En la passada vesprada del divendres dia 3 de febrer ens reunirem en assemblea al Casal Roig (local del Sindicat d’Estudiants a València) prop d'una trentena d'afiliats per a discutir sobre les mesures de retallada aplicades per la Generalitat valenciana i preparar la vaga del 16 de febrer.

El debat sobre les retallades va estar directament lligat a la crisi capitalista i l'aspiració dels capitalistes europeus i de tot el món, d’eliminar les conquestes socials de la classe treballadora, com són l'educació i sanitat pública, perquè aquests seguisquen obtenint engruixats beneficis. També van eixir temes com la revolució a Amèrica Llatina i el món àrab, la victòria del PP i els judicis a banquers a Islàndia.

Quant a la preparació de la vaga d'estudiants el debat va ser molt positiu. La discussió va girar entorn de com aconseguir sumar a més estudiantes fent que en els instituts s'intensifique l'activitat reivindicativa i que la manifestació siga massiva. Altre punt important del debat va ser la importància de que aquesta vaga d'estudiants assolisca estendre's a professors i a la resta del sector públic, posant l'accent en la necessitat que la classe treballadora siga el motor i força principal d'aquesta lluita.

Sobre aquesta qüestió, des del comitè coordinador de València es va proposar una campanya de recollida de resolucions a favor que des dels sindicats de classe dels nostres professors s'organitze un pla de lluita seriós i contundent, basat en assemblees de professors i estudiants en cada centre, que tinga inici amb una vaga general de tota la comunitat educativa i tot el sector el públic.

Es va proposar també lluitar per realitzar assemblees en els centres d'estudi conjuntes amb professors i coordinar accions tal com ha anat ocorrent de forma natural en molts instituts. En aquest sentit es va cridar a tots els companys a participar en les assemblees de professors de la pròxima setmana. Els companys del Sindicat d'Estudiants assistirem a la pròxima assemblea del dia 9 de febrer a les 18 hores en l'IES Abastos de València. Altra proposta assumida va ser la d'organitzar repartiments en centres de salut, parades de bus, de metre, altra empreses públiques i zones de passada per a fer popular la lluita pels serveis públics.

Els talls de carretera, que en molts instituts s'estan executant durant aquestes últimes setmanes, iniciativa de professors i estudiants, també van tenir lloc en el debat. Davant la qüestió d'evitar qualsevol possible repressió cap als professors i estudiants, es va proposar convertir els talls de la circulació en repartiments massius als cotxes aprofitant els semàfors en roig i passos de zebra.

Per a garantir la màxima assistència a la manifestació es van fer les propostes d'organitzar cites en els instituts per a marxar tots els estudiants junts, aprofitant la travessia per a repartir fulles sobre la vaga per les voreres. I per a les poblacions llunyanes, organitzar autobusos cercant suport econòmic en els claustres i AMPAs.

La decisió i ganes de lluita de tots els assistents i en general, dels estudiants amb els quals estem contactant aquestes setmanes, les contínues accions reivindicatives en molts centres de tot el País Valencià, i les passades manifestacions dels dies 21 i 26 de gener indiquen que la lluita està arribant a cotes de participació i força molt importants, cal seguir estenent i implicant en la lluita a tots els sectors de la societat!

Podem parar els atacs de la Generalitat Valenciana a les nostres conquestes i drets socials!!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos