• 1
  • 2
  • 3

 

En defensa del batxillerat nocturn!

 

NO a l'avantprojecte de la LEC!

 

CONCENTRACIÓ de professors i estudiants

 

Dimecres 28 de maig – 18 h – Pl. Sant Jaume

 

LA LLUITA CONTINUA!

 

 

Dimecres 28 de maig – 18 h – Pl. Sant Jaume contra la LEC

 

 

Després de l'èxit del 14 de maig:

La lluita en defensa del batxillerat nocturn continua

 

La vaga d'estudiants i professors de batxillerat nocturn del passat 14 de maig va ser un èxit. Un altre cop centenars d'estudiants i professors ens vam concentrar a Pl. Sant Jaume per protestar contra els plans del Departament i en defensa del batxillerat nocturn.

 

 

El Departament d'Educació, fruit de la mobilització del 6 de maig, va haver de modificar els seus plans inicials, mantenint-lo en 26 dels 46 instituts públics de Catalunya. Pensaven que d'aquesta manera dividirien i debilitarien la lluita, però estudiants i professors tant dels centres que es mantenen com dels que no es mantenen vam sortir al carrer. La supressió del batxillerat nocturn, tant de manera dràstica com de manera gradual, és un atac contra l'educació pública. La exigència central és el manteniment de l'oferta actual de batxillerat nocturn.

 

 

Contra la supressió del nocturn! No a la LEC!

En defensa de l'educació pública!

 

La supressió del batxillerat nocturn forma part d'un atac global de degradació de la pública i privatització. Demà vindran les Escoles d'Adults, els cicles formatius de nocturn o les Escoles Oficials d'Idiomes. La LEC ja obre la porta a la concentració i massificació del batxillerat diürn en alguns centres, suprimint-lo en altres. Per això la lluita pel batxillerat nocturn és la lluita en defensa de l'educació pública i contra la LEC.

 

La vaga d'estudiants i professors contra les bases de la LEC del 14 de febrer no ha fet retrocedir els plans de privatització de l'educació que prepara el Departament, com s'ha vist en l'avantprojecte de la Llei d'Educació de Catalunya. El Sindicat d'Estudiants convoquem junt amb els sindicats de professors les concentracions contra la LEC dels propers 28 de maig i 11 de juny. En aquestes mobilitzacions hem de tornar a reclamar el total manteniment del nocturn.

 

La lluita continua – pla de mobilitzacions i tasques dels comitès

 

El dia següent, en l'assemblea de professors, en la que el Sindicat d'Estudiants vam participar, es va aprovar un pla de lluita que contempla, entre altres mesures, les següents accions:

 

SETMANA DEL 19 AL 23 DE MAIG

-          Continuar amb la recollida de signatures

-          Reunions amb els Grups Parlamentaris per reclamar que es presenti una proposició no de llei al Parlament, per tractar de portar-hi el debat i forçar la votació pel manteniment del batxillerat nocturn. Les entrevistes seran el dimarts 20 (PSC, CiU i ERC) i dimecres 21 (ICV).

-          Concentració el dijous 22 de maig a les 17 hores a Pl. Sant Jaume, conjunta amb el col·lectiu d'Escoles d'Adults.

 

SETMANA DEL 26 AL 30 DE MAIG

-          Concentració el dimecres 28 de maig a les 18 hores a Pl. Sant Jaume. Contra la LEC i contra la supressió del batxillerat nocturn, convoquen els sindicats de professors USTEC, CGT, ASPEPC i el Sindicat d'Estudiants.

-          Entrega de les firmes al Departament d'Educació el dijous 29 de maig a les 12 hores i roda de premsa.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos