El jovent a l'Estat espanyol hem deixat clar el nostre suport a la lluita del poble palestí i el nostre ferm rebuig al genocidi sionista a Gaza, denunciant no només l'Estat feixista i colonialista d'Israel, sinó també la complicitat vergonyosa dels governs occidentals, inclòs l'espanyol, i la hipocresia dels governs àrabs.

El 26 d'octubre i el 16 de novembre vam protagonitzar dues vagues generals estudiantils on vam buidar les aules i omplir els carrers de ràbia, lluita i solidaritat internacionalista amb els nostres germans i germanes a Palestina.

Les i els estudiants hem cridat No en el nostre nom! perquè no ens quedarem de braços plegats mentre es perpetra un genocidi atroç en viu i en directe. Hem de continuar impulsant la solidaritat internacionalista, perquè només la lluita de la joventut i la classe treballadora a tot el món podrà frenar aquesta massacre.

Per això, el Sindicat d'Estudiants us animem a seguir creant comitès de solidaritat amb Palestina als nostres instituts i facultats per a organitzar, coordinar i impulsar accions de suport al poble palestí. Us proposem algunes idees:

1. Fer pancartes i penjar-les al centre (reixes, façanes, passadissos, pati…). Podem escriure frases com “Alto al genocidi a Gaza”, “Gaza no estàs sola”, “Les estudiants de l’institut / facultat X amb Palestina”, “Solidaritat amb el poble palestí”…

2. Empaperar els nostres centres d’estudi i barris amb cartells de suport. Descarrega’ls aquí: 1 | 2.

3. Organitzar una assemblea o xerrada per a explicar què està passant a Palestina. Podem animar els nostres professors i professores a participar-hi.

Recordeu que per llei les direccions dels instituts ens han de facilitar poder realitzar aquestes assemblees: Article 8 de la Llei 8/1985 (Llei Orgànica d’Educació vigent): “Es garanteix en els centres docents el dret de reunió dels professors, personal d'administració i de serveis, pares d'alumnes […]. A fi d'estimular l'exercici efectiu de la participació dels alumnes en els centres educatius i facilitar el seu dret de reunió, els centres educatius establiran, en elaborar les seves normes d'organització i funcionament, les condicions en les quals els seus alumnes poden exercir aquest dret”.

Article 28 del Reial decret 732/1995 (Deures i drets dels alumnes): “Els Directors dels centres garantiran l'exercici del dret de reunió dels alumnes dins de l'horari del centre […] els òrgans competents dels centres facilitaran l'ús dels locals i la seva utilització per a l'exercici del dret de reunió.”

És a dir, que no només tenen l'obligació de respectar el dret de reunió, sinó que s'ha de garantir, facilitar i estimular aquest dret fonamental dins de l'horari del centre. Podem demanar l'hora de tutoria per a parlar de la causa palestina, sol·licitar una sala per a fer aquesta xerrada en el temps de l'esbarjo…

A les facultats n’hi ha prou amb demanar una aula o convocar l’assemblea o acció en algun lloc conegut del campus.

Què podem explicar en aquestes xerrades? Que no és una guerra sinó un genocidi d'un Estat reaccionari contra un poble colonitzat, la responsabilitat d'Occident i les institucions internacionals, el moviment de solidaritat internacional que s'està aixecant a tot el món… En aquest article podeu trobar informació per a estructurar el debat.

4. Gravar vídeos i fer fotos de suport i moure-les per les xarxes socials.

El dia 29 de novembre és el Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí. Parleu amb els companys i companyes de classe, professores i personal del centre, Associacions de Famílies... i organitzeu totes les accions que se us ocorrin!

Podeu enviar-nos les fotos i vídeos dels actes, assemblees o accions que organitzeu per whatsapp al 629 467 550 o per mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (Catalunya) i al 685 098 482 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (País Valencià). O també per les nostres xarxes. La lluita ha de continuar! Uniu-vos al Sindicat d'Estudiants aquí!

Visca la lluita del poble palestí! Aixequem la solidaritat internacionalista!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos