No als que fan negoci amb la nostra salut!
Per una sanitat pública, universal, gratuïta i de qualitat!

En els últims mesos estem veient com tant el govern del Partit Popular com el de Convergència i Unió estan fent efectiu el seu pla de destrucció dels drets de la classe treballadora. Porten aquest mateix propòsit des que van entrar en els respectius governs: aixafar les conquestes adquirides a partir de la lluita obrera per seguir augmentant els beneficis d'uns pocs capitalistes.

 

Banquers, empresaris i corruptes s'omplen les butxaques a costa nostra, retallant i privatitzant la sanitat i l'educació. Mentre augmenten les taxes, retallen les beques i acomiaden professors, es tanquen llits d'hospital i acomiaden més i més treballadors sanitaris, aquests governs s'enriqueixen privatitzant aquests serveis amb tot el que comporta: que només qui tingui diners pugui accedir a una educació i una sanitat de qualitat.

I són els més necessitats els que pateixen de primera mà aquests atacs: aturats, jubilats, joves ... Aquest grup de lladres no tenen cap vergonya i fins i tot ataquen a la gent amb discapacitats. És el cas de la Fundació Estela, un centre per a discapacitats psíquics de la ciutat de Tarragona. Després que diverses gerències buidessin la caixa, de sobreviure precàriament gràcies a l'ajuda de l'administració pública, les retallades arriben i la Generalitat aconsella que es deixi aquest centre en mans de capital privat.

Als pocs mesos és la Xarxa Santa Tecla qui adquireix aquest centre, coneguda a la província, no precisament pel bon tracte als seus treballadors. Des d'un principi comencen els atacs i el mateix dia que començaven les vacances d'estiu, i des de l'anonimat que els concedeix signar sota el nom d'una fundació de discapacitats, acomiaden els quatre treballadors del Centre Especial de Treball, en concret, una de les divisions que hi havia dins del centre on s'organitzaven tasques amb els usuaris amb un menor grau de discapacitat. Això comporta que aquests usuaris, persones amb unes necessitats especials, estiguin sense atenció directa ara mateix.

La finalitat d'aquesta empresa és clara: acomiadar treballadors per beneficiar-se al màxim de la quota que paguen les famílies per l'atenció d'aquestes persones i dels centenars de milers d'euros que reben aquestes empreses privades de les arques públiques a manera de subvenció. Amb menys treballadors, menys qualitat de vida per als usuaris, però què els importa a ells si poden obtenir més beneficis econòmics!

Des del Sindicat d'Estudiants volem denunciar la demagògia de CiU que, al capdavant de la Generalitat de Catalunya, s'omple la boca parlant d'espoli al poble de català mentre roba els drets de les famílies treballadores més necessitades per fer-se rics juntament amb qui pretén fer negoci privatitzant els serveis bàsics de la classe treballadora com la sanitat o l'educació.

De cap manera CiU garanteix els drets del poble català, tot el contrari, juntament amb els capitalistes espanyolistes del PP només vol el benefici d'un grapat de grans empresaris. Així és com s'organitza un sistema podrit: tot pel benefici d'una minoria sense importar les conseqüències dramàtiques que això suposa per a milions de persones. I només es podrà canviar amb la lluita organitzada de la joventut i de la classe obrera: cal substituir per complet aquest sistema injust per un on siguem la majoria que genera tota la riquesa, els treballadors, que puguem decidir i gestionar tots els recursos per garantir que es cobreixin les necessitats de la major part de la societat.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos