Les treballadores de la neteja de l'Institut Ramiro de Maeztu, vénen exigint el pagament dels seus salaris des de gener de 2011 fins a abril inclusivament a l'empresa “América Limpiezas”. La seua situació és realment desesperada, afrontant en les seues raquítiques economies grans desequilibris, que els duen a desnonaments, impagaments de factures bàsiques com la llum, el gas, etc, provocant tot açò malalties emocionals o psíquiques com depressions o úlceres, etc.

La seua història es remunta fins a fa més de 3 anys al guanyar aquesta empresa el concurs de la Comunitat de Madrid (CAM) per a l'acompliment d'aquesta tasca. Des d’aleshores poques vegades va complir el pagament dins del conveni, amb retards de 10 a 20 dies, però aquesta situació es va aprofundir en l'últim any arribant en el 2010 a retardar-se 2 mesos el pagament dels salaris.


En l'actualitat l'empresa deu més de 3 mesos, i ha renunciat a seguir en el centre. Ens vam imaginar que ha pres aquesta decisió per que considera que els seus marges de beneficis no són suficients. Les treballadores es troben en aquests moments en una situació molt difícil. Segueixen netejant l'Institut però no hi ha cap empresa que en aquests moments les estiga pagant. Les empreses del sector han manifestat que no els interessa assumir aquest servei per que no estan disposades a assumir el deute contret per “América Limpiezas” i perquè la CAM solament els ofereix contracte fins a desembre data en la qual convocarà altre concurs, període de temps que és considerat molt curt per elles per a obtenir la quantitat de beneficis que consideren acceptables.


Mentre les treballadores realitzen la seua tasca sense cobrar, la CAM mira per a altre costat, quan en les seues mans està la solució immediata d'aquesta situació. Ella és la qual determina la cridada a un CONCURS EXTRAORDINARI, perquè la situació dels treballadors del IES Ramiro no es deteriore més i no es complique. Les treballadores duen sense cobrar 4 mesos, si el FOGASA (Fons de Garantia Salarial, organisme públic ideat per a pal•liar situacions com aquesta) paga els seus salaris, solament pagarà com a màxim 5 mesos, que es complirien al maig. Juny, que seria l'últim mes laboral del curs 2010 2011, seria el sisè, i ja no seria remunerat, és a dir les netejadores de l'Institut treballarien gratis.


Des del Sindicat d'Estudiants vam pensar que els estudiants no podem mantenir-nos al marge i hem de mostrar la nostra més enèrgica repulsa a aquesta clamorosa injustícia, a aquesta escandalosa falta de respecte a unes treballadores que han estat abandonades per un empresari voraç quan ha considerat que ja no podia seguir obtenint els seus suculents beneficis.


Hem de solidaritzar-nos amb elles i exigir a la CAM que solucione immediatament la situació laboral de les netejadores del Ramiro. A més hem de requerir a l'adreça del centre que se sumeix i participe en les mesures de pressió que es puguen organitzar per a aconseguir aquest objectiu. L'adreça del Ramiro de Maeztu no pot consentir que l'institut se seguisca netejant sense que els treballadors cobren el seu salari, els drets i la dignitat de les treballadores són més important.


La majoria dels professors del centre ja han mostrat la seua solidaritat amb les treballadores de forma concreta, organitzant una col•lecta per a ajudar a pal•liar les situacions més urgents. Els estudiants, professors, personal laboral del centre i pares i mares d'alumnes hauríem d'unir-nos a les treballadores exigint la immediata solució de la seua situació.


Altres treballadors d'altres empreses es troben en situacions semblants com les companyes de neteja de la mateixa conselleria d'educació!! (empresa Ortiz). Si les treballadores decideixen anar a la vaga prevista per al pròxim 3 de maig, tots hem de suportar-les.

Per la nostra banda des del Sindicat d'Estudiants vam considerar que esdeveniments d'aquest tipus es deuen a aqueixa política privatitzadora de serveis portada a terme per les diferents administracions però amb més intensitat per part del PP. Aquests serveis haurien d'estar prestats per empreses públiques que garantisquen unes condicions dignes als seus empleats.Solidaritat amb les treballadores de la neteja del Ramiro de Maeztu!

Per l'immediat pagament dels salaris que els deuen!

Per la immediata regularització de les seues condicions laborals.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos