NO AL TANCAMENT DE MERCEDES BENZ!

NO A LA DESTRUCCIÓ DE LLOCS DE TREBALL!

PER UN FUTUR DIGNE PER LA JOVENTUT!

Participa i recolza les accions de lluita dels treballadors

Dimarts 23 d'octubre a les 11'30 hores MANIFESTACIÓ a Pl. Universitat


El Sindicat d'Estudiants recolzem la lluita dels treballadors de Mercedes Benz i de la resta d'empreses que recentment estan amenaçades per tancaments o acomiadaments. El Sindicat d'Estudiants som l'organització dels estudiants fills de treballadors, i per tant, participem de les lluites obreres, com en la Vaga General del 20 de juny de 2002, o la lluita contra els acomiadats a Seat, o contra el tancament de Delphi,... com a lluites pròpies perquè el que està en joc és el nostre futur.

 

L'empresa Mercedes Benz ha anunciat el tancament de la planta de Sant Andreu, amb 420 treballadors. L'empresa ha ofert a 258 treballadors de la planta traslladar-se a Estampaciones Sabadell, en una nova societat que obrirà   a finals d'any. La planta estarà situada a Esparreguera, on l'empresa és coneguda pels problemes de viabilitat des de fa anys. A la resta de la plantilla se'ls ha ofert traslladar-se a la fàbrica de Vitòria. Totes dues opcions, representen pèrdua de llocs de treball, acomiadaments i empitjorament de les condicions laborals, ja que impliquen començar de zero en salaris i antiguitat, i també, mobilitat geogràfica.

 

Un dels factors que motiven a l'empresa al tancament és sens dubte l'especulació urbanística dels terrenys, ja que la zona està en gran desenvolupament urbanístic. Però un altre factor és la recerca desenfrenada dels beneficis a costa dels treballadors, com hem vist en altres tancaments d'empreses o acomiadaments.

 

Mercedes Benz des del 2004 ha obtingut 1700 milions d'euros de benefici gràcies a la retallada de costos i al desmantellament de les seves factories a nivell mundial. Aquí a l'Estat Espanyol ha començat a Barcelona, però continuarà amb la factoria de Vitòria.

 

La majoria dels tancaments i acomiadaments de l'últim període no es deuen, com algunes empreses al·leguen, a causa de pèrdues, sinó simplement per seguir guanyant més beneficis. Traslladen les plantes a països on la mà d'obra és més barata i sense drets sindicals. D'aquesta manera, el sector de l'automòbil és un dels que més beneficis ha obtingut en els últims anys.

 

A finals de l'any 2005 SEAT va acomiadar a 660 treballadors tot i obtenir en anys anterior beneficis milionaris. Amb el consentiment dels dirigents d'UGT i CCOO, que van firmar els acomiadaments amb l'argument de que així l'empresa asseguraria la resta de llocs de treball. Però només un any després, s'ha demostrat el contrari, amb un nou ERE de més de 1000 llocs de treball, acceptats malauradament pels dirigents sindicals de CCOO, UGT i també CGT.

 

A principis d'aquest any també hi van haver 210 acomiadaments a SAS Abrera, empresa proveïdora de Seat, on els treballadors van estar més d'un mes de lluita, amb la fàbrica ocupada, per a defensar els seus llocs de treball. El SE hem participat activament en aquestes lluites.

 

En el sector de l'automòbil a l'Estat Espanyol, estem davant una onada de destruccions de llocs de treball, des d'Andalusia fins a Catalunya. Cada cert temps, tenim la notícia d'un nou ERE. Ara mateix, hi ha 2500 llocs de treball amenaçats a Catalunya en aquest sector.

 

Per això, és important que des del començament, la lluita a Mercedes Benz es faci conjuntament amb els treballadors de Vitòria. Salvant la factoria de Barcelona podem salvar la factoria de Vitòria. A més, creiem que els dirigents sindicals haurien de coordinar les diferents empreses en lluita contra tancaments o acomiadaments, i en especial en el sector de l'automòbil, convocant una Vaga General del sector contra els atacs de les multinacionals. La tàctica de les multinacionls és la de dividir als treballadors entre factories, països o empreses, però la resposta ha de ser conjunta.

 

La lluita contra el tancament de Delphi a Cádiz és un exemple de la voracitat de les multinacionals, però també de la enorme disposició a la lluita dels treballadors de l'empresa, i de la classe treballadora i la joventut en general. Durant els mesos que va durar el conflicte, Cádiz va viure varies mobilitzacions de desenes de milers de manifestants, i en especial durant la Vaga General a la Bahia de Cádiz convocada el passat 18 d'abril, on 800.000 treballadors de tots els sectors van secundar la vaga. Aquest és el camí! Finalment l'empresa es va sortir amb la seva, però no perquè no existissin condicions per a que els treballadors aturessin el tancament, sinó com a conseqüència de la política dels dirigents sindicals, que després de la Vaga del 18 d'abril, van posar totes les esperances en les indemnitzacions, acceptant el tancament com a inevitable. El SE vam jugar un paper destacat en aquesta lluita, convocant varies vagues d'estudiants i defensant, junt amb el Col·lectiu de Dones de Treballadors, la nacionalització de l'empresa sota control dels treballadors.

 

En el cas de Mercedes i d'altres empreses que tanquen, el SE considerem que és necessari, entre altres coses, defensar la consigna de la nacionalització de l'empresa sota control dels treballadors per a evitar el tancament i garantir tots els llocs de treball. Així el tripartit i el govern del PSOE no poden rentar-se les mans dient que no poden intervenir en el conflicte, o altres excuses que han utilitzat per a finalment posicionar-se amb l'empresa. Les indemnitzacions o prejubilacions són pa per avui i gana per demà. Si no s'aturen els tancaments d'empreses, on treballarem nosaltres demà?

 

El Sindicat d'Estudiants recolzem incondicionalment als treballadors de Mercedes Benz i la resta d'empreses amenaçades per tancaments, i ens posem a la seva disposició per aportar el nostre gra de sorra per aconseguir aturar els atacs de les multinacional. Fem una crida als joves treballadors i estudiants, a recolzar als treballadors de Mercedes Benz i altres empreses en lluita, creant Comitès contra el tancament de Mercedes, fent assemblees als instituts, per informar sobre el conflicte i organitzar la lluita.

 

NO AL TANCAMENT!

OBRERS I ESTUDIANTS, UNITS I ENDAVANT!

 

Sindicat d'Estudiants
Més de 20 anys de lluita!

Seu Catalunya: carrer Reina Amàlia 6, baixos esquerra 08001 Barcelona Telèfon i fax: 933 248 325

E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Pàgines web: www.sindicatodeestudiantes.org / www.sindicatdestudiants.org

 

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos