TMB: victòria dels treballadors!La lluita serveix!

Els conductors de TMB, després de mig any de conflicte i 18 jornades de vaga, han aconseguit part del que demanaven. Després de mesos de vagues d'un dia o una setmana, complint els serveis mínims dictats per la Generalitat, l'empresa i l'Ajuntament que van empènyer als conductors a la vaga indefinida (trencant els abusius serveis mínims), que va començar el dimarts 15 d'abril han desconvocat la vaga i han aconseguit importants reivindicacions.


El dilluns, després de 18 hores de reunió entre comitè i empresa, finalment van arribar a un preacord que suposa 25 minuts de descans diari, el que implica treballar 26 dies menys a l'any, sense perdre els que ja ara gaudeixen en cap de setmana. Això si, això es concretarà en el següent conveni, la negociació del qual s'avança per al 6 de maig.

El dimarts 15 d'abril, l'assemblea de conductors, amb més de 1500, finalment va decidir acceptar el preacord i desconvocar la vaga, sempre que l'empresa retirés els expedients i sancions, com va fer a la tarda a última hora. En cas contrari, la vaga indefinida trencaria els serveis mínims abusius impostos per la Generalitat. A pesar que no s'ha aconseguit la totalitat de les reivindicacions no lleva que la lluita hagi estat una VICTÒRIA que s'ha convertit en emblemàtica, en un referent de lluita per la decisió i els mètodes de lluita, sobretot les assemblees decisòries. És possible que durant els següents mesos hagi alguna mobilització més de conductors, que inicien ara el conveni, però també les haurà d'altres empreses que han estat a l'espera: tramvia, transport urbà privat, metro,... Aquesta lluita també suposa un seriós avís a les direccions sindicals.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos