• 1
  • 2
  • 3

Èxit rotund de la vaga general
d'estudiants i professors 
150.000 manifestants a Barcelona

"Maragall / No ens enganyis"

“No és autonomia / és privatització”

 

Avui dijous 14 de febrer els instituts i les escoles publiques de Catalunya han secundat la vaga convocada pels sindicats de professors i el Sindicat d’Estudiants. La manifestació de Barcelona, que ha omplert de desenes de milers d’estudiants i professors tot el recorregut de la manifestació (desde Pl. Universitat fins Pl. Sant Jaume), ha aplegat al voltant de 150.000 manifestants. 

 

Durant les últimes setmanes hem pogut presenciar una campanya mediàtica de mentides, calumnies i insults contra la comunitat educativa. El conseller d’Educació ha arribat a dir que els professors no saben llegir, tractant de culpar-los dels problemes del sistema educatiu. També contra els estudiants, en especial els estudiants immigrants, per als quals està preparant instituts guetto. L’objectiu d’aquesta campanya era aconseguir dividir a la comunitat educativa per debilitar-nos, i enfrontar als estudiants i professors en vaga, amb els pares i mares.  

 

L’èxit rotund de la vaga i la manifestació a Barcelona, que ha comptat també amb la presència de pares i mares, són un testimoni evident del que opina la comunitat educativa.  

 

Les bases de la LEC, tot i el que digui el Conseller Maragall, preparen una llei de privatització de l’educació. Quan parlen d’autonomia de centres, estan tractant d’enganyar a la comunitat educativa i als treballadors en general. La gestió privada de centres públics, donar encara més diners públics a la privada concertada, dirigir els centres públics com si fossin empreses privades, obrir la porta a que es cobrin quotes a l’educació pública, la contractació externa de serveis,... Tot això no és autonomia, sinó privatització. 

 

La vaga i les manifestacions han marcat dos objectius molt clars. Primer: retirada de les bases de la LEC. En cas de que no sigui així, el Sindicat d’Estudiants emplacem als dirigents sindicals de professors a traçar un pla de lluita que contempli la convocatòria d’una altra Vaga General de la Comunitat Educativa. 

 

El segon objectiu de la lluita és aconseguir una llei educativa en benefici de l’educació pública. El que realment necessita el sistema educatiu són més recursos per acabar amb els barracons, instal·lacions indignes, massificació de les aules,... I també acabar amb el negoci de l’educació privada concertada, no destinant ni un euro a la concertada, amb la integració de la concertada en l’escola pública de qualitat que reivindiquem. 

 

La lluita contra la LEC acaba de començar. Exigim al govern tripartit la retirada immediata de les bases de la LEC. En cas contrari, tornarem a sortir al carrer com avui. 

 

Barcelona, 14 de febrer de 2008

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos