Aquest dijous 28 d'octubre diferents sindicats alternatius, confluint amb accions convocades per algunes plataformes de personal interí, han convocat vaga general estatal al sector públic en defensa de l'estabilització dels llocs de treball del personal temporal i d'uns serveis públics de qualitat, oposant-se a les mesures que es proposen en el RD 14/2021, més conegut com a “Icetazo”.

Aquest Reial decret, que plasma l'acord signat per CCOO, CSIF i UGT amb l'Administració, avança tímidament en algunes mesures, com la indemnització al personal temporal en frau, però no soluciona en absolut el problema. És més, salva el cul i renta la cara a l'Administració. Si aquest acord s'aplica, estaríem parlant del major “ERO” encobert de la història, deixant a l'atur a qui, malgrat tot, han fet funcionar la sanitat, l'educació, els serveis socials, els serveis d'ocupació i prestacions, etc., durant tota la pandèmia de la Covid-19, que, per cert, encara no ha acabat.

Es pretén estabilitzar places, que no persones treballadores, i exigeix –a qui porta demostrant el seu mèrit i capacitat durant anys– a sotmetre’s a un procés selectiu sense garanties i que prostitueix el principi d'igualtat en l'accés als llocs de treball del sector públic. Un cop més, els sectors més precaris del sector públic, juntament amb la població a la qual atenen, pagaríem els plats trencats d'una Administració pública mal gestionada i orientada a la seva privatització, afavorint a empreses i entitats privades que es lucren a costa de les nostres necessitats.

Obert el conflicte, Administració i sindicats majoritaris tracten de dividir la plantilla i enfrontar fixos amb temporals. Però no es pot entendre aquest acord de falsa estabilització sense assumir que la càrrega de treball que, fins ara, es reparteix entre tota la plantilla recaurà íntegrament sobre l'esquena dels treballadors i treballadores fixes, malmetent la seva salut, empitjorant l'atenció al públic que presten i retardant, encara més, l'aprovació i pagament de prestacions socials. També pretenen enfrontar temporals amb opositors i usuaris. La realitat és que és una política encaminada a la privatització dels serveis públics, especialment aquells que garanteixen una vida digna a la classe treballadora, i que té la conseqüència, entre altres, de destruir ocupació pública i empitjorar la qualitat dels serveis que s’hi presten.

Des del Sindicat d’Estudiants mostrem tota la nostra solidaritat als treballadors i treballadores del sector públic i el suport a la vaga del 28-O, tot animant a assistir a les accions i manifestacions convocades. Tenint en compte la magnitud del problema i el que està en joc, en la nostra opinió aquesta jornada de vaga podria ser el punt de partida d'un pla de lluita que posi en el centre de les seves reivindicacions la defensa dels serveis públics i que unifiqui les demandes del personal fix i del temporal, de qui oposita per primera vegada i de la població a la qual s’atén diàriament. Un pla de lluita difós en tots els nostres centres de treball i debatut i aprovat en assemblees que organitzi mobilitzacions unitàries de treballadors i treballadores i estudiants i que cridi a participar al conjunt de la població en defensa d’uns serveis públics, dignes i de qualitat. Així guanyarem la lluita!

Contra la privatització ELS SERVEIS PÚBLICS NO ES VENEN, ES DEFENSEN!

Contra la precarietat en el sector públic FIXESA JA!

 

LLISTAT DE MOBILITZACIONS

  • Barcelona

9h: Piquet unitari (Diputació / Rambla de Catalunya, 126)
12h: Manifestació · Plaça d’Urquinaona

  • Tarragona

08h Piquet unitari (Subdelegació Govern / (Plaça Imperial Tarraco)
12h Manifestació (Rambla Nova-Plaça Imperial Tarraco)

  • Girona

12h Concentració (Delegació Generalitat / Plaça Pompeu Fabra, 1)

  • Lleida

13h Concentració (Plaça de la Pau)
18h Manifestació (Delegació de Govern · Carrer Lluís Companys, 1)

  • València

10h Manifestació (Plaça d’Alfons el Magnànim amb Carrer de la Pau)

  • Alacant

11h Manifestació (IES Jorge Juan / Carrer Wenceslao Fernández, 2)

 

Pots consultar el conjunt d'accions i mobilitzacions organitzades al web dels sindicats convocants.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos