Contra la manipulació informativa

Comunicat de premsa

Ahir dia 10 la policia i les autoritats de la UNIVERSITAT JAUME I (UJI) van convertir una protesta contra la presència d'Alberto Fabra, de Paula Sánchez de León (la delegada de Govern al País Valencià, una de les principals responsables de la repressió quan la primavera valenciana), i de Mª José Català (consellera d'Educació i responsable de les salvatges retallades en l'educació pública) en un curset pràctic per a policies de com neutralitzar per la força mobilitzacions.

Els estudiants, convocats pel Consell de l’Estudiantat, van intentar expressar la seua oposició a aquests personatges i a la seua política de retallades i repressió, però van ser violentats pels efectius policials, que van ocupar amb quatre vehicles el lloc de l'acte (la qual cosa és un precedent gravíssim) i van sotmetre als quals protestaven. Els estudiants presents van ser obligats a llençar-se a terra, identificats, copejats en alguns casos (hi ha deu parts per lesions), i un d'ells va ser detingut. Així és com la dreta i les forces policials defensen el dret d'expressió…

Els mitjans de comunicació han fet el joc a la versió oficial, van destacar que ‘es van llençar ous’. És una forma de criminalitzar la lluita, magnificant un fet i amagant que, per exemple, la brutal pujada de taxes implica l'expulsió directa d'universitaris, deixant-los a la mercè d'una perspectiva laboral d'atur massiu o sobreexplotació. Açò sí que és violència!

El Sindicat d’Estudiants se solidaritza amb els estudiants reprimits, s'adhereix al comunicat publicat pel consell de l’Estudiantat i les organitzacions de la UJI, i crida a participar en la concentració que tindrà lloc avui a Castelló.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos