No ho permetem!

Prou justícia patriarcal i feixista!

L'Audiència Provincial de Navarra ha decidit posar en llibertat els violadors de la Manada. Des de Lliures i Combatives, el Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària volem mostrar la nostra rotunda indignació davant d'una justícia que mostra sense embuts seu caràcter feixista i patriarcal, i que pretén donar una lliçó a milions de dones que hem omplert els carrers de lluita feminista. No ho permetrem! Totes i tots als carrers per derrotar aquest sistema infame!

No hi ha dubte que molta gent estarà ara mateix llegint, completament atònita, aquesta terrible notícia. És una autèntica provocació. Després que milions de dones, joves i treballadors hàgim protagonitzat una vaga feminista històrica el passat 8M, i després d'haver paralitzat les aules de tot l'Estat el 10M a la vaga general estudiantil contra la sentència de la Manada, ara se’n volen burlar de nosaltres i fer-nos creure que fem el que fem no podem canviar res.

Tant la sentència com la llibertat provisional a aquests salvatges són una agressió contra totes les dones. És posar una diana sobre totes nosaltres llançant un missatge molt clar: es pot violar, agredir, maltractar i assetjar a les dones. Se'ns pot torturar física i psicològicament, gravar-ho en vídeo, difondre-ho i... aquí no passa res! Els responsables d'aquests actes comptaran amb la protecció de la justícia, quedaran impunes els seus crims, i les víctimes passaran per tot un rosari de vexacions i escarni públic. És repugnant i no ho podem permetre.

Aquesta és la justícia que ens ofereix aquest sistema classista, patriarcal i franquista: ficar a la presó als joves d'Altsasu -la innocència ha quedat més que demostrada-, enviar a la presó rapers per les seves cançons i a joves com Alfon i activistes d'esquerres perquè lluiten contra les injustícies del sistema, però deixar en llibertat als violadors de la Manada, als corruptes i als que perpetren agressions homòfobes i feixistes. És simplement inacceptable.

Tant la decisió de posar en llibertat els violadors, com la sentència escandalosa precedent, han comptat amb el vot favorable d'una dona jutgessa que forma part del tribunal. ¿Què es pot concloure d'aquest fet? Que l'arrel del problema és tot l'aparell judicial i el sistema capitalista, i que el patriarcat també és sustentat per moltes dones que comparteixen els privilegis dels poderosos i sota cap concepte volen renunciar als seus beneficis.

El fet que hi hagi dones en càrrecs judicials, ocupant ministeris, dirigint bancs i empreses, no evita l'explotació ni la discriminació salarial, ni elimina el masclisme i la violència contra nosaltres. L'experiència torna a demostrar que la lluita feminista, si vol vèncer, ha de ser de classe, revolucionària i anticapitalista.

La marea feminista tornarà a inundar els carrers clamant justícia i manifestant el seu suport incondicional a la jove víctima d'aquests criminals sense escrúpols. Des de Lliures i Combatives, el Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària impulsarem aquesta lluita amb totes les nostres forces, a la vegada que exigim l'anul•lació immediata d'aquesta decisió i la inhabilitació fulminant dels jutges implicats tant en la sentència com en la posada en llibertat dels violadors. I també vam assenyalar al nou govern de Pedro Sánchez que, amb les seves declaracions afirmant que "aquesta decisió cal emmarcar-la dins de la normalitat del sistema judicial i que el govern la respecta", ha deixat ben clar que el seu "feminisme" no és més que un posat, una frase buida, gestos hipòcrites que amaguen una política continuista que es plega davant la justícia patriarcal.

Hem omplert els carrers, hem buidat les aules i els llocs de treball, hem protagonitzat mobilitzacions multitudinàries sense precedents, i ho tornarem a fer les vegades que calgui.

 

Totes i tots a les manifestacions i concentracions d'aquests dies!

Si toquen a una, responem totes!

Nosaltres sí que et creiem!

Aquí està la teva Manada!

 

Concentracions divendres 22 de Juny

CATALUNYA

Barcelona: 19h Plaça St Jaume

Tarragona: 19h davant l’Ajuntament

Girona: 19h davant l’Ajuntament

 

PAÍS VALENCIÀ

València: 19h Delegació

Elx: 20:30h Plaça de Baix

Castelló: 19h Subdelegació del Govern (Plaça Maria Agustina)

Alacant: 19h Juzgado Benalúa

 

ILLES BALEARS

Palma de Mallorca: 20h Cort

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos