23 de Febrer: Jornada de lluita estudiantil i concentracions a les 12 hores enfront de les Conselleries d'educació al País Valencià contra les retallades i la repressió.

29 de Febrer: Vaga General d'estudiants i manifestacions contra les retallades i la repressió.

Descarrega't el full en PDF per a repartir-la al teu centre d'estudis

Descárgate pinchando aquí la hoja en PDF de la convocatoria de los días 23 y 29

Ahir 16 de febrer, desenes de milers d'estudiantes de tot el País Valencià vam eixir al carrer de manera unànime contra les retallades i els atacs a l'educació i els serveis públics. Milers i milers de companys d'instituts, universitat, juntament amb una desatacada presència de pares i professors, vam inundar els carrers en la jornada de Vaga convocada pel sindicat d'Estudiants en el País Valencià.

De forma generalitzada els instituts públics van quedar completament deserts. Les mobilitzacions en el dia d'ahir es van perllongar per tot el territori, des de Guadassuar fins al nord de Castelló, en un ambient de ràbia, de força i enorme combativitat.

En València més de 20.000 estudiants vam recórrer el centre de la ciutat a crit net contra la política del PP i les seues retallades, contra la corrupció galopant que s'ha fet fort durant anys el País Valencià, contra decisions injustes dels tribunals que tenim a veure dia sí i dia també, contra la repressió que patim els joves i tots aquells que defensem el públic, contra els banquers i grans capitalistes que s'estan fent d'or amb aquesta crisi mentre les famílies treballadores no parem d'afrontar més i més atacs, i finalment demanant la convocatòria d'una Vaga General amb la qual canviar per complet aquesta situació.  A Castelló érem prop de 2.000 els que omplíem els carrers.

Una vegada acabada la manifestació centenars d'estudiants ens dirigim al carrer on ahir es van produir les agressions policials contra els estudiants de l'IES Lluis Vives i realitzem una asseguda pacífica que va ser resposta amb més repressió, detenint a deu companys.

El Sindicat d'Estudiants exigeix l'alliberament immediat de tots els detinguts, així com el cessament immediat de les actituds provocadores i repressives que estem patint. És necessari depurar responsabilitats. Per tant exigim la dimissió de la delegada de Govern.

La lluita continua. Des del Sindicat d'estudiants fem una crida als joves, pares i professors de tot el País Valencià a continuar les mobilitzacions. En aquest sentit el Sindicat d'Estudiants convoca noves mobilitzacions per als dies 23 i 29 de Febrer, amb les quals respondre als atacs i retallades, així com exigir responsabilitats per la repressió salvatge que hem patit aquests dies.

 

Fem una crida a totes els organitzacions sindicals, polítiques i juvenils d'esquerres a impulsar i participar en les mobilitzacions contra les retallades i la repressió.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos