[veurevídeos dela finaldel text]
Dimecres passat 16 de juliol es va celebrar la primera assemblea de “Guanyem Barcelona” al districte obrer barceloní de Nou Barris. Amb una assistència de 500 persones, va comptar amb la presència d'Ada Colau, que va insistir en els punts centrals plantejats en l'acte de presentació que es va celebrar a Barcelona a finals de juny, entre d’altres: la força que tenim, la necessitat de la confluència de les organitzacions que lluiten i dels moviments socials, l'existència real de recursos per solucionar les necessitats de la gent, la necessitat de la crítica companya… Un punt molt destacable del seu discurs va ser la crítica al capitalisme.
Va plantejar la idea que malgrat la suposada recuperació econòmica i dels brots verds del govern no tornarem a la situació anterior a la crisi. A causa de tots els drets que s'han suprimit aquests anys estem en una situació que s'aproxima cada vegada més a l'esclavitud i s'han portat per davant el poc que havia “d’estat del benestar”. A més, com saben que ens estem organitzant estan aprovant mesures repressives com la “llei mordassa”. Anem cap a l'abisme, va plantejar, però el guió no està escrit i podem acabar el final d'aquesta història.
Prèviament a la intervenció d'Ada Colau va parlar l’Àngels Rabadà, una companya de l'Assemblea Groga, mestra i activista de Nou Barris. Després de l’exportàveu de la PAH va intervenir l’Ernest Morales explicant el funcionament de “Guanyem Barcelona” i què es pot fer per impulsar aquesta iniciativa. Després de finalitzar els ponents van intervenir activistes de diversos moviments socials, entre ells, Borja Latorre, portaveu del Sindicat d’Estudiants que va plantejar el suport de la nostra organització a aquesta iniciativa, i la importància que la majoria que ja tenim als carrers es transformi en majoria en les urnes. També va plantejar la necessitat, com indica constantment la companya Ada, que aquesta Plataforma es basi en la mobilització, no només de cara a les eleccions, sinó també, i sobretot, després. També es va denunciar el paper de CiU i com coincideix, en l'essencial, amb el PP, quelcom que va ser molt aplaudit. Posteriorment van intervenir companys activistes del districte en defensa de la cultura, de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, i de l'Associació de Veïns de Roquetes.
El Sindicat d’Estudiants va participar activament en l'organització de l'acte. Durant el cap de setmana es van fer diverses pegades de cara a anunciar-ho, posant cartells als carrers i als comerços, amb molt bona rebuda per part dels veïns. Des del Sindicat d’Estudiants ens hem bolcat amb aquesta iniciativa ja que creiem que es tracta d'un gran pas davant de cara a canviar les coses i desallotjar a la dreta, tant a CiU com al PP, a Barcelona, i a la resta de l'Estat.
En l'acte el Sindicat d’Estudiants repartim una fulla plantejant la necessitat de reforçar aquest procés, i difonent la vaga estudiantil que hem convocat pel 21, 22 i 23 d'octubre contra la LOMCE, la LEC i les retallades, i la nostra intenció d'utilitzar aquesta vaga com una palanca més per contribuir a desenvolupar i enfortir el procés iniciat amb “Guanyem Barcelona”. Creiem que aquest ha estat un nou pas endavant, que es suma ja a les Assemblees de Sants i El Clot, també massives, i a les quals s'han unit ja la de l'Eixample Dret i unes altres que s'aniran concretant pròximament, i que reflecteixen que milers de persones volen participar en política, fer política, i que ja no consentiran que el destí de les seves vides sigui delegat en aquells que representen a banquers i capitalistes.
Videos de la intervenció de Borja Latorre del Sindicat d’Estudiants:
Full en PDF repartit pel Sindicat d’Estudiants: http://www.sindicatdestudiants.net/images/panfleto_nou_barris_web.pdf
{youtube}THXYrn8vH0o{/youtube}
{youtube}7viT1U_c_cc{/youtube}