15-19 d'octubre: Setmana Estatal de lluita en defensa de l'educació pública

En defensa de l'ensenyament públic!

No a les retallades de Wert!

Assemblees generals i formació de Comitès de Lluita des del primer dia de classe!

En tan sol huit mesos de Govern, el Partit Popular ha retallat drets històrics dels treballadors i de la joventut que van ser arrancats a través de dures lluites contra la dictadura franquista i en els anys posteriors. Aquesta política, justificada com eixida de la crisi, només té una fi: mantenir els sagrats beneficis de la gran banca, els grans empresaris i els poders econòmics de sempre. Mesures per a satisfer l'ànsia de lucre dels capitalistes, i que al mateix lloc provoquen l'empobriment general de la població, l'acomiadament de desenes de milers de treballadors i el desmantellament de l'ensenyament i la sanitat públiques.

En tota aquesta ofensiva, els joves ens duem una de les pitjors parts: sotmesos a un atur brutal (les taxes d'atur juvenil superen el 50%), ara pretenen acabar amb el nostre dret a un ensenyament públic, gratuït i de qualitat.

 

Les mesures del PP contra l’ensenyament públic

En el Ministeri d'Educació no s'han conformat amb retallades salvatges de prop de 4.000 milions d'euros a l'escola pública, sinó que també ha aprovat una autèntica contrareforma educativa.

El passat mes de juliol el ministre, José Ignacio Wert, donava instruccions a les Comunitats Autònomes per a aplicar el paquet de retallades i feia pública la major contrareforma educativa de l'última dècada. En aquest pla global el PP planteja una autèntica demolició del nostre dret a rebre un ensenyament públic, digne i gratuït. Entre les mesures plantejades destaquen:

Creació de noves selectivitats econòmiques i acadèmiques per a accedir a la FP de Grau Superior i a la universitat: pujades de taxes universitàries de fins a un 66% respecte al curs anterior.

Acomiadament salvatge de més de 50.000 professors dels instituts i Universitats de tot l'Estat.

• La imposició de tres revàlides (proves selectives) que es realitzaran en 6è de Primària, 4t d'ESO i 2n de Batxillerat, suposant noves traves per a passar de curs. En el cas de la de 6è de Primària i la de 2n de Batxillerat pot significar l'obligació de repetir curs, i en el de Batxillerat no rebre el títol de batxiller, pel que l'accés a la selectivitat quedarà vetat per endavant, encara que s'hagen aprovat els dos cursos de Batxillerat. Un autèntic escàndol!

La imposició de taxes de matriculació de centenars d'euros als estudiants de Formació Professional en algunes Comunitats Autònomes governades per la dreta (Madrid i Catalunya), i la retirada de les beques de menjador i llibres per als estudiants de Primària i Secundària en molts territoris de l'Estat.

• La creació d'itineraris de la més baixa qualificació des de 3r de l'ESO per a amuntonar en ell als estudiants amb més dificultats econòmiques i d'aprenentatge i expulsar-los ràpidament del sistema educatiu.

El projecte del PP està en sintonia amb el futur que ens preparen: si serem mà d'obra barata, amb treballs precaris i salaris de misèria, al millor dels casos… per a què mantenir una bona educació pública? Al Partit Popular li sobrem estudiants i joves qualificats. Per a la mateixa raó no tenen cap interès en fomentar la llengua, i cada vegada més arraconen l’ensenyament en valencià.

Des del Sindicat d'Estudiants som conscients que l'únic camí per a frenar aquests atacs brutals és el de la mobilització més contundent i massiva de tots els estudiants, juntament amb els nostres pares i professors. Aquesta és l'única alternativa per a salvaguardar el dret a una educació pública de qualitat per als fills dels treballadors i un futur digne per a la joventut. També entenem que aquestes lluites solament podem veure-les dins del camí en la lluita per acabar amb el capitalisme, un sistema en caiguda lliure que l'única cosa que pot oferir-nos per al futur és misèria i barbàrie.

Per aquest motiu, el Sindicat d'Estudiants crida a tots els estudiants, i als col•lectius i organitzacions juvenils i estudiantils compromesos amb la defensa de l'ensenyament públic, a preparar la lluita des del primer dia de classe, i confluir en una Setmana de Mobilitzacions i VAGA GENERAL en tots els centres d'estudi, des del 15 al 19 d'Octubre.

 

Per a aquesta Setmana de Mobilitzacions i Vaga General proposem:

Dilluns 15 d'octubre: assemblees massives d'estudiants, pares i professors, en els instituts, ocupant els centres d'estudi per a debatre i aprovar la plataforma reivindicativa, formar COMITÈS DE LLUITA oberts a tots els estudiants, professors i pares i mares, i organitzar les tres jornades de vaga general.

Dimarts 16 d'octubre: VAGA GENERAL EN TOTS ELS CENTRES D'ESTUDI, realització de piquets informatius en els centres neuràlgics de les poblacions; mercats, centres de salut, places, centres de transport, polígons industrials, etc. per a donar a conèixer les reivindicacions del moviment estudiantil al conjunt de la població repartint els pamflets de la lluita i demanar el seu suport en defensa de l'educació pública.

Dimecres 17 d'octubre: VAGA GENERAL EN TOTS ELS CENTRES D'ESTUDI i jornada de manifestacions d'estudiants durant el matí en les ciutats i localitats de tot l'Estat.

Dijous 18 d'octubre: VAGA GENERAL EN TOTS ELS CENTRES D'ESTUDI i realització en les principals ciutats de manifestacions d'estudiants, pares i mares,professors, i treballadors en general, a la vesprada.  Estem proposant als sindicats de professors i de treballadors en general (CCOO, UGT, Intersindical Valenciana, CGT...) i a les federacions d’AMPAs que convoquen amb els estudiants. També convidem als col•ectius que lluiten contra les retallades a venir i convocar amb nosaltres.

Divendres 19 d'octubre: realització d'assemblees de balanç en els centres d'estudi, amb professors, estudiants i pares, per a decidir les següents accions.

Des del Sindicat d'Estudiants insistim en la proposta que venim fent a les direccions de CCOO i UGT sobre la necessitat d'anar a més en les mobilitzacions per a derrotar la política del PP de retallades i privatització dels serveis públics, convocant una nova vaga general, però en aquesta ocasió de 48 hores. Deixem-los clar que no acceptem que un grapat de banquers, especuladors i milionaris, els veritables responsables de la crisi, siguen qui determinen el nostre futur.

 

PLATAFORMA REIVINDICATIVA

1 . Ni revàlida, ni selectivitat, el fill de l'obrer a la universitat. Contra la imposició de barreres econòmiques i acadèmiques per a impedir el nostre accés a l'educació superior. Tots els estudiants que hagen aprovat 2n de Batxillerat tenen dret a una plaça universitària.

2 . Contra l'increment de taxes de matriculació en la universitat pública i per la retirada dels nous obstacles perquè els fills dels treballadors accedim a les beques d’estudi.

3 . Contra la imposició de taxes a la Formació Professional. Per una FP pública, gratuïta, democràtica i de qualitat. Supressió immediata de les taxes de 360 i 250 euros que la dreta ha imposat a Catalunya i Madrid. Per la creació de places suficients en tot l'Estat, ni un sol no admès per falta de vacants.

4 . Ni un sol professor acomiadat. Per la readmissió immediata dels més de 49.000 docents de tot l’Estat que el PP ha acomiadat aquest inici de curs. Sense aquests professors la qualitat de l'ensenyament públic està en greu perill.

5. No a les retallades contra l'educació pública, les retallades per als banquers. Per la reassignació immediata dels 4.000 milions d'euros que el PP ha retallat a l'ensenyament públic des de la seua arribada al Govern central, i l'increment dràstic dels diners per a garantir un ensenyament públic gratuït i de qualitat. Per la retirada dels atacs a l’ensenyament en valencià, per part de la Conselleria.

6 . No a l'atur juvenil. Per un subsidi d'atur indefinit per a tots els desocupats fins a trobar un lloc de treball.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos