A tan sols uns dies de l’última vaga general estudiantil convocada pel Sindicat d’Estudiants contra les revàlides franquistes, hem pogut comprovar que –com sempre diem- la lluita serveix. Durant les últimes hores, després de la reunió que el Ministeri d’Educació ha mantingut amb els consellers de les comunitats autònomes, s’ha fet públic l’anunci de l’eliminació de les revàlides dissenyades per l’exministre Wert. Amb aquest acord, la prova de 2n de Batxillerat quedaria igual a la PAU, sense efectes acadèmics – és a dir – que no serà necessària per obtenir el títol del Batxillerat. Pel que fa a les revàlides de 4t de la ESO i de Primària, aquestes no tindran caràcter obligatori, ni efectes acadèmics i tindran un caràcter mostral –és a dir- que tan sols es realitzaran a alguns centres a mode de mostra. Aquest acord tan sols significa una cosa: hem aconseguit tombar les revàlides franquistes i així lliurar a centenars de milers de joves de ser expulsats de les aules!

Aquesta victòria no és ni més ni menys que el fruit de la lluita de milions d’estudiants durant els últims anys, de les històriques vagues convocades pel Sindicat d’Estudiants que el passat 26 d’Octubre i 24 de Novembre van buidar les aules i omplir els carrers contra aquests exàmens injustos i reaccionaris. També de la batalla que pares i professors han dut a terme al nostre costat. Encara que alguns puguin tenir la temptació d’atorgar-se aquest èxit –com els que dins del PSOE han regalat el nou govern a Mariano Rajoy- el cert és que la mobilització i la lluita als carrers és l’únic motiu perquè el govern del PP s’hagi vist obligat a cedir en aquest punt estratègic per ells.

La conclusió és claríssima: amb l’organització i la lluita als carrers SÍ ES POT vèncer i tombar les retallades i els atacs del PP. Aquesta és la primera victòria, ara la batalla continua per acabar amb la LOMCE al complet i que no quedi en peu ni una sola coma d’aquesta contrareforma franquista. Li diem al govern i als seus ajudants –Ciutadans i la direcció actual del PSOE- que prenem bona nota d’aquesta conquesta. No permetrem que amb la seva nova maniobra, la proposta de “Pacte Educatiu”, continuïn pel camí de les retallades i atacs a l’educació pública. Els hi diem que no ens enganyen i que no hi ha pacte que valgui mentre no s’agafin i es portin a terme les reivindicacions de les milions de persones que hem lluitat a la Marea Groga de forma incansable: la devolució dels 7.000 milions d’euros robats a l’educació pública, la reincorporació dels 32.000 professors acomiadats, la derogació de la LOMCE i el 3+2, la fi dels ingents regals de diners públics a l’Església i a la patronal de l’educació privada. I si decideixen prendre el camí que han seguit els últims anys, que ho tinguin ben clar: Els respondrem als carrers!

Sense cap mena de dubte, aquesta victòria ens demostra que no tan sols podem acabar amb les revàlides sinó que podem tirar enrere totes i cada una de les mesures amb les que el Partit Popular ha atacat a l’educació pública. Tan sols organitzant el Sindicat d’Estudiants podrem frenar els atacs del Partit Popular. Afilia’t al Sindicat d’Estudiants i organitza amb nosaltres la lluita contra la LOMCE entrant a la nostra pàgina web i enviant-nos les teves dades mitjançant el botó “Afilia’t”

La lluita serveix, la lluita segueix!
Ara a per la retirada total de la LOMCE!
Sí que es pot!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos