Descarrega't el full de la Vaga en PDF per a repartir-la al teu centre d'estudis

Descarrega't el cartell de la Vaga i difon-la pel teu IES i Barri

Les retallades per als banquers, no per a l’ensenyament públic!!!

La Generalitat no ha tardat gens, després de les eleccions del 20 de novembre i l’arribada del PP al govern, a començar una espiral imparable de retallades que estan degradant ràpidament les condicions d’estudi de cents de milers d’estudiants, així com les condicions de vida de la majoria treballadora de la societat. Estem davant l'atac més greu des de la transició a conquestes de la classe treballadora com son l’educació i la sanitat públiques.

Els instituts estan en una situació límit. Molts centres no tenen diners per a qüestions bàsiques com fotocopies o simplement guix. Al llarg de tot el País Valencià ja han ocorregut molts casos de tallades de llum als centres. El mateix passa amb la calefacció, on molts centres s’han quedat sense gasoil i no tenen recursos per a poder comprar, molts altres aguanten amb les reserves de moment.  A alguns centres de Formació Professional els estudiants han tingut que pagar ells mateixos el material per poder fer pràctiques, en altres casos inclòs s'han anul•lat.  A les universitats la situació no es molt distinta, en les últimes setmanes els rectors estan amenaçant amb la paralització si la Conselleria no paga el seu deute.

Aquest atac a l'ensenyament públic és part d'un pla més general. Als nostres professors els han retallat del sou una mitja de 400€; als interins els han retallat el 40% i no cobraran els mesos de les vacances. Açò es un exemple de tot el que estan deixant de pagar a molts altres treballadors del sector públi;, mentrestant, tant el Govern central com el de Fabra paguen religiosament als bancs i donen milions d’euros per ajudar a la banca i als grans empresaris!

Per a enfrontar aquesta situació, des del Sindicat d’Estudiants pensem que els dirigents de l’STEPV, CCOO, UGT i la FAPA han de continuar la lluita, fent un pla seriós de mobilitzacions massives, ben organitzades i que vagen en augment, començant amb una vaga de tota la comunitat educativa conjuntament amb tot el sector públic. Les massives manifestacions del 21 i 26 de gener han demostrat que hi ha la força suficient per a aturar al complet tot el sector públic. Els metges i els treballadors de la recollida de fem estan amenaçats amb vaga si no es retiren les retallades. Paralitzar l’Administració, els centres educatius, els hospitals, tots els transports públics, Canal Nou, la recollida de fem, Correos... i tornar al carrer, seria un important pas més en aquesta lluita per a aturar els retalls.

Des del Sindicat d’Estudiants cridem a tots els estudiants del País Valencià a fer vaga el dijous dia 16 de febrer. En multitud de centres, barris i localitats està havent accions i mobilitzacions de tot tipus, en coordinació amb els professors. Pensem que cal unificar tota aquesta energia, demostrar força, fent manifestacions, el mateix dia, a totes les localitats. Altre objectiu del dia 16 és animar a la Plataforma per l’Ensenyament Públic, als sindicats de professors, a la FAPA, a convocar una vaga general de tota la comunitat educativa, i fer una crida a la resta del sector públic a sumar-se a la vaga.

Però hem de ser clars, els retalls que patim són una anticipació dels plans del PP a tot l’Estat, i una continuació dels massius acomiadaments de professors a Madrid i Castella-La Manxa. Més que mai, pensem que els dirigents estatals de CCOO i UGT han d’abandonar la política de pactes i consensos, que només ha suposat atacs, i prendre el camí de la mobilització al carrer. Cal una nova vaga general!! La lluita és l’únic camí.

Propostes que fem de cara a la vaga del 16

•    Convocar assemblees, intentant que siga en hores de classe, per a tenir temps per a explicar bé què està passant. El millor és que siga conjunta amb els professors, és la mateixa lluita!
•    Discutir i aprovar, en cada assemblea, la resolució que proposem (demana-la!), recolzant la vaga i animant a una vaga de tota la comunitat educativa, i del sector públic.
•    Formar en cada assemblea un Comitè de Lluita, format per tots els estudiants (i professors) que vulguen participar. La funció del Comitè és coordinar la lluita, organitzant noves assemblees (almenys, una després del 16, de balanç), fent repartiments massius al centre, colgant pancartes en la fatxada...
•    Intentar incorporar a l’AMPA i a tots els pares a la vaga del 16, proposant que aproven la resolució. Es pot proposar a l’AMPA una reunió de tots els pares i mares.
•    Eixir del centre. Cal arribar als IES pròxims per a informar-les i fer les mateixes propostes.
•    Buscar el suport social. És imprescindible consolidar la simpatia que té aquesta lluita en la majoria treballadora de la societat. Proposem fer repartiments en places cèntriques, mercats, centres públics (sanitaris, d’Administració...), fàbriques.
•    Finançar la lluita. Necessitem recursos per a fulls, cartells, viatges per a informar, etc. Proposem fer col•lectes en les classes, demanar solidaritat als professors i pares, i quan ixquen al barri, etc. Si vols bons de suport al Sindicat, demana-los!
•    Organitzar-vos. Proposem formar el Sindicat en cada centre, amb la gent més lluitadora, i legalitzar-lo com Associació d’Alumnes. El Sindicat és la forma de coordinar-nos a nivell estatal i de tenir molta més força i organització, al servei sempre de la lluita.


Cal continuar la lluita, de forma contundent, començant amb una vaga general a l’ensenyament públic, i fer-la extensiva a tot el sector públic!!

Organitza el Sindicat d’Estudiants al teu institut i lluita!

Acudeix a les manifestacions:
A València començarà a les 12 hores enfront d’Història, Avgda. Blasco Ibáñez (metro Facultats, eixida Història).
A Castelló començarà a les 12 hores en la Plaça de les Aules. La cita de la manifestació a Alacant està pendent.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos