Aquest matí el Sindicat d'Estudiants ha participat en la reunió convocada per CCOO i UGT, al costat d'altres organitzacions sindicals i socials per discutir les accions a prendre contra l'últim atac anunciat pel Govern: la reforma constitucional sobre el límit de la despesa pública.

Des del Sindicat d'Estudiants hem denunciat amb força totes les mesures que el Govern Zapatero ha anat aprovant els últims mesos i que tenen un únic denominador comú: fer recaure tot el pes de la crisi sobre les espatlles de joves i treballadors; mentre que per als grans empresaris, banquers i especuladors –els veritables responsables de la crisi- només s'aproven mesures que els afavoreixen econòmicament.

Aprofitant els últims dies d'estiu hem vist com el Govern torna a protagonitzar un nou atac contra els més castigats per la crisi. En primer lloc contra els joves precaris o a l’atur i posteriorment contra tots els treballadors en el seu conjunt. Les reformes aprovades que permeten l'encadenament indefinit de contractes temporals i la consideració de “jove en pràctiques” a qualsevol persona de fins a 30 anys, només significaran una reculada en les nostres condicions i drets laborals, així com una important caiguda dels nostres, ja baixos, salaris.

Però aquestes mesures no vénen soles, sinó que a corre cuita s'aprova una modificació de la Constitució que avalarà l'acceleració en la retallada de la inversió en el sector públic. Amb la reforma, l'educació i la sanitat públiques seran els objectius prioritaris que atacarà la dreta, cosa que ja hem pogut veure clarament des de l'arribada de CIU al poder a Catalunya.

En la nostra opinió, tots aquests atacs i els rebuts des del mes de Gener, són el resultat directe d'haver abandonat, per part de les direccions dels grans sindicats, el camí de la lluita, la mobilització i la Vaga General. Haver-se apartat d'aquest camí només va servir per embravir al Govern, a la dreta i als grans capitalistes que demanaven més i més atacs contra els treballadors per continuar acaparant fortunes multimilionàries a costa de les nostres condicions de vida i del nostre futur.

És per tot això que en la reunió mantinguda avui amb els dirigents de CCOO i UGT els hem urgit en la necessitat d'abandonar per complet la política de consens i negociació que tants atacs i reculades ha comportat, alhora que ens hem mostrat més que disposats a col•laborar en la recuperació del camí de la mobilització i la lluita; pel que pensem que la millor recepta seria convocar una nova Vaga General per a aquest inici de curs. Una convocatòria que comptaria amb el suport de centenars de milers de joves i treballadors que ja estem lluitant als carrers des del passat mes de Maig, i que com no va deixar de corejar-se en les mobilitzacions del passat 19 de Juny, demanem una nova Vaga General amb la qual redoblar la nostra presència als carrers.

Des del Sindicat d'Estudiants hem insistit als dirigents sindicals que tenen una gran oportunitat per canviar per complet la situació actual. Dirigir-se formalment al moviment del 15-M, demanar la seva participació en la discussió i convocatòria d'aquesta nova Vaga General, celebrant assemblees multitudinàries en tot l'Estat i elaborant de manera conjunta un pla de lluita sostingut en el temps, seran les millors armes amb les quals podrem recuperar els drets arrabassats i defensar-nos dels atacs que la dreta i la burgesia ens preparen per al proper curs.

Des del Sindicat d'Estudiants fem una crida a la participació en totes les accions de protesta que s'estan preparant per als propers dies i setmanes per rebutjar els últims atacs del Govern.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos