La convocatòria de la Vaga General ha tingut un gran èxit en tota l'educació del País Valencià. El seguiment global en l'ensenyament públic ha estat d'un 95% dels estudiants i d'un 85% dels docents i resta de treballadors en l'ensenyament. Tant professors com estudiants de l’E.S.O, Formació Professional, Batxillerat, Universitat i altres escoles com l'Escola Oficial d'Idiomes o els Conservatoris han participat massivament al costat de la resta dels sectors productius de la societat. La necessitat de lluitar conjuntament contra la contrareforma educativa del PP i les retallades de 4.000 milions d'euros € un sentiment i una reivindicació molt estesa en el moviment obrer i estudiantil i s'ha materialitzat en aquest alt seguiment.

Els companys del Sindicat d’Estudiants una vegada participem en la Vaga General en primera línia durant tot el dia. A primera hora del matí participarem en els piquets de les cotxeres EMT nord i sud. Hores més tard participarem en els piquets organitzats en els barris de Patraix i Benimaclet, en el poble de Montcada, etc., on joves treballadors i estudiants vam ser els protagonistes. A mitjan matí ens unirem al piquet del centre de València, on prop de 2.000 persones van participar per a donar suport als treballadors de les menudes tendes a lluitar contra l'àmplia repressió que existeix en aquestes i que pogueren participar en la vaga.

A la vesprada, la manifestació pel centre de València va ser un clam contra la dreta i les seues polítiques al servei dels capitalistes. La manifestació va començar a les 18:30 en la Plaça de San Agustín i a les 17 h aquesta plaça i els voltants ja estaven abarrotats de treballadors i joves. La participació va ser una de les més grans en molt temps, amb unes 400.000 persones, cal tenir en compte que la ciutat de València conta amb 800.000 habitants, el que mostra l'alt nivell de crispació i potencial de lluita acumulat entre la gent treballadora contra el corrupte i arrogant PP en la ciutat del Turia. Els companys del Sindicat d’Estudiants participarem duent una pancarta cridant a continuar la rebel•lió social contra la contrareforma educativa, la pujada de taxes universitària i les retallades. De principi a final de la manifestació també corejarem consignes per la dimissió del ministre Wert, per la de Mariano Rajoy i per que la crisi la paguen els capitalistes i banquers que són els quals tenen els diners.

Aquesta jornada de Vaga General també s'ha destacat per l'extrema violència de la policia contra manifestants. Al matí la policia va copejar a estudiants en els campus de Tarongers i Blasco Ibáñez, obrint-li el cap a un i fins i tot copejant a una dona embarassada, tot açò sense provocació alguna per part dels estudiants. Cap al mig dia no va ser menys, quan en el centre de València de nou la policia copejava a tort i a dret a joves i treballadors que es manifestaven pacíficament. Per altra banda, dos joves van ser detinguts en el piquet que es dirigiria des de Benimaclet al centre, per la simple raó de queixar-se per les empentes contínues dels policies cap als manifestants al crit de ‘no traspasseu la ratlla!’ (la qual limitava un carril amb altre). I ja a la nit, a l'acabar la manifestació va haver una nova càrrega policial contra molts joves que tornaven a les seues cases en l'avinguda Blasco Ibañez. Almenys 15 joves i treballadors han estat detinguts només a València. De nou el PP empra la seua “democràcia” per a criminalitzar a la joventut, principal objectiu de les càrregues i detencions. Cal destacar que de nou els policies en cap cas duien la placa d'identificació obligatòria per llei i que atacaven especialment a la gent que intentava gravar les agressions. Des del Sindicat d’Estudiants exigim l’immediat alliberament de tots els detinguts, sense càrrecs, i la dimissió de la Delegada de Govern Paula Sánchez de León i del Cap Superior de Policia de València. També exigim la immediata depuració d'elements feixistes i violents dels cossos armats de l'Estat.

Des del Sindicat d’Estudiants creem que la mobilització i la lluita ha de continuar. Està més que clar que el potencial de lluita de la classe treballadora és suficient per a canviar de dalt a baix aquesta societat i destruir el capitalisme. Creiem que els dirigents de CCOO i UGT han de convocar ja una nova vaga, aquesta vegada de 48 hores, amb l'exigència de la retirada de totes les contrareformes del PP i tots les retallades.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos