A l’Assemblea del Sindicat d’Estudiants al País Valencià, realitzada el dissabte dia 17 de desembre, hem aprovat la següent declaració:

1.    Denunciem aquest greu atac, que volen fer en gener, i que implica l’expulsió de la gran majoria d’estudiants no comunitaris, convertint l’ensenyament universitari, un dret bàsic, en un privilegi per a uns pocs.

2.    Aquesta mesura afecta a tots els estudiants, comunitaris o no. És només part (una part molt greu) del conjunt de mesures que pretenen privatitzar la Universitat, cobrant taxes abusives, assetjant als repetidors de pocs mitjans i als que compatibilitzen treball i estudis, dificultant l’accés, etc. En definitiva, volen expulsar i impedir que entren els joves de la classe obrera, que és la que no pot pagar matrícules desorbitades, o no pot anar a totes les classes. Ara van a per un sector especialment desprotegit, els estudiants no comunitaris, i demà –millor dit, immediatament després- aniran per la resta. De fet, les taxes han pujat aquest curs un 7,5%. Tot això s’inscriu en el salvatge pla d’atacs que s’està preparant, per part del Govern central, la Generalitat i la patronal, i que pretén que paguem el preu de la crisi que els banquers i capitalistes han provocat.

3.    Denunciem el silenci dels diferents rectors valencians, la qual cosa demostra la seua complicitat amb aquesta decisió de la Generalitat.

4.    Aturar aquest atac només pot fer-se amb la lluita, massiva i bé organitzada. En aquest sentit, hem recolzat i recolzarem les diferents convocatòries hagudes. Però pensem que cal una campanya intensa d’explicació a tots els estudiants universitaris, amb taules informatives, assemblees, repartiments, i la preparació seriosa d’una massiva manifestació, contra aquesta mesura, la puja de taxes per a tots, i la resta d’atacs que estem patint a la Universitat. Això hauria de ser el primer pas en la mobilització.

5.    Estem insistint en aquesta idea anterior, des de l’assemblea que es va realitzar al Campus Blasco Ibáñez el 16 de novembre (convocada entre altres pel Sindicat d’Estudiants). Cridem als directament afectats, a tots els universitaris i a la resta d’associacions a organitzar la lluita.

6.    Considerem que per a plantar cara a totes aquestes mesures també cal organitzar-se. Cridem a l’organització en el Sindicat d’Estudiants, una eficaç ferramenta de lluita. Portem 25 anys defensant un ensenyament públic, gratuït, laïc i de qualitat en els instituts i facultats de tot l’Estat. Lluita i organitza’t!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos