El passat divendres dia 7 de juny un grup nombrós d’estudiants ens concentrarem davant de la Conselleria d’Educació a València per protestar contra l’examen de Matemàtiques II. Aquest examen comptava amb una dificultat excessiva i des de el Sindicat d’Estudiants sabem quin es l’objectiu d’això:  aixecar una barrera que suposi l’eliminació de l’accés a la universitat pública per a milers de joves. La indignació i ràbia d’estudiants de tot el País Valencià només acabar aquesta prova va alçar una resposta social que va col·locar aquesta situació a la portada de tots els informatius i diaris del l’Estat.

El Sindicat d’Estudiants al dia següent d’aquest escàndol ens vam solidaritzar amb tots els estudiants i vam fer una crida a estudiants i professors a concentrar-nos i protestar davant de Conselleria el divendres dia 7. A la concentració acudiren una gran quantitat de mitjans de comunicació i els estudiants pogueren expressar i donar testimoni de la duríssima situació que van patir a aquella prova que en un primer moment va aixafar-los completament, condicionant el seu estat d’ànim per els propers exàmens.

Més de 60 estudiants vinguts de les tres províncies vam corejar consignes per demanar responsabilitats a Conselleria i vam realitzar  una assemblea pública on tothom va poder expressar i proposar com portar endavant la lluita. Els estudiants presents van decidir per majoria fer una reclamació dirigida al Conseller d’Educació demanant-li l’anul·lació de l’examen i la repetició d’aquest en condicions de poder accedir a les matriculacions de Juliol.

Després d’açò, 4 estudiants, un pare i professor i el portaveu del Sindicat d’Estudiants a València ens reunirem amb la Directora General d’Universitats i el Director General de centres docents per traslladar-los directament les nostres reivindicacions i denunciar l’examen de Matemàtiques i també la pròpia selectivitat com una prova arbitraria i classista que te l’únic objectiu d’eliminar de l’accés a les universitats públiques i no pas d’avaluar als estudiants. En eixe sentit vam reivindicar que la Conselleria s’havia de ficar del costat dels estudiants de la classe treballadora –qui, juntament amb els treballadors, els hem col·locat a la posició on estan– i garantir i facilitar el seu accés a la universitat si són de veritat un govern del canvi.

Des del Sindicat d’Estudiants cridem a totes les afectades i afectats a ficar-se en contacte amb nosaltres per a poder enfortir el moviment de protesta i que tota la nostra força puga pressionar fortament a la Conselleria d’Educació per a aconseguir les reivindicacions. Pensem que cal continuar tota eixa pressió amb la mobilització, estenent la solidaritat i amb un missatge clar i combatiu sobre el per què d’aquesta injustícia. Sense cap mena de dubte, des del Sindicat d’Estudiants farem tot el possible per aconseguir-ho.

Aquell mateix dia vam crear un Comitè d’Estudiants per denunciar l’examen de Matemàtiques II, des del qual també proposem formalitzar una queixa dirigida a la Conselleria d’Educació per l’examen de Matemàtiques II a traves d’aquest enllaç.

Prou exàmens injustos. Per una Universitat pública, gratuïta i accessible per a tothom!

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos