Prou repressió franquista! Fora el 155!

Vaga general a Catalunya ja!

Aquests últims dies hem assistit a una duríssima ofensiva contra els drets democràtics i les llibertats del poble de Catalunya. Els empresonaments de dirigents de moviments socials i de diputats per l’únic delicte de defensar idees independentistes, l’exili forçós, la criminalització de professors, estudiants i activistes per oposar-se a la repressió, tot això sumat als gravíssims atacs a la llibertat d’expressió al conjunt de l’Estat, i que ha suposat el processament i l’entrada a la presó de tuiters, rapers, la censura de llibres i obres d’art... mostren d’una forma cada vegada més clara el caràcter franquista, autoritari i antidemocràtic del govern del Partit Popular. 

Catalunya viu un estat d’excepció franquista 

Rajoy i el seu partit de corruptes i lladres, recolzat per Ciutadans i per la direcció del PSOE, han decidit no respectar els resultats electorals del 21D i suspendre a la pràctica la democràcia a Catalunya. 

La dreta que ens governa vol fer-nos creure que es tracta d’una guerra dels catalans contra madrilenys, andalusos, extremenys... tractant d’inocular per tots els mitjans possibles el verí de l’espanyolisme més ranci, el de l’Espanya “una, gran i lliure” del franquisme. Però la realitat és una altra molt diferent. El poble de Catalunya només ha comès un delicte: exercir el seu dret legítim a decidir, i fer-ho de manera democràtica i pacífica.

El passat 1 d’octubre, més de dos milions de catalans van votar a favor d’una república. La resposta del govern i de l’Estat, incloent-hi Felip VI, dels mateixos que apliquen retallades salvatges, que privatitzen l’ensenyament i la sanitat, que ens condemnen a l’atur i la precarietat... va ser enviar més de 10.000 policies i guàrdies civils per reprimir amb violència famílies i ciutadans que volien dipositar una papereta en una urna. Davant d’un exercici de democràcia, Rajoy i el seu Estat van respondre amb les porres, els cops i les càrregues policials, amb un saldo de més de 1.000 ferits.

La resposta de la joventut i la classe treballadora de Catalunya va ser impressionant: el 3 d’octubre es va realitzar una vaga general històrica i manifestacions multitudinàries. Davant d’això, la resposta del PP i els seus aliats va ser aplicar el 155, suspenent de facto l’autonomia catalana i empresonant dirigents independentistes per organitzar votacions democràtiques i protestes pacífiques, per les seves idees polítiques. És la viva imatge de la dictadura franquista!

El 21 de desembre el govern del PP va convocar unes noves eleccions al Parlament de Catalunya. El resultat va ser molt clar: el PP es va endur una bona batzegada obtenint tan sols 4 diputats. Però tot i que el poble català es va manifestar a les urnes contra el 155 i la repressió, i una majoria absoluta de diputats estan a favor de la república i el dret a decidir, el PP utilitzant l’aparell estatal, aquest mateix aparell judicial i policial heretat de la dictadura, ha prohibit la investidura de Puigdemont, la d’un segon candidat, Jordi Sánchez, i la d’un altre tercer, Jordi Turull. Alhora, el jutge Llarena ha posat en marxa una causa general contra el poble de Catalunya, considerant les mobilitzacions pacífiques i democràtiques de l’1 i 3 d’octubre un delicte de "rebel·lió", i equiparant-les amb el cop d’Estat del 23F que va intentar imposar mitjançant la violència de les armes una dictadura militar a l'Estat espanyol. A més, ja hi ha desenes de presos polítics i exiliats, tots ells empresonats sense judici i sense fiança, i ficats rere reixes per les seves idees polítiques.

No és Catalunya contra Espanya. És el poble català contra el franquisme!

La resposta als carrers de centenars de milers de persones a tot Catalunya per protestar contra aquest atac ha estat exemplar. Tot i la brutal repressió dels Mossos, les mobilitzacions han demostrat una ferma decisió per defensar les llibertats i no cedir ni un pas davant dels que volen aixafar les aspiracions legítimes i democràtiques de milions de catalans i catalanes, exercint la màxima humiliació possible.

No ens hem de deixar enganyar per la propaganda que intenta enfrontar la joventut i la classe treballadora de l’Estat espanyol amb els nostres companys i companyes a Catalunya. La repressió tan salvatge que avui es viu allà no és una amenaça únicament per als catalans, és un atac sense precedents als drets democràtics de tots els treballadors i joves al conjunt de l’Estat! Avui empresonen els organitzadors d’un referèndum i multen i colpegen els que defensen el legítim dret a decidir del poble català, però demà faran el mateix amb els organitzadors d’una vaga estudiantil, contra el moviment feminista, contra els pensionistes. No! Demà no! De fet ja ho estan fent! Fiquen a la presó rapers com Valtonyc i Pablo Hassel per escriure cançons denunciant el paper de la monarquia, mentre Urdangarín i els corruptes que estan al capdavant del govern viuen com si res després d’haver robat i robat sense parar! De debò pretenen fer-nos creure que el problema són els catalans, i que ells són els nostres enemics? Llavors el PP és el nostre aliat?

Fora el govern franquista del PP! La lluita és l’únic camí

Des del Sindicat d’Estudiants volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat amb els i les joves catalanes, amb tots els treballadors i treballadores que han sortit als carrers en defensa dels seus drets democràtics -que també són els nostres-, que han desafiat el règim autoritari del 78, que han rebut els cops i sofert una repressió salvatge però segueixen decidits a lluitar fins al final. Sou un exemple i una inspiració!

No ens enganyen amb les seves campanyes mediàtiques contra el poble de Catalunya! Fora i dins de Catalunya tenim un adversari comú: el Partit Popular i l’entramat corrupte que el sosté, els seus aliats de Ciutadans i els dirigents del PSOE, els empresaris i banquers -espanyols i catalans- que s’han unit en aquesta batalla per suprimir els nostres drets més bàsics. El que està en joc és molt greu! Ens roben l’educació i la sanitat públiques, les pensions dels nostres avis, regalen els nostres diners a la banca i mentrestant aproven lleis mordassa perquè no puguem obrir la boca! Volen governar-nos a cops de porra! Però no ho permetrem!

El 8 de març passat milions de dones treballadores vam protagonitzar una vaga feminista històrica. Uns dies després els carrers tornaven a omplir-se en defensa d’unes pensions dignes. En aquest moment transcendental és necessari unificar la lluita de tots els sectors, unir tots els explotats per fer fora aquest govern. I tenim la força per fer-ho.

És fonamental convocar de manera urgent una vaga general a Catalunya en defensa de la democràcia, contra el 155, per la llibertat dels presos polítics, i desplegar la màxima solidaritat amb el poble de Catalunya a la resta de l'Estat. Totes les organitzacions polítiques i sindicals de l’esquerra, dels moviments socials, que no estan compromeses amb el règim del 78, hem d’aixecar de manera immediata aquesta solidaritat. No podem acceptar aquesta involució que ens vol tornar als temps de la dictadura.

Des del Sindicat d’Estudiants, a Catalunya i a l’Estat espanyol, impulsarem la mobilització més massiva i unitària, començant per la manifestació del proper 15 d’abril, però també convocant per aquest mateix mes una vaga general estudiantil i de tota la comunitat educativa catalana, que sigui un pas ferm cap a una gran vaga general que paralitzi tota Catalunya.

Prou de repressió franquista! Fora el 155!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos