Més de 200.000 estudiants omplen els carrers!

Ha estat un autèntic tsunami. La vaga general convocada pel Sindicat d’Estudiants contra les revàlides franquistes ha estat històrica: al voltant de 2 milions de companys i companyes, des de 3r de la ESO fins a 2n de Batxillerat, hem buidat les aules dels instituts a tots els territoris. Però no tan sols ha estat una vaga amb un seguiment superior al 90%. Les més de 60 manifestacions convocades pel Sindicat d’Estudiants han tingut una assistència multitudinària: Més de 200.000 estudiants l’hem secundat de nord a sud i l’est a oest! Les dades són extraordinàries. A Euskal Herria: més de 10.000 joves a Bilbo han desfilat pel centre de la capital basca, més de 5.000 a Donosita pel Bulevard, milers a Gasteiz i a Iruña. A Catalunya, més de 50.000 omplint el centre de Barcelona, milers a Tarragona i Girona i a desenes de localitats. Al País Valencià: València al voltant de 10.000, i milers a Alacant i a altres ciutats i pobles. A Madrid més de 60.000 estudiants han protagonitzat la major manifestació estudiantil dels últims anys. A Galiza: a voltant de 5.000 a A Coruña, 3.000 a Ferrol i milers més a la resta de capitals i localitats gallegues. A Astúries, milers a Gijón i Oviedo en una gran jornada. A Zaragoza al voltant dels 5.000, i milers més per tot Aragó. A Andalusia també espectacular: 15.000 a Granada, 10.000 a Sevilla, més de 7.000 a Málaga, més de 2.000 a Cádiz i més de 1.000 a Almeria i Huelva... A Extremadura han estat milers, igual que a Canàries i a les Illes, amb una gran manifestació a Palma, i altres a Eivissa, Menorca i Formentera. Milers més a Murcia, a Castella i Lleó, a Castella- La Manxa, a Cantabria...


FES CLICK AQUÍ PER VEURE LA GALERIA DE FOTOS I

FES CLICK AQUÍ PER VEURE LA GALERIA DE FOTOS II

La jornada de vaga estudiantil és un èxit rotund, una demostració de força brutal que ha despullat al PP, al seu govern i al seu Ministre. La joventut estudiantil ha clamat contra unes revàlides franquistes absolutament inacceptables que han de ser immediatament derogades, igual que la LOMCE. Des del Sindicat d’Estudiants exigim la DIMISSIÓ immediata del Ministre d’Educació en funcions Íñigo Méndez de Vigo, responsable de la posada en marxa de les revàlides franquistes. Però no tan sols exigim la seva dimissió fulminant, també la derogació immediata de la LOMCE i dels decrets que l’acompanyen, la reversió de totes les retallades, l’augment dràstic dels pressupostos per l’ensenyament públic i la readmissió dels milers de professors acomiadats.

El País MADRID

MADRID

 Aquest govern del PP ha declarat la guerra a l’escola pública en tots els fronts. Per això, des del Sindicat d’Estudiants considerem una completa vergonya la capitulació dels dirigents del PSOE, que amb la seva covard abstenció entregaran el nou govern a Rajoy. Aquests dirigents no tan sols han donat l’esquena a la seva base, als votants socialistes, a milions de treballadors i joves, també a la Marea Groga i Verda i als que lluitem en la defensa de l’ensenyament públic. No oblidarem mai que amb el seu vot perpetuaran quatre anys més al govern al partit de la corrupció i les retallades.

Valencia-26O

 VALÈNCIA

La vaga del 26O també ha comptat amb el suport de la CEAPA, un fet molt important. Lamentablement l’actitud de la direcció de CCOO, d’UGT i d’STEs no ha estat la mateixa. Només a Madrid han cridat a la vaga als professors, i al cas d’STEs a Andalusia. Realment, l’actitud de les direccions sindicals no té cap justificació. Per què no han convocat al professorat a la vaga juntament amb els estudiants i pares i mares? És que potser els docents no pateixen acomiadaments i retallades, o no els afectaran les revàlides? Les direccions de CCOO, UGT i STEs han de rectificar urgentment i escoltar el clamor de la seva base, dels professors i dels estudiants: han de lluitar i lluitar amb totes les seves forces, no quedar-se tan sols en declaracions de cara a la galeria o a comunicats de suport.

30463092422 8dfc724a55 z

 BARCELONA

El Sindicat d’Estudiants vol dir, alt i clar, que la batalla no ha acabat. La jornada d’avui ha estat un gran èxit, però NO PARAREM FINS QUE ES DEROGUI LA LOMCE I LES REVÀLIDES. El Sindicat d’Estudiants reunirà al seu Comitè Estatal de Vaga immediatament. Si d’aquí al dilluns 31 d’Octubre el govern en funcions no retira les revàlides i deroga la LOMCE, tornarem a convocar vaga general estudiantil, més massiva, més contundent, en les properes setmanes, fent una crida a confluir a tots els sindicats del professorat i als nostres pares i mares de la CEAPA.

image1

VALÈNCIA

Per últim, volem agrair als milers de companys i companyes del Sindicat d’Estudiants de tots els territoris per aquesta gran convocatòria, pel seu gran esforç convocant centenars d’assemblees, distribuint més de 100.000 fulls als centres d’estudi, enganxant desenes de milers de cartells. I saludar als més de 2.000 estudiants que s’han afiliat durant aquestes setmanes. Entre tots i totes estem construint la major organització de lluita de la joventut, la més decidida i abnegada, la més conseqüent, la que mai farà d’esquirol a una vaga justa, ni dividirà el moviment estudiantil en línies nacionals o sectàries. Confiem en les nostres forces, confiem en la capacitat de lluita de la joventut contra el PP i les seves retallades, i contra el sistema que genera la injustícia social que patim: el capitalisme.

image

BILBAO

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos