Moviment estudiantil

MOBILITZACIONS DIJOUS 25 D'ABRIL: València 12h Plaça de la Reina | Alacant 12h Plaça de la Muntanyeta

Descarrega el cartell · Descarrega el full

Descarrega la comunicació oficial de la vaga

El govern de la Generalitat del PP i Vox s’ha proposat acabar amb tots els nostres drets democràtics. Els nous atacs a l’escola pública, al valencià i contra la memòria històrica, units al seu discurs masclista i racista que totes i tots coneixem, són gravíssims.

Dimecres 21 a les 17:30h a Plaça Urquinaona

El “Pla Director FP 2030” anunciat pel Departament d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona pretén eliminar la secundària i el batxillerat a diversos instituts, reduir l’oferta de Formació Professional en d’altres, tots de zones i barris obrers!, i iniciar un procés de privatització de la FP pública. Això és una absoluta vergonya!

Descarrega aquí la Carta a les Famílies del claustre i el PAS

A finals de gener el professorat, estudiants i famílies de l'Institut Pablo Ruiz Picasso del barri de Torre Barró rebien de part del Consorci d’Educació l'escandalosa notícia que, a partir del curs 2024-2025, es començarà a eliminar l'ensenyament secundari en el seu institut, l'únic de Zona Nord (Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona), per a passar a impartir en uns anys només batxillerat i cicles formatius.

Ens continuen matant i violant. Prou negar la violència masclista!

Feministes contra el genocidi sionista a Gaza

Catalunya: Full · Cartell | País Valencià: Full · Cartell

L'any passat ha tornat a batre rècords en violència masclista. 56 dones assassinades, 7 més que en 2022; un increment del 53,2% de les violacions; una plaga d'agressions sexuals contra nenes i noies molt joves; centenars de denúncies arxivades judicialment i maltractadors al carrer; milers de dones víctimes del tràfic, la prostitució i els ventres de lloguer… Nosaltres posem les mortes i aquí no passa res. 

Rehabilitació immediata del nostre institut!

Concentracions: Dimarts 20 a les 11h a la porta de l’Institut / Dimecres 21 a les 11h a l’Ajuntament de Benicarló.

L’IES Ramon Cid de Benicarló, a Castelló, està en unes condicions ruïnoses. Les i els estudiants que cursem els mòduls de FP en aquest institut estudiem en un edifici que no reuneix les condicions mínimes essencials per a poder estudiar amb dignitat i qualitat. 

Galeria de fotos i vídeos

De Barcelona a Sevilla, de Bilbo a València, de Màlaga a Madrid, de la Corunya a Canàries… una vaga estudiantil històrica i massiva ha buidat avui les aules i omplert els carrers de desenes de ciutats de l'Estat espanyol. Així ha estat la mobilització organitzada pel Sindicat d'Estudiants en suport a la lluita del poble palestí, contra el genocidi sionista a Gaza i la complicitat vergonyosa dels governs occidentals, inclòs l'espanyol.

Barcelona: Full | Cartell · Tarragona: Full | Cartell · Girona: Full | Cartell  · València: Full | Cartell

El poble de Palestina porta dècades sent perseguit, atacat i massacrat per l'Estat feixista, colonialista i sionista d'Israel. Gaza s'ha convertit en el major camp de concentració del món, amb prop de dos milions de persones vivint en la penúria, sense poder sortir del territori i patint constants bombardejos que han causat milers de víctimes en els últims anys.

Per la retirada de tots els expedients disciplinaris!

Des de Sindicalistes d'Esquerra, Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants volem denunciar la campanya repressiva de sancions amb la qual FORD-España està atacant a les i els delegats i afiliats del Sindicat de Treballadors del Metall en la factoria de FORD a Almussafes, València.

Prou desorganització als plans d’estudi per part de la Conselleria d’Educació!

Els i les estudiants de Batxillerat del País Valencià estem fartes de totes les traves i impediments que ens trobem per a accedir a la Universitat. Denunciem l’EBAU per ser una prova classista i d’avaluació arbitraria que provoca que milers de nosaltres, especialment aquells que tenim menys recursos, no accedim a la Universitat pública. És absolutament injust que el treball i els coneixements de dos anys, que a més ja són avaluats pels nostres docents, siguen avaluats de nou en unes proves de tres dies. Els exàmens de l’EBAU tenen un cost superior als 50 euros, i les taxes universitàries de mitja  arriben als mil euros, el filtre definitiu per a les famílies de classe treballadora víctimes de la pobresa i la precarietat.

Descarrega el cartell / Descarrega la octaveta

Uneix-te al Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives per a lluitar per a...

  1. Per una educació 100% pública, laica, de qualitat, democràtica, gratuïta i en català/valencià, des d'Infantil fins a la Universitat. Ni un euro públic a la patronal de l'ensenyament privat o a l'Església! Incorporació de l'escola concertada a la xarxa pública. Per la baixada de les ràtios fins a un màxim de 15 estudiants per aula i la contractació de tots els professors, professores i personal necessari.

150.000 joves omplen les manifestacions de Lliures i Combatives

Quina inspiració, quina força i quina determinació la d’aquest 8 de març del 2023. Tot i la bestial campanya de la dreta mediàtica, a pesar dels lladrucs del PP i de Vox, tot i les lamentables i constants capitulacions del PSOE, el feminisme de combat ha viscut novament una jornada històrica. Milions de dones hem participat en centenars de manifestacions que han recorregut tota la geografia de l’Estat espanyol, i ho hem fet denunciant activament la justícia patriarcal, masclista i feixista, la dreta i la ultradreta negacionista de la violència de gènere, i a aquest partit que s’amaga darrere de les sigles de “socialista” però les dirigents del qual, com Carmen Calvo, defensen un programa trànsfob i homòfob que no té res en comú amb el feminisme que lluita tots els dies pels drets de la dona treballadora i de totes les oprimides.

SENSE INVERSIÓ, L’EDUCACIÓ INCLUSIVA ÉS UNA UTOPIA!

Compartim a continuació el manifest impulsat i signat per l’assemblea del professorat de l’IES La Moreria de Mislata, a València. Des del Sindicat d’Estudiants recolzem completament la seua denuncia i enviem tot el nostre suport i força a tots els docents i a l’equip directiu d’aquest centre que han decidit dimitir en bloc per la mancança de recursos a la que ens condemna la política educativa de la Conselleria d’Educació.

Dijous 23 de febrer a les 17h a l'Àgora de la UJI

És més que conegut que a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló imparteixen classe diferents professors implicats en casos d’assetjament sexual cap a alumnes. Tocaments a estudiants i altres professores, comentaris indecents i obscens, insinuacions sexuals per millorar la nota, propostes de cites privades per a “compartir aspectes de les assignatures”... s’han succeït des de fa més de 10 anys.

Assemblea dilluns 13 de febrer per organitzar la nostra resposta i la vaga estudiantil del 8M · 17h a l’Àgora del Campus de la UJI (Castelló)

És més que conegut que a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló imparteixen classe diferents professors implicats en casos d’assetjament sexual cap a alumnes. Malgrat que els seus noms i cognoms són més que coneguts, el Rectorat continua protegint a aquests impresentables permetent que continuen amb la seua carrera docent com si res no passés, donant peu a que aquests comportaments es repliquen i continuen.

En la segona jornada de vaga educativa, milers de professores i estudiants hem sortit als carrers. Però no hem fet només nosaltres. Les mobilitzacions d’avui han tornat a comptar amb el destacat segell del personal sanitari. Tot i que només els metges podien fer vaga, el conjunt de sanitaris i sanitàries s’han mobilitzat amb fermesa.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos