imagen.aspx

Els estudiants sud-africans que van protagonitzar protestes i van intentar assaltar l'edifici del Parlament han aconseguit que el president del país, Jacob Zuma, revoqués l'alça de taxes universitàries prevista per l’any que ve.

LLEGEIX LA NOTÍCIA COMPLETA A LIBRERED.NET

Zuma va prendre la decisió de suspendre l'augment en els preus de les matrícules després d'una reunió amb els representants de la comunitat universitària, inclosos els líders estudiantils.

"Vam acordar que no hi haurà alça de taxes universitàries el 2016", va dir el president en una declaració divulgada a través del seu web oficial.
La nota diu que el Govern comprèn les dificultats amb què topen els estudiants de les famílies amb pocs ingressos i està disposat a buscar "solucions a llarg termini".

"Agraeixo a totes les parts per la trobada constructiva que obre camí a les futures discussions per trobar fórmules de compromís en benefici del país", va assenyalar Zuma.

A la vigília, centenars d'estudiants van estar a punt de prendre per assalt la seu del Parlament en què s’estava realitzant la lectura del pressupost nacional. La policia va llançar granades atordidores i gasos lacrimògens.

Les protestes van esclatar en diversos centres d'estudis superiors de Sud-àfrica, inclosa la Universitat de Witwatersrand, a Johannesburg, i la Universitat de Ciutat del Cap.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos