http://sindicatdestudiants.net/images/stories/manu%20emte.jpgA primera hora d'avui divendres es coneixia públicament la sentència del judici per l'acomiadament del company Manu Vidal d’EMTE: acomiadament nul. Evidentment es tracta d’una importantíssima victòria de la classe obrera i del sindicalisme combatiu, que prova de forma rotunda que la lluita serveix.
L'acomiadament de Manu Vidal es va produir tres dies abans de la vaga general del 29-S i va ser un acte de repressió sindical amb el qual EMTE volia donar un senyal clar als treballadors d’EMTE i de tota Tarragona: el que s'atreveixi a lluitar va al carrer. Aquesta sentència té per tant una transcendència política i sindical molt important ja que constitueix un cop contra la pretensió patronal de seure un precedent que servís per a atemorir el  moviment obrer i particularment a les seves capes més lluitadores. La campanya de solidaritat amb Manu ha donat una volta completa a la pretensió patronal: aquesta victòria seu un precedent a favor del moviment obrer, i a favor de la lluita.
 
Des que es va produir l'acomiadament, el Manu i els altres companys de la secció sindical de la CGT d’EMTE, van emprendre una campanya de solidaritat modèlica, per la seva audàcia, persistència, amplitud, pels seus mètodes i per la seva correcció tàctica. Fos quin fos el resultat de la sentència, el treball realitzat pels companys hagués deixat igualment un precedent molt important  per al moviment obrer a Tarragona. La campanya va tenir un grandíssim impacte social, suscitant el suport de centenars de signatures a Tarragona, Catalunya i a tot l'Estat. Desenes de comitès d'empresa i tots els sindicats i forces de l'esquerra de Tarragona van donar la campanya.

L'acomiadament nul ha estat el millor resultat que es podia esperar, i encara que no era l'única variant possible, no ha estat fruit de la casualitat sinó d'un treball col·lectiu ben fet. Sens dubte tindrà un enorme impacte en el moviment obrer, animant a tots aquells que vam lluitar dintre de les nostres organitzacions de classe per un sindicalisme combatiu i per la transformació socialista de la societat. Des del Comitè de Redacció de Militant i el Sindicat d'Estudiants volem felicitar públicament a Manu Vidal, als companys de la CGT d’EMTE, i a tots els sindicats, comitès i treballadors individuals que han donat suport aquesta campanya. Pròximament seguirem informant de les repercussions d'aquesta sentència històrica. La lluita serveix! Visca la classe obrera!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos