Galeria d'imatges i vídeos de la jornada de vaga general a Catalunya

La nostra força està al carrer!

El poble de Catalunya segueix en peu de guerra. Així ho ha tornat a demostrar en la jornada de vaga general convocada el 8N com a resposta a l'aplicació del 155 i l'escalada repressiva i d'empresonaments contra dirigents de moviments ciutadans i membres del Govern, acusats dels delictes de sedició i rebel·lió.

Una ofensiva contra els drets democràtics del poble de Catalunya i dels treballadors i joves de l'Estat espanyol

La campanya dels grans empresaris, dels mitjans de comunicació i del PP i els seus aliats no ha cessat en aquests dies, en els quals s'han acurat a fons en criminalitzar la protesta, a traslladar la imatge que no hi ha hagut atur i que la convocatòria de vaga ha passat sense pena ni glòria. Però res d'això ha evitat que des del matí la multitud d'accions de protesta convocades per ANC, Òmnium, Ustec, CSC, Sindicat d'Estudiants, CDRs etc, englobades en aquesta setmana de lluita contra la repressió, hagin tornat a omplir amb gran força i combativitat les principals places i carrers de Barcelona i de la resta de ciutats de tot Catalunya.

Des del Sindicat d'Estudiants hem fet una crida a tots els estudiants a buidar instituts i facultats contra els atacs sense precedents des de la dictadura que el poble de Catalunya viu ara mateix. Igual que vam fer per defensar el dret a decidir el 28 de Setembre, contra la repressió i l'empresonament dels dirigents de ANC i Òmnium el 25 i 26 d'Octubre, el 8N els estudiants hem tornat a paralitzar l'educació contra aquest atemptat contra els nostres drets democràtics més bàsics i cridat a omplir els carrers de nou.

Així és com responem als hereus directes de la dictadura franquista, que es diuen demòcrates. A aquests reaccionaris defensors de l'Espanya - Una, Grande y Libre -, dels interessos dels banquers i els grans empresaris, que no defensen la democràcia ni l'estat de dret, que ens fan xantatge i que ara volen humiliar tot un poble per donar una lliçó exemplar a tots els que s'aixequen per lluitar contra les seves lleis injustes, contra monarques que ningú ha escollit i en defensa dels drets democràtics que són absolutament legítims, que són els nostres i que hem de defensar.

Avui són els consellers del Govern, els dirigents de ANC i Omnium els que són castigats amb la presó per organitzar protestes pacífiques, per organitzar un referèndum. Però això no és un atac només al poble de Catalunya. Demà seran els dirigents d'una vaga! O els que aturin un desnonament! Els estudiants que aturin les classes contra les reformes franquistes del PP i contra les retallades! Tot val! Això és el que ha demostrat el govern amb l'aplicació del 155!

Com deia el company Albano Dante Fachín, demà poden ser Pablo Iglesias o Ada Colau ... però és molt més: demà poden il·legalitzar partits polítics, vagues generals o organitzacions socials que es rebel·lin i que desafiïn les mesures del govern. Això fa pudor a franquisme! Aquest és un atac a tots els joves i treballadors i per això resulta tan errònia la posició dels dirigents de CCOO i UGT que, davant d'un atac d'aquestes dimensions tan monstruoses, han abandonat els treballadors, negant-se a convocar aquesta vaga i oposant-se a ella a la pràctica, alimentant així la campanya repugnant dels mitjans de comunicació de dretes.

Però ni tan sols aquesta actitud criminal ha aconseguit per a la veu i la força de tots els que l'1 d'octubre vam defensar les urnes amb el nostre cos, els que el 3 d'octubre rebentem carrers de Catalunya cridant Els carrers seran sempre Nostres! Avui hem tornat a demostrar que la nostra veritable força està al carrer, organitzats i lluitant.

Des del Sindicat d'Estudiants cridem a la joventut a participar en totes les mobilitzacions que hi haurà en els propers dies i molt especialment a la gran manifestació que aquest proper dissabte tindrà lloc als carrers de Barcelona.

Ni un pas enrere! La nostra força està al carrer!

Llibertat per als presos polítics!

Tots a carrers de Barcelona el dissabte 11!

Visca Catalunya lliure, socialista i republicana!

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos