Ahir 18 d’octubre, va ser el colofó de la setmana de lluita a nivell estatal organitzada pel Sindicat d’Estudiants. El tercer dia de vaga d’estudiants i pares a nivell estatal va ser una demostració de la capacitat de lluita, sacrifici i mobilització de les famílies treballadores.

La participació en la vaga d’aquest dia va ser un èxit de nou al País Valencia. Amb un seguiment de més d’un 90% a ESO, Batxillerat i FP, un 60% a la primària amb la vaga de pares i amb un 80% a les universitats. L’educació es mobilitzà contundentment contra la contrareforma franquista del Ministre d’educació Wert i totes les retallades que sumen des de que arribà el Partit Popular al govern.

El mateix matí, a la ciutat de València, prop de 2.000 estudiants d’universitats es manifestaven contra la pujada de taxes a la universitat i l’expulsió de centenars de joves d’aquesta per no poder pagar els 2.000 euros  de mitja que ara costen les carreres.

Ja per la vesprada, a les manifestacions convocades pel Sindicat d’Estudiants i la Confederació Gonzalo Anaya a les tres capitals de província, poguérem sentir la vertadera força i rebuig de la classe treballadora contra el ministre Wert i la seua contrareforma. La manifestació de València va ser gegant amb 100.000 persones col•lapsant els carrers del centre des de la Plaça de Sant Agustí a la Plaça América.  La manifestació va acabar amb les intervencions d’una dirigent de FAPA-València i de Carlos Naranjo, coordinador del Sindicat d’Estudiants al País Valencià, i amb la lectura de salutacions de la Cimera Social (plataforma on participen els sindicats de classe i diferents associacions) i de l’Assemblea per les Llibertats i contra la Repressió (formada quan la primavera valenciana per associacions, partits i sindicats), dos plataformes on participa el Sindicat d’Estudiants. Carlos Naranjo va cridar a continuar la lluita, participant activament a la vaga general del dia 14, i organitzant en cada centre d’estudis el Sindicat d’Estudiants, per a tenir més organització de cara a la pròxima batalla contra l’ofensiva de Wert i el seu Govern.

A Castelló i Alacant també van ser milers de persones les que prenien la ciutat. A tot el País Valencià, al llarg de tota la setmana, centenars de milers d’estudiants, mares, pares, professores, professores i treballadors en general eixirem als carrers i els omplirem d’un ambient de lluita i reivindicació  electritzants exigint la dimissió del Ministre d’Educació Wert, la tornada dels 4.000 milions d’euros i de totes les places de professors eliminades a l’ensenyament públic.

El pròxim pas en la lluita es la Vaga General Ibèrica del 14 de novembre, una oportunitat més per a eixir massivament al carrer tots els estudiants junt als treballadors i abatre al Ministre d'Educació, la seua contrareforma i la resta de retallades a les condicions de vida de la classe treballadora. Aprofitem tots els comitès de lluita i la participació per milers per organitzar el Sindicat d'Estudiants mes fortament a tots els IES i continuar el camí de la rebel·lió contra aquest govern de rics, banquers i empresaris.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos