El Divendres 23 d’Octubre, en el marc de la campanya de solidaritat amb els refugiats, es van celebrar al IES Martínes Montañés de Sevilla dos assemblees per tractar la situació dramàtica de milers de persones que intenten arribar a Europa fugint de la guerra. L’assistència va ser tan massiva que va haver de dividir als estudiants per poder realitzar-les. En la primera assemblea van participar uns 230 alumnes de 1er i 2on de Batxillerat i en la segona més de 150 de 3er i 4rt de la ESO.  

Un total de 380 alumnes i alguns professors i professores d’aquest centre van acudir per debatre sobre el drama que està sofrint la joventut i la classe treballadora d’Orient Mitjà. També es va debatre sobre el paper que han jugat i estan jugant els governs dels E.E.U.U., Europa, Rússia i Xina en aquestes guerres, pugnant per fer-se amb el control dels recursos naturals d’aquesta zona del planeta, encara que sigui a costa de la vida de milers de persones. Per últim, es va profunditzar en la necessitat d’organitzar-nos conjuntament amb la joventut i la classe treballadora d’altres nacionalitats per acabar amb el sistema capitalista què ens condemna, a nosaltres i a ells, a una vida de misèria.   

Una vegada acabat el debat van sortir propostes com fer repartiments i pegades de cartells pels voltants del institut, parlar amb organitzacions amb les què es puguin convocar actes conjunts, elaborar una llista de centres als que expandir aquesta campanya i crear un comitè per dur a terme totes aquestes tasques. Aquest comitè es va crear allà mateix al finalitzar les assemblees, es va acordar tenir reunions setmanals en el institut, i es van apuntar 80 joves del centre!

Aquest és un dels exemples que demostren l’enorme solidaritat de classe que existeix entre la joventut obrera cap als explotats i oprimits de tot el món!

NATIVA O ESTRANGERA, LA MATEIXA CLASSE OBRERA!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos