Descarrega el cartell

Concentració dimarts 12 de març 12h davant la Conselleria d'Educació  (Avinguda de Campanar, 32)

Les treballadores de la neteja de 85 instituts públics i altres edificis públics de l’administració valenciana van decidir començar una vaga indefinida el passat 18 de febrer perquè l’empresa subcontractada per la Generalitat no els hi ha pagat els salaris de desembre, gener, febrer ni la paga extra de Nadal.

Després de més de 15 dies de vaga, molts centres d’estudis estan en una situació d’higiene crítica. Fins ara la situació era capejada per la Conselleria d’Educació mitjançant els serveis mínims i coaccions dels equips directius d’alguns centres que obligaven als estudiants a netejar sota l’amenaça de baixar les qualificacions dels alumnes.

Malgrat l’estratègia de l’administració d’intentar acabar amb la vaga traslladant a les treballadores suposats ‘acords’ amb l’empresa que no es complien, i malgrat que ara intenten desarticular la lluita pagant només a una part de la plantilla per tal de dividir-les,  les treballadores no han cedit. La Generalitat i la Conselleria tracten de posar la responsabilitat de tot això en l’empresa.

Des del Sindicat d’Estudiants diem alt i clar que el Govern de la Generalitat no pot mirar cap a un altre costat, és responsable del que ha està succeint al negar-se a remunicipalitzar aquest servei al 2016, quan van tornar a treure’l a concurs privat, de la mateixa forma que feia la Generalitat del PP. En la pràctica, la Generalitat està encobrint i protegint el dret d’explotació d’aquest servei per part d’una empresa privada. No és cap casualitat que aquest sigui un sector on les dones representen el 90% de la plantilla i tinguin salaris de 700€  i molta precarietat, moltes d’elles són acomiadades quan s’acaba el curs escolar i contractades de nou al seu inici.

Des del Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives ens solidaritzem amb la vaga indefinida i la lluita d’aquestes treballadors, la seva lluita és un exemple de com es defensen els drets de la classe treballadora goberne qui goberne. Creiem que és molt important unificar la nostra lluita amb elles, primer per a defensar unes condicions d’estudi dignes a tots els centres públics, en segon lloc per a defensar uns llocs de treball i salaris justos. No podem oblidar que la situació dels centres públics al tot el País Valencià, heretada de la política d’atacs del PP a l’educació pública, ha estat més maquillada que no pas transformada. Per exemple, la meitat dels barracons segueixen en peu i la situació de precarietat entre els nostres professors per la interinitat és pràcticament la mateixa.

Per aquests motius fem una crida a la vaga estudiantil a tot el País Valencià el dimarts 12 de març i a participar a una concentració de protesta juntament amb les treballadores de la neteja, aquest mateix dia davant la Conselleria d’Educació. Fem una crida a que els sindicats de professors i la federació d’AMPAS es solidaritzin i s’uneixin a aquesta lluita.

Exigim a la Generalitat Valenciana que trenqui immediatament el contracte amb aquesta empresa, que pagui tots els salaris que deu i contracti a les treballadores com a personal laboral públic. També exigim que pagui els dies de vaga a aquestes treballadores, la responsabilitat d’aquesta situació no és seva i per tant no deuen perdre els seus salaris mentre defensen els seus drets.

Pel pagament immediat dels salaris a les treballadores de la neteja!

Municipalització del servei JA!

Prou de regalar diners públics a empreses privades mentre estenen la precarietat i l’explotació!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos