Per la retirada de tots els expedients disciplinaris!

Des de Sindicalistes d'Esquerra, Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants volem denunciar la campanya repressiva de sancions amb la qual FORD-España està atacant a les i els delegats i afiliats del Sindicat de Treballadors del Metall en la factoria de FORD a Almussafes, València.

L'empresa ha obert expedients disciplinaris greus de manera fraudulenta contra 4 delegats. També ha obert expedients disciplinaris greus contra una treballadora i un treballador que anaven a rellevar a delegats en procés de jubilació, forçant a que aquests treballadors s'apuntaren al ERO recentment signat per la UGT per a així evitar l'acomiadament sense cap indemnització.

La signatura per part d'UGT, a esquenes de la plantilla, d'un ERO que envia a l'atur a 1.120 treballadors, deixant a la factoria en mínims històrics, és un colp contra la moral de la plantilla que l'empresa vol rendibilitzar al màxim.

Els plans d'electrificació de la factoria de FORD a València passen, en primer lloc, perquè la direcció de l'empresa puga garantir major explotació de la plantilla a costa de precarietat, salaris baixos i absoluta flexibilització de la jornada.

Ara l'empresa fa un pas més en la seua ofensiva contra l'organització i capacitat de lluita de la plantilla, atacant a l’STM, l'únic sindicat alternatiu que va obtindre delegats en el Comité d’Empresa en les últimes eleccions sindicals del 21 de febrer.

La repressió sindical en Ford València és una realitat enquistada durant molts anys, el paper que l’UGT juga com a sicaris de l'empresa és determinant en això. Desenes de treballadors i fins i tot delegats han sigut acomiadats al llarg dels anys mitjançant expedients disciplinaris i acomiadaments procedents, acomiadaments que en la majoria dels casos han sigut avalats pels jutjats valencians malgrat ser evident el motiu de repressió sindical. Des de Sindicalistes d'Esquerra fa 4 anys realitzarem una campanya de denúncia amb milers de fulles, resolucions i concentracions per la readmissió de Carlos Naranjo. També participarem anys arrere en la campanya de CGT Ford per la readmissió de la delegada Paqui Cuesta.

La victòria del PP en les eleccions del 28M, que possiblement governarà al País Valencià de la mà de Vox, també donarà lloc a nous i més durs atacs contra els drets sindicals i laborals. És imperatiu continuar construint un sindicalisme combatiu que trenque amb la pau social imposada per les cúpules d'UGT i CCOO.

Des de Sindicalistes d'Esquerra, Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants ens sumem a la campanya de solidaritat internacional contra la repressió sindical en FORD Almussafes i cridem a tota la classe treballadora i a la joventut a secundar totes les accions del STM per a detindre-la.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos