País Valencià

Reestabliment immediat de l’horari d’estiu per a garantir unes condicions dignes d’estudi.

La Conselleria d'Educació del govern valencià del PP-VOX ha suprimit l’horari d'estiu de molts IES i centres d’estudi a València. Això implica que, els estudiants i professors, en compte d’acabar les classes al migdia, com des de fa molts anys s’ha fet als mesos de juny i setembre per les altes temperatures, estem obligats a suportar unes condicions de calor indignes perquè els nostres centres d’estudis ni tenen aïllament tèrmic ni sistemes de climatització.

Fora de la Universitat empreses que col·laboren amb el sionisme!

Este dilluns 27 vam començar la setmana en la UPV, després de quinze dies d'acampada per Palestina, amb una concentració d'urgència en resposta a la massacre sionista en Rafah. I l'endemà vam decidir continuar les accions traslladant les nostres tendes de campanya al lloc on s'anava a celebrar el Fòrum d’Ocupació els dies 29 i 30 de maig, amb l'objectiu de denunciar la presència d'empreses que fan negoci amb l'Estat sionista. En esta fira anaven a participar multinacionals com ADI, HP, GMV i bancs com el Santander, que contribuïxen activament al genocidi a Gaza.

Descarrega el cartell · Comunicació oficial de la vaga

Consulta aquí les mobilitzacions

Prou atacs al valencià! Prou ja de destruir l’educació pública!

El govern de la Generalitat del PP i Vox s’ha proposat acabar amb tots els nostres drets democràtics. Els nous atacs a l’escola pública, al valencià i contra la memòria històrica, units al seu discurs masclista i racista que totes i tots coneixem, són gravíssims.

Hui 25 d’abril els i les estudiants dels centres educatius de València, Alacant i Castelló hem participat a la Vaga Estudiantil i les concentracions que el Sindicat d’Estudiants hem convocat contra els atacs del govern de PP-VOX a l’ensenyament en valencià, a l’educació pública i a la memòria històrica.

El govern valencià d’ultradreta s’ha proposat acabar amb tots els nostres drets democràtics. La seua ofensiva contra l’ús del valencià a les aules forma part de la seua agenda reaccionària, i del seu discurs masclista, racista i classista que totes i tots coneixem.

MOBILITZACIONS DIJOUS 25 D'ABRIL: València 12h Plaça de la Reina | Alacant 12h Plaça de la Muntanyeta

Descarrega el cartell · Descarrega el full

Descarrega la comunicació oficial de la vaga

El govern de la Generalitat del PP i Vox s’ha proposat acabar amb tots els nostres drets democràtics. Els nous atacs a l’escola pública, al valencià i contra la memòria històrica, units al seu discurs masclista i racista que totes i tots coneixem, són gravíssims.

Rehabilitació immediata del nostre institut!

Concentracions: Dimarts 20 a les 11h a la porta de l’Institut / Dimecres 21 a les 11h a l’Ajuntament de Benicarló.

L’IES Ramon Cid de Benicarló, a Castelló, està en unes condicions ruïnoses. Les i els estudiants que cursem els mòduls de FP en aquest institut estudiem en un edifici que no reuneix les condicions mínimes essencials per a poder estudiar amb dignitat i qualitat. 

Per la retirada de tots els expedients disciplinaris!

Des de Sindicalistes d'Esquerra, Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants volem denunciar la campanya repressiva de sancions amb la qual FORD-España està atacant a les i els delegats i afiliats del Sindicat de Treballadors del Metall en la factoria de FORD a Almussafes, València.

Prou desorganització als plans d’estudi per part de la Conselleria d’Educació!

Els i les estudiants de Batxillerat del País Valencià estem fartes de totes les traves i impediments que ens trobem per a accedir a la Universitat. Denunciem l’EBAU per ser una prova classista i d’avaluació arbitraria que provoca que milers de nosaltres, especialment aquells que tenim menys recursos, no accedim a la Universitat pública. És absolutament injust que el treball i els coneixements de dos anys, que a més ja són avaluats pels nostres docents, siguen avaluats de nou en unes proves de tres dies. Els exàmens de l’EBAU tenen un cost superior als 50 euros, i les taxes universitàries de mitja  arriben als mil euros, el filtre definitiu per a les famílies de classe treballadora víctimes de la pobresa i la precarietat.

SENSE INVERSIÓ, L’EDUCACIÓ INCLUSIVA ÉS UNA UTOPIA!

Compartim a continuació el manifest impulsat i signat per l’assemblea del professorat de l’IES La Moreria de Mislata, a València. Des del Sindicat d’Estudiants recolzem completament la seua denuncia i enviem tot el nostre suport i força a tots els docents i a l’equip directiu d’aquest centre que han decidit dimitir en bloc per la mancança de recursos a la que ens condemna la política educativa de la Conselleria d’Educació.

Dijous 23 de febrer a les 17h a l'Àgora de la UJI

És més que conegut que a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló imparteixen classe diferents professors implicats en casos d’assetjament sexual cap a alumnes. Tocaments a estudiants i altres professores, comentaris indecents i obscens, insinuacions sexuals per millorar la nota, propostes de cites privades per a “compartir aspectes de les assignatures”... s’han succeït des de fa més de 10 anys.

Assemblea dilluns 13 de febrer per organitzar la nostra resposta i la vaga estudiantil del 8M · 17h a l’Àgora del Campus de la UJI (Castelló)

És més que conegut que a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló imparteixen classe diferents professors implicats en casos d’assetjament sexual cap a alumnes. Malgrat que els seus noms i cognoms són més que coneguts, el Rectorat continua protegint a aquests impresentables permetent que continuen amb la seua carrera docent com si res no passés, donant peu a que aquests comportaments es repliquen i continuen.

Concentració dimecres 2 de març a les 18:30h en l’Albereda de Bétera

Un professor de l’Institut Les Alfàbegues a València ha sigut víctima d'una terrible agressió homòfoba i feixista. Fa uns dies, unes estudiants van traure al pati del centre una bandera LGTBI i trans, i tot seguit, altres alumnes es van sumar a aquesta acció en defensa de la diversitat i pel respecte a totes i tots independentment de la nostra orientació o identitat sexual.

Ja n'hi ha prou de dictàmens franquistes contra els nostres drets!

La jutgessa titular del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Castelló ha ordenat retirar d'11 instituts públics de la ciutat 32 llibres de temàtica feminista i LGTBI. Aquesta mesura cautelar, més pròpia de l'Edat mitjana que de l'any 2021, s'ha dut a terme atenent la petició de l'associació ultradretana Advocats Cristians.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos