Vaga general estudiantil el 24 de novembre!

Pocs dies abans de la històrica vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants fa menys d'una setmana, on es va deixar en manifest el multitudinari NO a les revàlides franquistes, hem assistit a tota una sèrie de declaracions per part del govern que revelen la por al PP a la mobilització que vam iniciar el 26 d'Octubre. Tal va ser l'impacte de la mobilització de la joventut que el mateix president del govern es va veure forçat a parlar en el seu discurs d'investidura de la "suspensió dels efectes acadèmics" de les revàlides fins a arribar a un "Pacte Nacional per l'Educació"; un desesperat intent d'enganyar a la comunitat educativa i desactivar la lluita que la joventut està encapçalant.

Volien traslladar la idea que les revàlides estaven suspeses i que, per tant, la mobilització no tenia sentit. Però no ens enganyen! Les mentides i les maniobres d'aquest govern corroït per la corrupció no confonen a ningú. Ja sabíem que aquest curs les revàlides no tindrien afecte acadèmic! Entre altres coses perquè així quedava reflectit en el decret que el Consell de Ministres, que presideix Mariano Rajoy, va aprovar el 29 de juliol. Decret contra el qual vam sortir a la vaga milions de joves en tot l'Estat i que vam culminar amb manifestacions massives la setmana passada. Però per si algú li quedava algun dubte sobre el significat de les paraules de Rajoy, el mateix Ministre d'Educació va sortir ràpidament a declarar als mitjans de comunicació que la proposta de Pacte Educatiu no significava la derogació de les revàlides ni de la LOMCE. Aquella és la idea de pacte i diàleg de la dreta! Menysprear la voluntat de la majoria i continuar de qualsevol forma amb els seus atacs a l'escola pública i al nostre dret a l'estudi.

Des del Sindicat d'Estudiants hem donat resposta a aquesta campanya amb claredat: no abandonarem els carrers fins que es retiri el decret a les revàlides. Per això hem tornat a cridar als estudiants a una nova vaga general estudiantil en tot l'Estat pel 24 de novembre. Sabem que és l'única forma per estar fora de perill de les revàlides és la seva derogació i no acceptem cap maniobra tramposa que no signifiqui exactament això.

Mentrestant les maniobres del PP continuen, de tal manera que avui hem assistit a un nou intent de desactivar les mobilitzacions. El Ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, en les seves primeres declaracions com a portaveu del nou govern, ha anunciat que es durà a terme una reforma legislativa de la LOMCE per deixar sense efectes acadèmics les revàlides de 4t d'ESO i 2n de Batxillerat i regular una prova d'accés a la Universitat. Però ja sabem el valor de les paraules del govern del Partit Popular! Cap! Aquestes paraules ens recorden molt a les que aquest mateix partit clamava als quatre vents fa cinc anys; quan deien per activa i per passiva que no tocarien l'educació, la sanitat i les pensions. I encara que som joves tenim memòria i sabem que el PP ha fet just el contrari provocant les majors retallades en dècades en tots aquests punts.

Avui tornem a respondre a aquest govern campió de les retallades i les mentides que no ens prenguin el pèl. Mentre no es retiri el decret de les revàlides la lluita als carrers continua. Tenen por de la mobilització perquè no són conscients de la seva debilitat i de la fortalesa que centenars de milers de joves demostrem al carrer fa tot just una setmana.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos