• 1
  • 2
  • 3

LA LLUITA CONTRA EL PLA DE BOLONYA CONTINUA
PER UNA VAGA GENERAL LA COMUNITAT EDUCATIVA
Com organitzar la lluita contra Bolonya?

(full del SE repartit a les universitats el dimarts 25 de novembre) 


La lluita contra el Pla de Bolonya s'intensifica. El passat 13 de novembre la Vaga

General de la Comunitat Educativa contra el Pla de Bolonya i contra la LEC - llei de  

privatització del tripartit, va ser un èxit rotund. A Barcelona 80.000 estudiants  

d'instituts, d'universitat, mestres i professors vam sortir al carrer.

El mateix dia 13 de novembre, el Sindicat d’Estudiants vam organitzar vaga general d’estudiants contra el Pla de Bolonya a la universitat i en general contra la privatització de l’escola pública. Més de 150.000 estudiants vam sortir al carrer, destacant les manifestacions (a part de Barcelona) de Madrid (40.000), Sevilla i València (5.000), Salamanca i Múrcia (4.000), Tarragona (2.500), Granada (2.000), Palma de Mallorca i Màlaga (1.500), i aixi fins a 60 manifestacions i concentracions. 

Una setmana després, les manifestacions d’estudiants del 20 de novembre, recolzades activament pel Sindicat d’Estudiants, han comptat amb milers d’estudiants al carrer. Després del tancament del passat cap de setmana a la UB central, el dilluns 24 de novembre s’ha celebrat una assemblea d’estudiants amb una alta participació, uns 200. S’ha dut a terme un debat democràtic, i s’ha decidit dur a terme tota una sèrie d’activitats amb l’objectiu de donar un pas endavant en la lluita. Aquest és el camí! 

Aquesta lluita la podem guanyar! 

El Sindicat d’Estudiants creiem que la lluita si que serveix. Però per aconseguir el nostre objectiu, hem d’aixecar un pla de lluita contundent. Considerem que la forma d’aconseguir-ho és duent a terme un pla de lluita que impliqui a la majoria dels estudiants de la universitat pública.  

El mètode més democràtic i participatiu per impulsar i organitzar el moviment és a través de les assemblees massives, realment representatives, on s’ha de dur a terme un debat democràtic on tots els estudiants i les organitzacions estudiantils hi participin, i finalment després del debat dur a terme la votació a mà alçada de les diferents propostes i plans de lluita. Aquest són els mètodes tradicionals de lluita del moviment obrer, com recentment van fer els conductors de TMB. Els que ja estem convençuts i disposats a lluitar contra el Pla de Bolonya hem de convencer a la majoria dels nostres companys que aquesta és la seva lluita, a través de la propaganda i la explicació. 

Per coordinar els estudiants de les diferents facultats, organitzar i dur a terme els acords de l’assemblea s’hauria de formar un comitè de lluita on pugui participar qualsevol estudiant de la facultat (estigui organitzat o no), i que sigui escollit democràticament per l’assemblea i revocable en qualsevol moment. Una de les principals tasques d’aquests comitès de lluita és la organització d’activitats (xerrades informatives, passaclasses) per aconseguir que cada cop més estudiants participin en el pla de lluita, alhora que dur la lluita més enllà de la nostra facultat, connectant amb els treballadors en lluita contra els acomiadaments i els estudiants i professors dels instituts i escoles, que estan en lluita contra la LEC.

La lluita contra el Pla de Bolonya i contra la LEC és la mateixa

No pot ser que la lluita contra el Pla de Bolonya vagi per una banda i la lluita contra la LEC per un altra. Els més interessats en que la comunitat educativa estigui dividida són aquells que estan privatitzant l'educació: el govern central del PSOE i el tripartit.  

En la lluita contra la LEC, el Departament d'Educació ha intentat dividir a estudiants i professors, tractant de que ens culpem mútuament dels problemes que pateix l'educació pública. No ho han aconseguit, com es va veure en les vagues del 14 de febrer i el 13 de novembre.  

No és cert que siguin temes diferents, es tracta dels mateixos plans de degradació de l'educació, privatització i elitització de la universitat que s'estan imposant arreu d'Europa. A qui afectarà plenament el Pla de Bolonya, sinó als estudiants fills de treballadors que avui estan als instituts? A qui afectarà la LEC sinó a aquells estudiants d'universitat que demà potser opten per ser mestres o professors, o més endavant tenen fills i els han d'escolaritzar? La lluita contra la LEC i contra el Pla de Bolonya és una i la mateixa lluita. 

Per aquesta raó el Sindicat d'Estudiants fem una crida a les organitzacions d'estudiants universitàries, als sindicats de professors, i al conjunt de la comunitat educativa, a preparar des de ja un pla de lluita que inclogui una VAGA GENERAL DE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA pel proper trimestre, que suposi un nou pas endavant en la lluita, implicant a més sectors de la comunitat educativa. Això és el que han fet a Italia, paralitzat totalment l’educació primaria, secundaria i universitaria. Hem de seguir el seu exemple! 

Unir la lluita estudiantil amb el moviment obrer 

Hem d’aconseguir que el conjunt de la classe obrera conegui el veritable objectiu del Pla de Bolonya: la expulsió dels fills dels treballadors de la universitat pública, una conquesta històrica de la lluita dels treballadors. Tot el que diuen sobre la convergència europea i la modernització no és res més que propaganda barata.  

La força més important del moviment estudiantil i la joventut no resideix en el número de aparadors o cabines telefòniques trencades, sinó en la capacitat de connectar amb el moviment obrer, el que alhora només s'aconseguirà amb mobilitzacions massives i organitzades de manera específica amb aquest objectiu. Unir la lluita dels estudiants i treballadors és la clau de la lluita contra el Pla de Bolonya! 

La crisi econòmica capitalista que estem presenciant i patint està comportant una riuada d'acomiadaments, tancament d'empreses i EREs: Nissan, SEAT, Pirelli, Frigo,... On treballarem demà els joves? El Sindicat d'Estudiants estem insistint en la necessitat de que es convoqui una mobilització que unifiqui les diferents lluites: una Vaga General de 24 hores en defensa dels llocs de treball, per exigir que els diners públics no vagin a la banca sino als serveis públics (educació, sanitat, pensions, subsidis d'atur...). Les condicions per a que es convoqui i sigui un èxit estan totalment presents. Això és el que haurien de fer els dirigents de CCOO i UGT, en comptes d'intentar mantenir la pau social amb la patronal i el govern.  

Per aquesta raó fem una crida a tots els estudiants a participar en la manifestació convocada pels sindicats de treballadors i el comitè d’empresa de NISSAN del proper dimecres 26 de novembre a les 18 hores a Pl. Catalunya. És important que els estudiants participem en la manifestació dels treballadors amb dos objectius: difondre les nostres reivindicacions contra el Pla de Bolonya i solidaritzar-nos amb els treballadors de NISSAN en la seva lluita contra els acomiadaments. 

Els estudiants no som aliens a aquests conflictes obrers, que estan augmentant de manera important. Hem de solidaritzar-nos amb aquestes lluites, participar-hi de forma activa explicant la lluita que estem duent a terme contra la LEC i Bolonya, i vinculant de manera concreta el moviment estudiantil amb el moviment obrer amb un objectiu comú: lluitar per a que la crisi no la pagui la classe obrera sinó que la paguin els seus responsables, els banquers i capitalistes. 

 

 

CONTRA EL PLA DE BOLONYA I LA LEC

 

 

Per una Vaga General de la Comunitat Educativa!

 

 

Per una Vaga General de 24 hores!

 

 

Que la crisi la paguin els capitalistes!  PARTICIPA EN LA

 

 

MANIFESTACIÓ OBRERA DE NISSAN

 

 

Dimecres 26 de novembre a les 18 hores a Pl. Catalunya 

 

 

ORGANITZA’T I LLUITA!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos