• 1
  • 2
  • 3

                          Mentre criminalitzen a la joventut…

                   Els feixistes actuen amb absoluta impunitat 

                En defensa del dret a manifestació!

                    DEFENSEM ELS NOSTRES 

                     DRETS DEMOCRÀTICS! 

               PROU D’AGRESSIONS FEIXISTES! 

                                

En l’últim període hem vist com des dels mitjans de comunicació s’ha llançat una campanya salvatge per criminalitzar a la joventut. Tracten de presentar una imatge de la joventut irreal, per dividir-nos i desmoralitzar-nos. Un clar exemple el tenim amb els casos de “violència a les aules”. Per descomptat no neguem que existeixin problemes (no més que en altres períodes), però aquests s’estan magnificant i utilitzant interessadament. S’aprofiten de la commoció que causen aquests casos per generalitzar aquests problemes i justificar mesures repressives.  

Violència a les aules ? 

En l’últim període hem vist com des dels mitjans de comunicació s’ha llançat una campanya salvatge per criminalitzar a la joventut. Tracten de presentar una imatge de la joventut irreal, per dividir-nos i desmoralitzar-nos. Un clar exemple el tenim amb els casos de “violència a les aules”. Per descomptat no neguem que existeixin problemes (no més que en altres períodes), però aquests s’estan magnificant i utilitzant interessadament. S’aprofiten de la commoció que causen aquests casos per generalitzar aquests problemes i justificar mesures repressives.  L’últim cas el vam tenir a Alcorcón,  una ciutat obrera del sud de Madrid. Una baralla va ser utilitzada per la premsa per “demostrar” la existència d’un brot de violència de bandes juvenils i enfrontaments racistes entre els joves natius i els d’origen immigrant. Amb l’excusa d’evitar problemes, durant una setmana el govern va imposar un “estado de sitio” amb presencia policial massiva en la ciutat, prohibint les mobilitzacions de l’esquerra que volien demostrar que la joventut d’Alcorcón no és racista (entre elles la convocada pel Sindicat d’Estudiants el divendres 26 de gener). Mentrestant, la mateixa Delegació del Govern que prohibia les nostres manifestacions permetia que les feixistes es concentressin en el centre de Madrid, enfront del teatre on es representava l’obra de l’actor Leo Bassi.Atacs als nostres drets democràtics En els últims mesos s’han incrementat les mesures repressives contra la joventut i l’esquerra en general. Enumerem algunes: 

-        Desplegament de la policia en la porta dels instituts. En teoria per lluitar contra la droga, realment per crear un clima de criminalització i seguir utilitzant per retallar els nostres drets (com a Alcorcón, on els policies entraven als instituts dient que la vaga que havíem organitzat contra els feixistes estava desconvocada).

-Il·legalització de les nostres manifestacions, com la mencionada a Alcorcón. També a Barcelona, on la manifestació organitzada pel 26 d’octubre, exigint un futur digne per la joventut, va ser prohibida, al·legant que “en període electoral només els polítics poden fer política”.

-        Acord amb la Jerarquia Eclesiàstica per a que, en la pràctica, haguem d’estudiar religió en la primària i en la ESO.

-        Negació dels nostres drets democràtics: No només on governa la dreta, com a Madrid, on volen imposar una carta de drets i deures que suposarà instaurar la dictadura del director (entre altres poders, podrà expulsar als estudiants fins a 18 dies de l’institut), sinó també a Comunitat on governa l’esquerra, com a Catalunya, on no ens reconeixen el dret a vaga.

-        Pròxima llei “antibotellón” que podrà suposar sancions de fins 600 euros als menors per beneficiar a les grans discoteques i multinacionals d’oci, mentre segueixin imposant-nos un oci embrutidor.

-        Repressió contra els sindicalistes que defensen un model de lluita més combatiu, com a Astúries contra Cándido i Morala, dirigents de la Corriente Sindical de Izquierdas (CSI), o a Andalusia, contra els jornalers del Sindicato de Obreros del Campo (SOC). 

 

I els feixistes actuen amb impunitat          

Els feixistes són pocs i covards. Ells si que són violents, i no la joventut. Existeixen per amedrentar-nos i evitar que lluitem i reivindiquem els nostres drets. Aprofiten els vincles que tenen amb la policia, empreses de seguretat privada i amb la dreta per actuar impunement. Els jutges tampoc fan res per a detenir-los. I mentrestant, la seva activitat s’incrementa: Valladolid, València, Madrid, Màlaga, Barcelona, Girona, el Vallés,... són localitats i zones on hi ha agressions cada poc temps. Inclòs en zones on tradicionalment no hi havia presència feixista hem hagut d’iniciar campanyes de denúncia, com a Gasteiz (Vitòria), on un guàrdia jurat i el seu grup feixista tenien com a objectiu el nostre local. No ha sigut l’únic: locals d’esquerres han sigut assaltats per aquesta gentuza que agredeixen a qualsevol jove per portar un palestí , o per ser d’origen immigrant. No ho podem permetre! L’increment d’aquestes agressions feixistes tenen a veure amb la situació política actual. La dreta es sent aterrada quan veu a centenars de milers de joves i treballadors mobilitzant-se contra la guerra imperialista a l’Iraq o contra la manipulació dels atemptats del 11-M i, des de llavors, el PP ha empleat un discurs d’ultradreta, demostrant que són els hereus del franquisme. Cada declaració de Rajoy, Zaplana i Acebes contra els immigrants, els bascos i el catalana, o els homosexuals és un incentiu per a que els feixistes incrementin la seva activitat.  La manera de lluitar contra el feixisme és per mitjà de la mobilització massiva de la joventut i dels treballadors. Som molts més que ells i només s’atreveixen a atacar-nos perquè el que fan en un complet anonimat i perquè actuen amb impunitat. Per això, respondre a les seves agressions és molt important. El Sindicat d’Estudiants té experiència en lluitar contra els feixistes, sortint al carrer, defensant-nos de les seves agressions, implicant a la classe treballadora i demostrant que la majoria de la societat està absolutament en contra de les seves idees i els seus mètodes.  

 

Lluitar contra la dreta

 La majoria de les mesures que mencionem més a dalt han sigut aprovades o pel govern central o en comunitats autònomes i ajuntaments governats pel PSOE, IU-ICV i/o ERC. Aquests governs van ser elegits per acabar amb el malson que suposa la política d’Aznar i els seus, o a Catalunya per acabar amb el govern de la dreta catalana CiU. Tot i això, estan plegant-se a les pressions de la dreta. Es creuen les mentires dels mitjans de comunicació i només veuen els casos de violència en les aules, moving, bulling, bandes llatines i tota la resta mentre s’estan amb les braços creuats davant les agressions feixistes. El que necessitem és una política genuïnament d’esquerres, que dignifiqui els barris obrers, doni inversió en l’educació i en la sanitat pública, es garanteixi l’accés a una vivenda digna, dignifiqui les nostres condicions laborals,...  Pels que argumenten que no es pot aplicar aquesta política perquè no hi ha diners, els recordem que els bancs i les grans empreses han tingut uns beneficis multimilionaris. Als que insisteixen en que s’ha de tenir compte per no provocar a la dreta, perquè són molt forts o perquè necessitem el consens amb ells, els diem: Quin consens es pot aconseguir amb gent com Jiménez Losantos o Zaplana? I la suposada fortalesa? Realment l’esquerra és molt més forta que la dreta. Ho hem demostrat un cop i un altre al carrer. Sempre que els sindicats i els partits d’esquerres han convocar mobilitzacions, aquestes han sigut massives. No respondre a les provocacions del PP i plegar-se a les seves pressions és el que, precisament, pot enfortir-los. 

Organitza’t i lluita 

Defensar els nostres drets democràtics només és possible amb la organització i la mobilització. Fem una crida a conformar Comitès Antifeixistes en tots els instituts, facultats, barris,... per lluitar contra els grups feixistes. A més hem de recuperar el terreny perdut i defensar els nostres drets democràtics. La il·legalització de manifestacions és un fet molt greu que no podem deixar passar, per això hem iniciat una campanya en tots els instituts, facultats i barris en defensa del dret a manifestació. Hem de tornar a sortir al carrer, però per a això necessitem estar millor organitzats i ser més estudiants compromesos amb la lluita. Per això és important que t’afiliïs al Sindicat d’Estudiants. Només així el moviment estudiantil disposarà d’una eina útil per respondre contundentment als que amb una ma ens criminalitzen i ens diuen violents i ganduls, i amb l’altra permeten que els que si són violents, els feixistes, actuen impunement. 

ORGANITZA UN COMITÈ ANTIFEIXISTA PER EVITAR NOVES AGRESSIONS 

FORA ELS FEIXISTES DELS INSTITUTS, FACULTATS I BARRIS OBRERS 

CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA

EN DEFENSA DEL DRET A MANIFESTACIÓ

DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS DEMOCRÀTICS

AFILIA’T AL SINDICAT D’ESTUDIANTS 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos