Desenes de milers reclamem la retirada de les revàlides franquistes per tota Catalunya

La jornada de vaga estudiantil del 26-O ha estat un rotund èxit. Desenes de milers d’estudiants hem buidat les aules i omplert els carrers en una gran demostració de força. Els intents desesperats dels mitjans de comunicació de la dreta de provocar confusió i desmobilitzar no han servit de res: milers i milers d’estudiants hem deixat clar que no ens aturarem fins que les revàlides franquistes siguin retirades i la LOMCE sigui derogada.

FES CLICK AQUÍ PER VEURE LA GALERIA DE FOTOS A CATALUNYA

A Barcelona hem estat més de 50.000 estudiants mobilitzant-nos pel centre de la ciutat, en un gran ambient de lluita. Durant el transcurs de la manifestació diversos companys han donat una salutació, transmetent el seu suport a la jornada de vaga: Manel Pulido, de la Federació d’Ensenyament de CCOO, ha destacat la importància de la lluita en defensa de l’educació pública que estan destruint; Ángel González, del Comité d’Empresa de Metro per CGT, ha assenyalat la necessitat de la unitat en la mobilització d’estudiants i treballadors; Shaun, estudiant nord-americà i membre del Socialist Alternative, ha remarcat que la lluita contra el capitalisme és internacional i ha explicat les desenes de mobilitzacions que hi ha hagut per tot el món en suport a la vaga; David Caño, de USTEC i de l’Assemblea Groga, ha insistit en la idea d’enfortir la protesta de forma unificada entre estudiants i professors; i Iván Molinos, afiliat de CCOO i membre de Guanyem CCOO, ha explicat que l’únic camí que ha permès aconseguir millores socials ha estat la mobilització contundent i unificada.

30280466220 c33bedf71c z30580284755 7b7b3f4287 z

BARCELONA

Miler i mig d’estudiants ens hem mobilitzat també a Tarragona i a Girona. A Tarragona s’ha dirigit a la manifestació l’Eva, de Joventut Podem, plantejant que Convergència i el PP estan d’acord en destruir l’educació pública i privatitzar-la per tal de que només puguin estudiar els rics. A més, hem comptat amb el suport de Diego González, delegat sindical per CCOO, membre de Guanyem CCOO i impulsor de la Coordinadora Sindical de Tarragona, que agrupa a treballadors de diferents empreses amb l’objectiu de donar una resposta unificada als atacs dels empresaris contra els drets laborals. Precisament per defensar una alternativa combativa a la seva empresa, Reverté S.A., el company Diego ha estat acomiadat. La seva lluita és la del conjunt dels treballadors en defensa dels seus drets, i també és la nostra! A Girona ha parlat en Salvador Aranda, delegat sindical per CGT de l’empresa Sermunegisa, que ha remarcat la necessitat de la lluita obrera i les vagues generals per a defensar les conquestes històriques de la classe treballadora.

image3

TARRAGONA

             GIRONA

                                                                    GIRONA

En les mobilitzacions han tingut una presència important pares i mares que han volgut recolzar la vaga estudiantil. Aquestes mobilitzacions representen un pas importantíssim per a la defensa de l’educació pública. Des del Sindicat d’Estudiants ho tenim clar: hem de continuar la lluita, hem d’enfortir la mobilització amb una gran vaga general de tota la comunitat educativa, demostrant que quan estudiants i professors ens ajuntem som imparables!

Fora les revàlides franquistes!

Per una vaga general de tota la comunitat educativa!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos