Tots a les manifestacions en defensa de l'educació pública

Manifestació a Barcelona: 12.00h Pl. Universitat

En els últims dies centenars de milers de joves i treballadors de tot l'Estat hem inundat els carrers de desenes de ciutats contra les retallades portades a terme per part del Partit Popular a l'educació i la sanitat públiques. Unes retallades històriques que estan suposant ja, en el cas de la sanitat pública amb la reducció de 7.000 milions d'euros, el tancament de plantes, com succeeix a l'Hospital Verge de la Llum de Conca, o d'hospitals sencers, com es va anunciar el passat 30 d'abril a les Balears amb l'hospital general i l'hospital Joan March.

Retallades per a joves i treballadors, milions per a banquers i especuladors

Si les retallades a la Sanitat suposaran una reculada històrica en les nostres condicions de vida, l'impacte de les retallades a l'educació pública no seran menors. Com ja vam poder denunciar durant la convocatòria de la mobilització estudiantil del passat 10 de Maig, la tisorada de 3.000 milions d'euros contra l'educació pública es traduirà en l'acomiadament d’entre 50.000 i 100.000 professors, en la massificació de les aules a primària i secundària -arribant a superar-se els 40 alumnes per classe al batxillerat- i la pujada brutal de les matrícules universitàries, cosa que per a moltes famílies treballadores farà impossible el seu pagament, i la conseqüència del qual serà que els joves de les famílies més humils ens veurem exclosos de l'accés a la universitat. Els atacs continuen i el 15 de maig el govern de Catalunya anunciava més retallades encara: entre elles han imposat una nova taxa per als estudiants que vulguin cursar FP de grau superior. CiU i el PP estan destruint l'educació pública. Altres mesures que estan damunt de la taula: taxes al batxillerat, pujar la nota mitjana per aconseguir beca, recuperar la revàlida franquista per accedir a la universitat.

 

Mentre aquestes mesures sense precedents tiren endavant, a l'últim Consell de Ministres Mariano Rajoy aprovava una injecció de 10.000 milions d'euros per salvar Bankia, i altres entitats financeres, de la crisi derivada de l'especulació immobiliària que aquests mateixos banquers van provocar. Milers de milions d'euros de l'erari públic que només serviran per mantenir intactes els sous i beneficis dels alts executius. De fet Rodrigo Rato, expresident de Bankia i exministre d'economia amb Aznar, a més de guanyar més de 2 milions d'euros de salari pel seu càrrec, serà indemnitzat amb 1,2 milions en abandonar-lo.

L'única preocupació de la dreta és veure com desviar més fons públics a mans privades, com apropiar-se dels recursos que produeix la majoria de la societat per lliurar-los a una reduïdíssima capa de grans empresaris, banquers i especuladors.

La dreta criminalitza a la joventut per defensar els seus privilegis

És per això que també aquests últims dies hem pogut ser testimonis d'una vergonyosa campanya de criminalització llançada contra la joventut per part dels mitjans de comunicació de la dreta i de l’extrema dreta. Dos estudiants d'AEP van estar presos durant setmanes després de la vaga general del 29 de març i encara avui una sindicalista de la CGT, Laura Gómez continua presa per haver cremat uns bitllets falsos davant de la borsa.

El Sindicat d'Estudiants també està en el punt de mira. El passat 9 de Maig el diari La Razón publicava una portada amb la imatge de cinc estudiants, entre els quals es trobaven les fotografies de dos companys del Sindicat d'Estudiants, abocant tot un seguit de desqualificacions, falses acusacions i mentides amb la intenció de desprestigiar la mobilització de la joventut contra les retallades i per un futur digne. Lamentablement per a la dreta aquesta campanya de criminalització li ha sortit a l'inrevés, i aquella portada, pròpia de la dictadura franquista, va servir per indignar a milions de joves i treballadors a tot l'Estat i animar-los a seguir mobilitzant-se contra els atacs del Partit Popular.

De fet la campanya de mentides i criminalització de la joventut que des de fa mesos s'està portant a terme, no va servir de res quan el passat 12-M centenars de milers de persones van sortir a tot l'Estat per celebrar el primer aniversari del 15M, i per tornar a protestar contra les retallades socials.

22M: Tots a la Vaga de l’educació

Els sindicats de professors CCOO, UGT i STE`s, juntament amb la CEAPA i el Sindicat d'Estudiants hem convocat una vaga general educativa per al dia 22 de Maig amb la qual respondre unitàriament a aquest atac sense precedents a l'educació pública. Serà la primera vaga on surtin de manera unitària les escoles bressol, infantil i primària, secundària i la universitat. Encara que som conscients de les dificultats que poden sorgir per la gran càrrega d'exàmens en aquestes dates, des del Sindicat d'Estudiants fem una crida a tots els estudiants a participar en aquesta jornada de vaga del conjunt de la comunitat educativa i en les respectives mobilitzacions, per deixar clar al PP que si no retiren immediatament aquests atacs, en el mes de setembre la mobilització i la lluita continuarà a un nivell superior.

Estem convençuts que existeix la força i la decisió per part dels professors, els estudiants i el conjunt de la classe treballadora per derrotar a la dreta i acabar amb aquesta andanada d'agressions contra els serveis socials i els nostres drets. Les mobilitzacions educatives, les del de 12 maig, la vaga general del passat 29 de març, mostren que és necessari unificar i endurir la resposta. Per això des del Sindicat d'Estudiants tornem a realitzar una crida a les direccions de CCOO i UGT perquè convoquin, en unitat d'acció amb resta dels sindicats i tots els col•lectius i organitzacions implicats en aquesta lluita, una nova vaga general de 48 hores dins d'un pla de lluita en ascens i cada vegada més contundent. Aquest és el camí per vèncer.

Prou d'atacs a l'educació pública!
Les retallades per als banquers!
El fill de l'obrer a la Universitat!
Uneix-te al Sindicat d'Estudiants per continuar la lluita!


Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos