L'avantprojecte no s'aplicarà fins d'aquí a un any!

Volem la reversió REAL de les retallades i la volem JA!

El 14 de Setembre al matí, el Consell de Ministres del Govern de Pedro Sánchez aprovava un avantprojecte de llei amb el qual pretén revertir algunes de les mesures que el govern del PP va aprovar per a destruir l'educació pública l'any 2012. Es tracta en concret d'alguns punts del decret 14/2012 per mitjà del qual el PP va legalitzar l'augment del nombre d'alumnes per aula (un 20%), va augmentar el nombre d'hores lectives als nostres professors i professores sense augment de salari i que les substitucions per baixa no es duguessin a terme abans de deu dies. Va ser el primer gran atac del PP a l'educació pública, que després seria seguit per la LOMCE, la pujada de taxes universitàries i molts més.

El govern del PSOE ha anunciat orgullós que "aprovava la reversió de les retallades en educació", però aquest titular és absolutament enganyós i no correspon a la realitat. Primer perquè no han revertit les retallades, sinó acceptat els pressupostos -de retallades- del PP i segon perquè ni tan sols han proposat revertir totes les retallades sinó una petita part que a més s'aplicaria d'aquí a un any! Què se suposa que hem de fer fins aleshores?

Des del Sindicat d'Estudiants estem absolutament d'acord en el fet que cal derogar aquest decret i revertir els atacs a l'educació pública. Això és pel que hem lluitat sense descans. Però volem que es reverteixin tots! És a dir, els més de 10.000 milions d'euros que ens han robat i els 30.000 llocs de treball que han destruït, entre altres coses. I volem que es reverteixin immediatament! Per a això hem fet fora de la Moncloa a Mariano Rajoy i la situació de l'educació pública és d'autèntica emergència social, no podem esperar ni un segon.

No volem que ens donin gat per llebre. Aquestes mesures són paraules boniques i promeses que ara com ara no tenen cap conseqüència pràctica. Li diem a la Ministra Celaá i al govern de Sánchez que ja n'hi ha prou de paraules i rodes de premsa. Volem fets! Volem educació pública, digna i gratuïta! Per a revertir realment les retallades educatives el primer és derogar la LOMCE de la primera a l'última lletra, retirar per la via dels fets el 3+2 i el decret de beques i revertir tots i cadascun dels atacs a l'educació pública i engegar un pla d'emergència d'inversió educativa que garanteixi unes condicions dignes als nostres centres d'estudi i la gratuïtat de l'ensenyament públic des de la infantil fins a la universitat.

Per això fem una crida a la Ministra Celaá a què deixi de fer gestos i dugui a terme totes i cadascuna de les demandes que estudiants, mares, pares, professores i professors hem exigit als carrers. No hem fet fora el govern de Rajoy perquè tot segueixi igual!

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos