• 1
  • 2
  • 3

Fes la teva aportació al nostre Verkami per ajudar-nos a publicar aquest llibre!

En els últims anys, milions de dones, joves i treballadores, que des de petites hem sofert l’abús i l’explotació, ens hem rebel·lat a tot el món contra el masclisme que perpetra aquest sistema. Les feministes revolucionàries, les que hem gravat l’antifeixisme, l’antiracisme i l’anticapitalisme en la nostra bandera lila, hem declarat una guerra oberta contra tota mena d’opressió i esclavitud en aquest moment històric. Però no hem estat les primeres en començar a recórrer aquest camí. Hem recollit el testimoni de totes aquelles revolucionàries valentes i decidides que ens han precedit en aquesta lluita.

El marxisme va obrir foc de manera decidida a favor de l’alliberament de la dona com mai abans havia succeït. I aquest moviment ha tingut a grans revolucionàries, teòriques i militants, les obres i les vides de les quals han estat en moltes ocasions ocultades, tergiversades o directament eliminades per la classe dominant.

Van ser moltes les pioneres que van tenir un paper decisiu i d’avantguarda. Des de Flora Tristán, socialista i feminista que va advocar per l’emancipació de la classe obrera i la dona com un tot inseparable, a Elisabeth Dmitrieff o Louise Michel, que es van situar en la barricada de la revolució durant la Comuna de París el 1871; sufragistes internacionalistes com Sylvia Pankhurst; sindicalistes abnegades com Eleanor Marx; les comunistes alemanyes Clara Zetkin i Rosa Luxemburg; bolxevics russes com Nadejda Krúpskaia, Aleksandra Kol·lontai, Inessa Armand, Larissa Reissner i Natàlia Sedova, entre moltes altres, que en 1917 van començar l’edificació d’una societat igualitària, justa i democràtica després de la Revolució d’Octubre.

Estudiar el llegat de les que ens van precedir en la llarga i memorable lluita per la nostra emancipació total, rescatar totes aquestes lluitadores d’un oblit interessat i situar-les en el lloc que es mereixen, és la tasca que encarem amb Mujeres en revolución. Un llibre que conté dotze biografies d’aquestes pioneres del feminisme revolucionari. Perquè elles van ser, avui nosaltres som.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos