Esquerra Revolucionària

Visca Catalunya lliure, republicana i socialista!

Visita la galeria de fotos del Míting

Més de 500 persones han assistit al gran míting internacionalista organitzat per Esquerra Revolucionària el 17 de juliol a les cotxeres de Sants, en defensa de la república catalana dels treballadors i la joventut.

En un ambient elèctric, l'acte es va obrir amb la projecció d'un vídeo on revivim l'heroica resistència de la jornada l'1 d'octubre davant de la brutal repressió de les forces d'ocupació enviades pel Govern del PP per impedir la celebració del referèndum.

Posteriorment i durant prop de dues hores, la solidaritat despertada a tot el món amb el poble de Catalunya va quedar patent en les diferents intervencions de les companyes i companys que van prendre la paraula.

Sinead Daly, en representació del Socialist Party d'Escòcia, va explicar com l'1-O va ser seguit amb gran interès pel poble escocès que va viure el seu propi referèndum d'autodeterminació el 2014. Igual que des d'Esquerra Revolucionària defensem una república catalana socialista, el Socialist Party va llançar una campanya amb aquesta mateixa consigna connectant amb el sentiment de centenars de milers de joves i treballadors que lluiten contra l'austeritat i les retallades.

Iker Otermin d'Ezker Irautzaileak (Esquerra Revolucionària a Euskal Herria) va plantejar com la brutal repressió patida a Catalunya no és desconeguda a Euskal Herria, que ha estat el laboratori durant dècades de l'ofensiva repressiva dels governs i l'aparell de l'Estat espanyol que ara exporta a Catalunya i a la resta dels territoris. Iker també va insistir en l'exemple tan poderós que ha suposat l'aixecament del poble català i en el nefast paper que juguen en la lluita pel nostre alliberament, també a Euskal Herria, les aliances amb partits de la dreta, com el PNB, que no dubta a pactar amb aquells que empresonen el Govern de Catalunya, apliquen el 155 i criminalitzen als activistes dels CDR.

La intervenció d'Ana García, Secretària General del Sindicat d'Estudiants, va subratllar el paper de la joventut en primera línia d'aquesta lluita, i les sis vagues generals estudiantils impulsades pel Sindicat d'Estudiants. Ana va insistir en una idea: des de la dreta ens demanen respectar el seu sistema, i la Espanya una gran i lliure que ens volen imposar a cop de porra net, però "no hem nascut ni per la submissió ni per l'esclavitud, volem ser lliures".

Igual que a Catalunya, el poble i la joventut d'Irlanda també ha demostrat la força que tenim quan vam decidir lluitar pels nostres drets democràtics. I un gran exemple d'això ho hem viscut amb la històrica victòria en el referèndum pel dret a l'avortament, un cop demolidor contra l'opressió que l'Església Catòlica exerceix encara sobre la societat. Així ho va explicar Ruth Coppinger, diputada del parlament a Irlanda per Solidarity i companya de l'SP d'Irlanda, que va vincular lluita del poble català pels drets democràtics nacionals a la lluita pel socialisme citant les paraules del marxista irlandès James Connolly.

El company Juan Ignacio Ramos, Secretari General estatal d'Esquerra Revolucionària, va ressaltar que la lluita del poble català ha jugat un paper excel·lent en la caiguda del Govern reaccionari del PP, i com aquesta gran explosió revolucionària ha posat contra les cordes al règim 78 i a l'oligarquia capitalista com no hem vist en 40 anys de mal anomenada democràcia. També va denunciar el comportament de l'esquerra parlamentària espanyola, la submissió del PSOE a l'estratègia repressiva i la falsa equidistància que ha intentat mantenir la direcció de Podem, equiparant als milers de joves i treballadors que han ocupat els carrers lluitant per la república i el estat que ha intentat aixafar-los.

En la seva intervenció, el company Borja Latorre, d'Esquerra Revolucionària, va assenyalar les dues ales en què es divideix el moviment d'alliberament nacional a Catalunya: una minoria representada per la dreta catalanista que temen la iniciativa revolucionària del poble, i d'altra banda una immensa majoria que volem acabar amb el règim del 78 i el capitalisme. Aquesta segona és la que ens representa i l'única que ens pot fer lliures: portant a la pràctica el mandat de l'1 d'octubre i construint una república catalana socialista.

Per tancar l'acte Peter Taaffe, secretari general del Socialist Party d'Anglaterra i Gal·les, va explicar la profunditat de la crisi del sistema capitalista i com aquesta és la veritable raó de la frustració de la classe treballadora de les nacions i pobles oprimits i el motor de la lluita per l'autodeterminació. Ens va recordar també com la posició dels bolxevics a propòsit de la qüestió nacional va ser crucial per al triomf de la revolució russa en 1917.

Aquesta és la nostra herència i estem disposats a continuar la lluita per un món lliure de tota opressió de classe, nacional, racial i de gènere.

Finalment, els 500 assistents vam cantar la Internacional i vam clausurar aquest gran míting internacionalista.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos