Després de l'acció dels milicians de Hamàs d'aquest cap de setmana, el Govern sionista, neofeixista, racista i colonialista de Netanyahu ha provocat una nova massacre a Gaza i als territoris palestins.

Fins ara els bombardejos ja han deixat centenars morts i més de 2.000 ferits entre la població civil, encara que les xifres es dispararan durant els propers dies durant la brutal ofensiva militar que compta amb el suport dels EUA, la Unió Europea i del Govern espanyol encapçalat per Pedro Sánchez.

Gaza s'ha convertit en el camp de concentració més gran del món, amb més de dos milions de persones vivint a l'extrema pobresa, sense poder sortir del territori ni poder rebre menjar i recursos, amb electricitat només quatre hores al dia i patint constants bombardejos que han causat milers de víctimes, entre elles centenars de nens, en els darrers anys. Abans que es produïssin les incursions de Hamàs, gairebé 300 palestins havien estat assassinats als territoris ocupats des del mes de gener i milers de cases palestines derruïdes o robades pels colons.

Que ara els Governs occidentals i els Estats Units s'escandalitzin davant les incursions de Hamàs és d'un cinisme i una hipocresia sense límits. Els mateixos que armen fins a les dents el Govern ucraïnès, ple d'ultradretans i nazis, i que parlen del seu dret a defensar-se, són còmplices de la salvatge ocupació sionista de Palestina i posen el crit al cel parlant de terrorisme! Una ocupació assentada sobre una política racista d'apartheid com la que va patir Sud-àfrica, i en crims i violacions sistemàtiques dels drets humans de la població palestina, no ha commogut les potències occidentals. El seu doble raser és menyspreable.

Quan els crims i els genocidis es cometen per part dels EUA, la UE i els seus governs aliats no sembla que hi hagi cap problema. Per això no ens hem d'enganyar per la propaganda occidental. Les declaracions reiterades sobre el dret d'Israel a defensar-se són una crida oberta a que es massacri el poble palestí.

Des d'Esquerra Revolucionària, Sindicalistes d'Esquerra, el Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives fem una crida a la mobilització popular en defensa del poble palestí, de la seva aspiració inalienable a la independència i a enderrocar l'Estat sionista capitalista. La nostra solidaritat és de classe i internacionalista. Per això entenem que la lluita del poble palestí, i el seu dret a l'autodefensa, només pot triomfar si es basa en una política revolucionària, comunista, que uneixi tots els oprimits de Palestina i també d'Israel.

L'integrisme religiós de Hamàs no és cap alternativa. Per enfrontar el Govern assassí de Netanyahu, i també la burgesia palestina i àrab que han actuat sota les directrius de Washington i Brussel·les en nombroses ocasions, i en molts casos com a carcellers del seu poble, cal una estratègia revolucionària que es basi en la lluita de masses, en les mobilitzacions populars, en la vaga general i en la insurrecció. Les Intifades van mostrar quin és el camí més efectiu per posar el sionisme i la seva maquinària militar contra les cordes.

És l'hora de la solidaritat amb els pobles oprimits per l'imperialisme, de recolzar el combat de les masses palestines contra dècades d'ocupació, opressió i extermini, i una política que permeti derrotar l'enemic sionista i no enfortir-lo. I aquesta política, l'única que pot acabar amb aquesta barbàrie, és la lluita de masses per la revolució socialista.

Visca la lluita del poble palestí! Visca la revolució socialista àrab!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos