Internacionalisme

Internacionalisme

Descarrega el full i el cartell

Totes i tots a les manifestacions de les 12h!

Cap racó del planeta escapa de la destrucció mediambiental a la qual ens condemna el sistema capitalista. Els terribles incendis a Grècia, Turquia, Sibèria o Califòrnia, les onades de calor que han escombrat Canadà i la costa oest dels EUA deixant centenars de morts i milions de peixos asfixiats per l'escalfament oceànic, el desglaç del territori àrtic -a principis d'agost el casquet glacial que cobreix Groenlàndia ha perdut aproximadament 8.000 milions de tones al dia-, terratrèmols a Haití, inundacions a Alemanya, Bèlgica i la Xina... són la crònica d'una catàstrofe que avança a un ritme imparable.

L'aixecament que el jovent i la classe treballadora de Colòmbia protagonitzen des del passat 28 d'abril contra l'ultradretà de Duque ha commocionat el món sencer.

La brutal resposta repressiva de l'oligarquia governant, que fins al moment s'ha saldat amb més de 55 joves i treballadors assassinats a mans de les forces policials, milers de ferits i desapareguts, i centenars de detinguts, no ha aturat la mobilització popular. L’uribisme està desesperat i recorre a tot el seu arsenal de mort, incloses les seves bandes de paramilitars feixistes com s'ha vist en l'atac que va patir la Minga a la seva entrada a Cali.

El dilluns 10 de maig, avions israelians van començar una operació de bombardeig a la Franja de Gaza. Aquesta ofensiva és part de la política de càstig aplicada als territoris ocupats, especialment a Gaza, que s'ha traduït en el col·lapse de les condicions de vida de la població. A l'escassetat d'electricitat, aigua potable o sistema sanitari s'ha sumat en els últims mesos la negació de vacunes per als palestins per part d'Israel.

El passat 3 març Sarah Everard va ser segrestada i posteriorment assassinada per Wayne Couzens, un policia en actiu de 48 anys que pocs dies abans havia estat arrestat per exhibicionisme públic en un McDonald’s. Tot i això, Couzens va continuar prestant els seus serveis com a policia en l’equip de seguretat del Parlament, mantenint la seva placa i la seva arma.

L'assassinat de George Floyd el passat 25 de maig a la ciutat de Minneapolis, ha provocat un aixecament social arreu del país. Mobilitzacions multitudinàries i pacífiques s'han succeït en desenes de ciutats per denunciar una policia racista que ha protagonitzat una reguera de crims contra la població afroamericana. La lluita massiva ha posat al Govern reaccionari i totalitari de Trump contra les cordes.

Descarrega el cartell

Divendres 13 de desembre 17:30h al Consolat General de Colòmbia (Carrer de Pau Claris 102)

Fora els governs assassins de Piñera, Áñez i Duque!

El jovent i la classe treballadora a Xile, Bolívia i Colòmbia estan marcant el camí a seguir. La seva lluita és la mateixa que la nostra, contra els paquetazos i l'austeritat de l'oligarquia, l'FMI i l'imperialisme, que mantenen a milions en la misèria i que pretenen exhaurir els seus recursos naturals en benefici d'un grapat de multinacionals imperialistes.

Massives mobilitzacions estan recorrent de nou el món àrab. A les insurreccions populars a l’Algèria, el Sudan o l'Iraq, s'uneix ara el major esclat social que es recorda en dècades al Líban. La classe obrera i el jovent libanès s'han aixecat contra un govern corrupte, contra el sistema capitalista i l'imperialisme que imposa a la majoria unes condicions de vida miserables. Els treballadors i els joves han posat el Règim contra les cordes.

Descarrega el cartell Catalunya - Balears | País Valencià

Descarrega l'octaveta Catalunya - Balears | País Valencià

La lluita que el jovent hem protagonitzat aquests mesos constitueix l’acció més important contra la catàstrofe ecològica i els responsables d’aquesta: el sistema capitalista, les grans multinacionals i els governs al seu servei. Vagues estudiantils, manifestacions, concentracions i ocupacions es multipliquen per tot el món per rebutjar la hipocresia dels polítics que durant anys han celebrat “cimeres del clima”, aparentant una sensibilitat mediambiental que realment no tenen, mentre permeten que se segueixi destruint la naturalesa i enverinant l’aire que respirem i els aliments que mengem.

El passat 15 de Maig, estudiants i professors brasilers van protagonitzar una impressionant jornada de mobilització contra els atacs educatius del govern. Més de dos milions de persones van abarrotar els carrers de 200 ciutats i pobles de tot el país, incloent les seves 27 capitals regionals, contra la retallada del 30% del pressupost públic per a universitats i institucions educatives federals i l'ofensiva contra els estudis d'Humanitats aprovat pel Ministeri d'Educació.

Descarrega el cartell Catalunya i Illes Balears - País Valencià 

Descarrega el full Catalunya i Illes Balears

El capitalisme mata el planeta!

El medi ambient és molt més important que els beneficis empresarials!

La lluita contra la destrucció del planeta s’ha convertit en una qüestió de supervivència vital. L’últim informe de l’ONU sobre el Canvi Climàtic estima que “la humanitat té 12 anys per evitar un desastre ambiental catastròfic”. L’any passat ha estat el quart més càlid des del 1850 i en els propers cinc anys es preveuen temperatures rècord en les grans ciutats, on ja viu més de la meitat de la població mundial. Els oceans estan perdent oxigen a passos de gegant a causa de l’escalfament marítim. El nivell global del mar pujarà més de mig metre durant els propers 80 anys, cosa que provocarà seriosos problemes a moltes ciutats costeres. Es calcula que en deu anys, a causa de l’escalfament global, l’Àrtic es quedarà totalment sense gel durant l’estiu. Sense anar més lluny, en la ciutat asturiana de Gijón la contaminació s’ha multiplicat en un 2.300% en 2018.

El capitalisme ens condueix a la catrástrofe ecològica

Des del passat mes de novembre estem assistint a mobilitzacions multitudinàries en diferents països del món en contra del canvi climàtic i tots els efectes catastròfics que aquest sistema provoca. Des de Suècia, Bèlgica o Anglaterra fins a Austràlia passant per els Estats Units, desenes de milers de joves estan protagonitzant vagues estudiantils i protagonitzant marxes i protestes multitudinàries.

Esquerra Revolucionària

El 14 de gener, després de gairebé dos anys de negociacions infructuoses, més de 33.000 professors de 900 escoles públiques de Los Angeles van iniciar una vaga per exigir millores en les seves condicions laborals i defensar l'educació pública de la ciutat.

Aquell dia, més de 50.000 professors, personal escolar, pares i estudiants es van manifestar per la ciutat, i durant les sis setmanes que ha durat la lluita milers de professors s'han reunit diàriament en assemblees. En els piquets han participat 10.000 persones -no només professors, també la resta de la comunitat educativa- i s’han mantingut ferms i units a les portes dels col·legis.

Esquerra Revolucionària · Sindicat d'Estudiants

Cap a un nou maig del 68 que trenqui amb el capitalisme

En les darreres setmanes la joventut i els treballadors de tot el món mantenim els nostres ulls posats en l’alçament que recorre França de dalt a baix. La rebel·lió dels “armilles grogues”, desencadenada per un brutal augment d’impostos als carburants per part del govern de Macron, ha esdevingut una autèntica explosió que expressa la ira i la frustració profunda de milions de persones que han vist als darrers anys com les seves condicions de vida s’afonaven per a garantir els privilegis de les elits econòmiques.

Ja n'hi ha prou de culpar les víctimes!

Fa uns mesos, una jove de 17 anys va ser violada per un home de 27 a la ciutat irlandesa de Cork. Durant el judici, l'advocada de la defensa Elizabeth O'Connell, va pronunciar les següents paraules: "Hi ha alguna possibilitat que ella se sentís atreta per l'acusat i estigués disposada a conèixer a algú i estar amb algú aquella nit? Només cal mirar la forma en què anava vestida. Portava un tanga negre d'encaix ". Després d'aquesta vergonyosa afirmació, i sense cap objecció per part del jutge, el violador va ser declarat no culpable.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos