• 1
  • 2
  • 3

Èxit de la vaga i les manifestacions

EXIGIM LA RETIRADA DE LA LEC

I LA PARALITZACIÓ DEL PLA BOLONYA

 

 Els mitjans de comunicació i el govern està mentint descaradament sobre la participació en la vaga. Diuen que ha sigut minoritaria, i que erem menys de 20.000 a la manifestació. Nosaltres diem que erem 80.000, però comprova-ho tu mateix a les fotografies i vídeos.

 

Avui dijous 13 de novembre, la vaga general d'estudiants i professors, convocada pel Sindicat d'Estudiants i els sindicats de professors USTEC, CGT i ASPEPC, ha sigut un èxit total i absolut.

 

El seguiment de la vaga d'estudiants ha superat el 90% als instituts públics i ha superat el 75% a la universitat pública. Les manifestacions han posat de manifest que la majoria de la comunitat educativa exigim la retirada de la LEC. Els carrers de Barcelona estaven totalment plens d'estudiants i professors, amb uns 80.000 manifestants, en un ambient molt combatiu. A Tarragona, la manifestació ha tingut més de 3000 assistents. També és un èxit a Girona i Lleida.

 

El Conseller d'Educació parla d'autonomia de centres, d'excel·lència i d'altres eufemismes darrere dels quals ocultar els veritables objectius de la LEC: privatitzar d'educació pública. En Conseller també parla de diàleg i negociació, però als únics que ha convençut de que la LEC és una bona llei és a la patronal de l'ensenyament privat, i a la dreta catalana CiU, el que demostra que la llei no va en benefici de l'educació pública sinó d'aquells que consideren l'educació un negoci ideològic i econòmic.

 

La majoria de la comunitat educativa hem sortit al carrer massivament per exigir la retirada del projecte de llei de la LEC. El que necessita l'educació pública és més inversió pública, i no pas barracons, gestió privada, guettos pels immigrants o privatització.

 

Lamentem que els dirigents sindicals de CCOO i UGT no hagin convocat conjuntament amb nosaltres aquesta vaga. Deien que no hi havia ambient per fer un altra vaga, que no sabien que opinen els professors,... Ara tenen la resposta del que opinen els professors i mestres: retirada de la LEC.

 

El Sindicat d'Estudiants fem una crida als dirigents dels sindicats de professors i al conjunt de la comunitat educativa a continuar la lluita. Tenim motius i força. Hem de continuar unint la lluita d'estudiants d'instituts i universitat, i de professors i mestres, com avui hem fet. És necessari que continuem la lluita per mitjà d'un pla de lluita que doni continuïtat, amb noves vagues d'estudiants i professors, fins arribar a aconseguir els objectius de la lluita

 

-          Retirada de la LEC i dimissió del Conseller Maragall.

-          Paral·lització del Pla de Bolonya.

-          Per una llei educativa en benefici de l'educació pública: augment dràstic de la inversió a la pública i ni un euro a la privada concertada.

 

Barcelona, a les 15 hores del 13 de novembre de 2008

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos