Contra el feixisme

Contra el feixisme

Tot el nostre suport a les companyes i companys agredits! Ni un pas enrere contra l’escòria feixista

Des d’Esquerra Revolucionària, el Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives del País Valencià volem enviar tot el nostre suport, força i solidaritat als membres del col·lectiu antifeixista La Cosa Nostra que van ser agredits el dissabte 2 de març per un grup de neonazis.

Al voltant de les 23:30h, en plena celebració de la Magdalena al Centre Social Antifeixista de Castelló, una banda de 30 neonazis pertanyents als ultres del Castelló CD –més coneguts com a Frente Orellut– van irrompre al carrer Sant Miquel armats amb bats de beisbol i vares de metall i van agredir a tota la gent que allí es trobava. Van propinar pallisses salvatges, ferint a unes 12 persones i enviant a un noi de 32 anys a la UCI per un traumatisme cranial.

S’ha acabat! Ni una menys!

El 2023 està batent rècords en dades de violència masclista. No som exagerades ni unes histèriques. Només diem la veritat. 52 dones assassinades durant aquest any i 1.237 des del 2003. Les violacions han augmentat un 53,2% i tots els dies apareixen noves notícies als mitjans de comunicació que posen els pèls de punta. Agressions sexuals contra nenes i noies molt joves, ús de la submissió química, denúncies arxivades i maltractadors al carrer… Nosaltres posem les mortes i aquí no passa res. És insuportable.

Els mocosos feixistes de Vox que donen suport a la privatització de l'educació pública, que neguen la violència masclista i estan en contra dels drets de les dones, que criminalitzen el moviment feminista, els mateixos franquistes que justifiquen a violadors i maltractadors, els homòfobs i trànsfobs que exalten els prejudicis sexistes més deplorables, els que enyoren els temps de la dictadura quan els drets democràtics eren aixafats i van a les manifestacions amb banderes nazis... Aquests pijos, cayetanos, aquests fatxes han fet una crida a través de xarxes a una "vaga estudiantil".

El 9 d’Octubre, diada del País Valencià, s’ha convertit en un dia de referència de la lluita antifeixista al nostre territori. La participació en les mobilitzacions ha anat en augment any rere any, demostrant la voluntat de milers de joves i treballadors de fer front al perill que suposa l’extrema dreta i les bandes feixistes. Enguany, i davant l’amenaça que suposa el nou Govern autonòmic del PP-Vox i la tornada dels populars a l’Ajuntament de València i de moltes altres ciutats, donar una gran resposta des dels carrers té encara més importància.

 

Declaració de Lliures i Combatives

Nosaltres no oblidem!

En aquests últims dies moltes i molts ministres del PSOE han fet solemnes declaracions condemnant Rubiales, insistint que el govern central ha actuat amb la màxima celeritat, “avançant amb diligència i pas ferm” com es vanava Miquel Iceta. Però, per a desgràcia d'ells i elles, nosaltres sí que tenim memòria i no som imbècils.

Declaració d'Esquerra Revolucionària

Després de la desfeta electoral de l'esquerra governamental el 28M, l'ofensiva de la reacció ha donat un nou salt. La constitució de més de 140 ajuntaments i governs autonòmics entre el PP i Vox, que confirma que no hi ha “cordons sanitaris” que valguin, té un únic eix: guerra oberta contra l'activisme de l’esquerra i l'independentisme, el moviment feminista i LGTBI, i l'ecologisme anticapitalista. Esmolen els ganivets completament embravits pensant en el seu triomf del 23J.

El Partit Popular i Vox ja no s’amaguen ni dissimulen. Vénen a per nosaltres i s'han encarregat de deixar-ho clar a cada declaració televisiva, míting o post a les xarxes socials: guerra contra el col·lectiu LGTBI, contra les dones, contra els migrants.

Als ja tradicionals insults, menyspreu i atacs a què ens tenen acostumades aquests defensors de la pàtria, los toros i la Guàrdia Civil, se sumen les polítiques que començaran a aplicar en nous Ajuntaments i Governs autonòmics. Davant els resultats electorals del 28 de maig i la possibilitat d'una tornada triomfant a la Moncloa al juliol, se senten forts i treuen pit del seu odi de classe més LGTBIfòbic.

L'extrema dreta a Catalunya passa a l'acció. Des de fa diverses setmanes representants del PP, Vox, Ciutadans i Valents (escissió de Ciutadans) animen les manifestacions a la plaça de la Bonanova de Barcelona, exigint el desallotjament del Kubo i la Ruïna, dos centres socials autogestionats. Desenes de coneguts feixistes de la ciutat han secundat aquesta crida, ostentant simbologia nazi, cantant consignes masclistes contra Ada Colau i fent la salutació del sieg heil.

Fora el feixisme de les nostres aules!

El passat 6 de febrer coneixíem la notícia: el 19 de maig de l’any passat a l'Institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet un professor duia a terme una agressió racista a un estudiant. El professor, davant de tota la classe, va estirar l'alumne de la samarreta, el va empènyer, el va agafar amb força pels canells i tot doblegant-lo va dir-li textualment: "putos moros de mierda, que yo pago impuestos para pagaros las ayudas".

Declaració de Lliures i Combatives

Prou impunitat per als violadors i els rics! Tota la nostra solidaritat amb la víctima

El passat 21 de gener va ser detingut l'exjugador del Barça Dani Alves després de la violació d'una noia de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona. Les evidents i descarades contradiccions d'Alves en el seu desesperat intent de demostrar la seva innocència durant l'interrogatori, les gravacions de la discoteca, les declaracions de nombrosos testimonis i l'atenció a la víctima realitzada per la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS), ha obligat la justícia a enviar Dani Alves a presó preventiva sense fiança.

Declaració d'Esquerra Revolucionària

"És d'una gravetat màxima, però s'ha d'acatar". El govern acata, la reacció avança

El cop de la reacció contra la principal institució de la democràcia burgesa, les Corts Generals, és un desafiament extrem. Ja no és només el Parlament de Catalunya. Ara es tracta d'emmordassar el parlament de l'Estat Espanyol, i qui ho fa és un Tribunal ple de feixistes que s'autoperpetua, i li menja el terreny a l'Executiu i al Legislatiu, deixant clar qui decideix sobre els assumptes fonamentals sense haver estat elegit: l'aparell de l'Estat.

Declaració de Lliures i Combatives

El passat 7 d’octubre va entrar en vigor la Llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, més coneguda com la Llei del “Només Sí es Sí”. Des de llavors, diversos tribunals territorials han revisat escandalosament a la baixa diverses condemnes a violadors, agressors i pedòfils. Fins i tot l’advocat de La Manada de Pamplona ha anunciat que sol·licitarà la revisió de la pena d’un dels condemnats per aconseguir una reducció de, com a mínim, un any.

Esquerra Revolucionària – Sindicat d'Estudiants País Valencià

El 18 d'octubre de 2020 un grup de 30 neonazis vinculats al CF Gandia van desfilar durant hores per la localitat alacantina de Pego, amb la total col·laboració de la policia, omplint els carrers de missatges feixistes, bramant càntics nazis i amenaçant a qualsevol persona que es creuara en el seu camí. Els vídeos d'aquesta repugnant provocació ultradretana van circular ràpidament i, mentre aquests nazis assistien al partit de futbol, centenars de veïns, joves i treballadors antifeixistes, es van començar a concentrar enfront de l'estadi municipal.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos