PROU D’ENGANYS DE LA PATRONAL! NO RENUNCIAREM ALS NOSTRES DRETS!

Des del Sindicat d’Estudiants volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat als treballadors del transport de mercaderies per carretera. Els treballadors estan protagonitzant una vaga de tres dies perquè la patronal pretén aprofitar-se de la reforma laboral imposada pel PP (i recolzada per CiU) per eliminar els drets laborals dels treballadors del sector, que tants esforços van costar aconseguir.

Negant-se a negociar un nou conveni, la patronal pretén esgotar la ultraactivitat de l’últim conveni firmat, el que representaria un retrocés gravíssim. Entre altres conseqüències, les noves contractacions es farien amb el salari mínim interprofessional, es perdrien les antiguitats i la jornada quedaria des regularitzada.

Creiem que els treballadors del transport de mercaderies per carretera tenen força per obligar la patronal a firmar el conveni. És un sector estratègic del que depèn l’economia de tot Barcelona. Però el temps corre en contra nostre: després del gran èxit d’aquests tres dies de vaga, si la patronal no cedeix, no hi ha més opció que radicalitzar la lluita, amb un pla de lluita que inclogui més dies de vaga, una caixa de resistència per suportar econòmicament l’esforç de la mobilització i traient “cap a fora” la lluita. És a dir, donar a conèixer al conjunt de la classe obrera les motius d’aquesta.

Molts sectors i empreses com el vostre estan patint el mateix atac de la patronal: bloquegen la negociació del conveni per destruir el nombre més gran possible de drets d’un cop. A més a més d’EROs, acomiadaments, convenis a la baixa… La conflictivitat laboral s’ha disparat per culta de la voracitat dels capitalistes: volen que la crisi la continuem pagant els treballadors i no els seus responsables. Només a la província de Barcelona hi ha ara mateix més de vint empreses en conflicte!

Pensem que la manera de fer front a aquest atac de la patronal és UNIFICANT  les lluites perquè totes tenen el mateix origen. Per això pensem que a Catalunya s’hauria de coordinar i unificar totes les empreses en lluita amb una gran mobilització en defensa dels drets laborals, un calendari contundent de vagues a Catalunya i la continuïtat de la vaga estatal del 14N amb una nova convocatòria de vaga general, però aquest cop de 48 hores, per reclamar la retirada de la reforma laboral i de tots els atacs i retallades que estem patint la classe obrera i la dimissió del govern del PP.

OBRERS I ESTUDIANTS, UNITS I ENDAVANT!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos