El passat 14 de gener el conjunt d'organitzacions que componem la Plataforma Andalusa en Defensa de l'Escola Pública: CCOO, UGT, CGT, USTEA, COMFEDAMPA i el Sindicat d'Estudiants, vam mantenir una reunió per seguir organitzant l'enorme contestació social que s'està produint contra el que s'ha convertit en el major atac a l'educació pública des de la caiguda de la dictadura franquista.

En aquesta reunió es va acordar prendre amb les dues mans per part de tots els presents la setmana de lluita del 4 al 8 de febrer convocada pel Sindicat d'Estudiants amb vaga de 72 hores els dies 5, 6 i 7 de Febrer. El nostre objectiu és impulsar la lluita de la comunitat educativa per demostrar-li a Wert, i al govern del PP, que no estem disposats a acceptar ni un sol pas enrere en les condicions de l'escola pública i que no anem a parar fins que es retirin totes les retallades, la LOMCE i fer dimitir al Ministre que ens vol retornar a l'escola dels anys de la dictadura.

La voluntat de donar la major resposta a aquestes mesures és tal que des de COMFEDAMPA -principal organització de mares i pares a Andalusia- es convocarà també a la vaga de pares per al dia 7 de febrer, fent una crida al fet que les famílies no portin aquest dia als seus fills als centres d'estudi.

Per part dels sindicats del professorat aquest mateix dia se sumeixen a la mobilització convocant un atur de 2 hores als centres d'estudi i concloent aquesta jornada en una gran manifestació del conjunt de la comunitat educativa a les capitals de província andaluses; tornant a posar en relleu l'enorme clam social contra els quals intenten destruir l'educació pública.

Finalment en la reunió coincidim en la necessitat de donar-li continuïtat i contundència a la lluita amb la convocatòria d'una gran vaga general del conjunt de la comunitat educativa. Des del Sindicat d'Estudiants pensem, i així ho vam fer saber als dirigents sindicals, que al més aviat possible es posi una data per a aquesta vaga i vagi acompanyada d'un pla de lluita que unifiqui totes les mobilitzacions i marees de la tremenda contestació social que milers de treballadors estan protagonitzant en tot l'Estat, abans tombarem tots els atacs i tirarem a aquest govern cada dia més feble i més aïllat socialment.

5,6 i 7 de Febrer la comunitat educativa en lluita en defensa de l'escola pública!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos