alt

Per la vaga educativa de 72 hores per vèncer als nostàlgics de Franco!

No ens callaran, ni el govern, ni els que fan oposició de vellut!

 

VEURE GALERIA FOTOGRÀFICA

Vídeos a l'interior

La Marxa a Madrid contra la reforma franquista de l'ensenyament, aprovada pel PP dijous passat, ha estat un gran èxit. Prop de 100.000 estudiants, professors i pares i mares arribats de tota la geografia d'Estat, la gran Marea Verda que ha posat contra les cordes al Ministre Wert, ha tornat a realitzar una gran demostració de força, posant en clar que existeixen totes les condicions, i més motius que mai, per continuar la lluita.

Els milers d'estudiants, agrupats en les comitives del Sindicat d'Estudiants, hem fet molt visible la nostra crida a les direccions de CCOO, d'UGT, de STEs, de CGT i CEAPA, perquè s'organitzi de manera unitària una nova vaga educativa de 72 hores amb el qual donar un cop definitiu a aquest ministre, a les seves retallades i a les seves reformes franquistes. Una crida que ha comptat amb el suport de la immensa majoria dels quals ens hem mobilitzat, però que ha provocat una reacció histèrica entre els sectors que volen donar carpetada a aquesta lluita, i continuar amb la seva política d'oposició de vellut al PP.
 
La batalla en defensa de l'ensenyament públic i contra la contrareforma franquista de l'ensenyament ha despullat a aquest Ministre i a aquest govern de mentiders i adinerats que legislen exclusivament per als banquers i les grans empreses. Milions de joves, d'estudiants, de treballadors de l'ensenyament, de pares i mares d'alumnes, ho tenim clar. Des de fa més de dos cursos el Sindicat d'Estudiants ha impulsat una lluita sense descans contra les polítiques del PP, exigint la retirada de la LOMCE, del Decret de Beques i del taxàs universitari -juntament amb la readmissió dels nostres 50.000 professors acomiadats, i la devolució dels 6.000 milions d'euros que han retallat a l'educació pública, per lliurar-los-hi a la privada i a la Conferència Episcopal-.
 
Ara que la lluita educativa s'ha convertit en la punta de llança de la lluita social contra la dreta, també hem de dir alt i clar que no ens resignarem, que no cedirem en la nostra obstinació i que vencerem. L'experiència dels treballadors de la neteja viària de Madrid és per a nosaltres un exemple. I malgrat els intents d'aquest govern d'emmordassar-nos, d'aprovar lleis de "seguretat ciutadana" que semblen inspirades en els manuals de la Brigada Polític Social de la dictadura franquista, no aturaran la nostra lluita contra la injustícia i en defensa del dret de la joventut a l'educació pública, digna, de qualitat, democràtica, laica i gratuïta.
 
No ens callarà ni el PP, ni els que estan més còmodes i feliços al parlament i en els despatxos emmoquetats que als carrers lluitant!
 
La recent setmana de lluita al mes d'octubre, amb 72 hores de vaga convocades pel Sindicat d'Estudiants, i que es va transformar en la seva última jornada -el 24 d'octubre- en una vaga general de tota la comunitat educativa va ser un èxit impressionant i sense precedents. El 24 d'octubre més de dos milions de persones vam abarrotar places i carrers de totes les ciutats en tot l'Estat per demostrar a l'impresentable Ministre Wert i a la multimilionària Secretària d'Estat d'Educació, Monserrat Gomendio, que s'han quedat en minoria absoluta.
 
Després d'aquella jornada històrica, el Sindicat d'Estudiants va cridar a la Plataforma Estatal en Defensa de l'Ensenyament Públic, de la qual som fundadors, a continuar la batalla convocant una nova vaga general educativa, en aquesta ocasió de 72 hores per triplicar la nostra força. La idea era i és clara: si el govern no cedeix, si el Ministre no dimiteix -encara que és obvi que la LOMCE neix morta gràcies a la lluita i que Wert és un cadàver polític-, cal augmentar la pressió. De forma completament injustificada, les direccions d'UGT, de CCOO, de CEAPA i de la resta dels sindicats que conformen la Plataforma, van rebutjar, alguns més rotundament que uns altres, convocar noves vagues. Com assenyalem en aquestes reunions, des del Sindicat d'Estudiants no acceptem de cap manera que es faci carpetada a aquesta lluita, quan les condicions per sostenir, donar continuïtat i ampliar la mobilització estan plenament reivindicades pels fets. Per això convoquem la vaga estudiantil del 20 de novembre, clau i decisiva per organitzar la Marxa sobre Madrid del 30 de novembre.
 
Però les pressions per donar carpetada a la mobilització no han cessat, i no cessaran, perquè hi ha sectors de lla direcció del PSOE, amb gran influència en els aparells sindicals i en les organitzacions de pares i mares, que en lloc de la lluita als carrers, les vagues generals i la mobilització dels joves i els treballadors, estan ansiosos per tornar a això que anomenen "la pau social", la "negociació" per justificar les reculades en drets i llibertats, que prefereixen els "debats" parlamentaris, on estan molt a gust, i on aparenten de tant en tant una "lluita retòrica enorme" d'una bancada a una altra, per després donar-se palmadetes a l'esquena uns i uns altres quan tot ha conclòs i és l'hora de prendre el vermouth.
 
De fet, avui, a les 11,15 hores, quan estava prevista la celebració d'una roda de premsa de la Plataforma Estatal en Defensa de l'Ensenyament Públic, els representants del Sindicat d'Estudiants hem denunciat un fet que ens sembla lamentable. De manera clandestina, sense comptar amb l'opinió de la Plataforma i els seus integrants, sense avisar-nos i sense la menor vergonya, el diputat del PSOE Rafael Simancas i el secretari d'Organització del PSOE Oscar López, han acaparat els micròfons per treure's la consabuda foto a costa de la Marea Verda. No és la primera vegada. Ja en la mobilització del 24 d'octubre va ocórrer el mateix. Des del Sindicat d'Estudiants volem dir que els senyors diputats del PSOE tenen tot el dret a manifestar les seves opinions lliurement, però quan l'a direcció del PSOE practica una oposició de vellut al PP (proposant tots els dies Pactes d'Estat amb la dreta), quan no exigeix la dimissió del govern, quan els seus dirigents, com Zapatero, justifiquen les claudicacions davant els banquers quan governaven, i per descomptat, no convoquen les mobilitzacions educatives i moltes altres, aquesta manera de fer només ratifica el to oportunista de les seves actuacions.
 
Seguint aquesta línia, al final de la Marxa i una vegada en l'estrada després de llegir-se un manifest, la nostra companya Ana García, Secretària General del Sindicat d'Estudiants, ha estat agredida i la hi ha impedit parlar per dirigir-se als manifestants tal com ho ha fet altres vegades. Volem dir que considerem un complet escàndol que membres de les cúpules d'organitzacions que integren la Plataforma hagin utilitzat aquests mètodes antidemocràtics, completament aliens a la Marea Verda, i que neguen el dret a la llibertat d'expressió als joves. La deplorable resposta que han abocat en alguns mitjans de comunicació que "hi havia un acord que el Sindicat d'Estudiants no ha respectat", és encara més escandalosa. Res pot justificar una agressió física a una jove estudiant. Qui ho justifica es retrata davant el moviment com el que és: un buròcrata completament allunyat del sentir de la majoria dels treballadors i dels joves que lluiten. Però a més no existia cap acord amb el Sindicat d'Estudiants. El que existia era un intent de tapar-nos la boca perquè no expliquéssim a la manifestació que calia fer un pas al capdavant en la lluita i convocar una vaga general educativa de 72 hores. El Sindicat d'Estudiants, i així ho hem reiterat, mai recolzarà acords antidemocràtics amb la finalitat d'emmordassar la llibertat d'expressió. Igual que estem en contra de les retallades vinguin d'on vinguin, també estem en contra d'impedir la llibertat d'expressió, vingui del Ministre de l'Interior, o d'elements molt molests amb les mobilitzacions i la lluita que milions estem duent a terme.
 
Des del Sindicat d'Estudiants exigim disculpes públiques als quals han perpetrat aquest atac contra la nostra companya Ana García, i una condemna d'aquests mètodes violents per part del Plataforma Estatal. Així mateix, volem agrair les mostres de suport a la nostra companya i d'indignació pel procedir dels seus dirigents que ens han manifestat en finalitzar la marxa centenars de militants de base de CCOO, UGT, CGT, CEAPA. Res ni ningú taparà la boca al Sindicat d'Estudiants, a la joventut que lluita pels seus drets i pel seu futur.
 
30 de novembre, Comissió Executiva del Sindicat d'Estudiants
 
Per una vaga general de 72 hores de tota la comunitat educativa!
 
Visca la lluita de la joventut!
 
Obrers i Estudiants, units i endavant!

{youtube}8PX73u8W42A{/youtube} {youtube}UcffFJ0DTsA&feature=c4-overview&list=UUantJW33gXUOosPY_C1rI_Q{/youtube}

{youtube}I4IkZpHSmvU{/youtube}

http://www.lasexta.com/videos-online/noticias/nacional/finaliza-marea-verde-nueva-ley-educativa-ministro-wert_2013113000061.html

El Sindicat d'Estudiants denuncia les maniobres d'aquells que volen donar carpetada a la lluita educativa

http://www.europapress.tv/sociedad/207520/1/manifestacion-madrid-contra-lomce.html

http://www.europapress.tv/sociedad/207527/1/sindicato-estudiantes-gobierno-destruye-educacion.html

 

    
    
    
    

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos