del metall estan donant un exemple de dignitat en la seva batalla per un conveni digne i per la fi de la precarietat.

Aquest dijous 28 d'octubre diferents sindicats alternatius, confluint amb accions convocades per algunes plataformes de personal interí, han convocat vaga general estatal al sector públic en defensa de l'estabilització dels llocs de treball del personal temporal i d'uns serveis públics de qualitat, oposant-se a les mesures que es proposen en el RD 14/2021, més conegut com a “Icetazo”.

Declaració del Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària

El medi ambient és molt més important que els beneficis empresarials

L'Autoritat Portuària de València (APV) –institució dependent del Ministeri de Transports, presidida per Aurelio Martínez (PSOE) i on participen l'Associació Valenciana d'Empresaris, entre altres– en 2020 va llançar el projecte per a una megaampliació del Port de València. El projecte consisteix en la construcció d'una nova terminal de 134 hectàrees (equivalent a 150 camps de futbol) que duplicaria la superfície del port i multiplicaria la seua capacitat per a moure i emmagatzemar contenidors. Actualment, el Port de València és el primer del Mediterrani i el quart d'Europa en moviment de contenidors, gestiona 5 milions a l'any. Amb l'ampliació, la xifra arribaria als 12 milions.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos