Avui 10 de Maig, a les 12 del matí han iniciat simultàniament més de 30 manifestacions i concentracions on milers de joves hem mostrat la nostra rotunda oposició a unes retallades que implicaran una greu massificació de les aules des de primària, milers de no admesos a FP i l’expulsió dels joves de famílies treballadores de la universitat. Les manifestacions més massives han estat les de Sevilla amb 5.000 estudiants, València amb 3.000, Màlaga amb 2.500, Vigo amb 2.000 joves, Madrid amb 1.000 i la Corunya amb uns 800. D’altra banda a Gijón, Oviedo, Ferrol i Cadis hi ha hagut una participació d’uns 500 estudiants en cada mobilització. A totes les concentracions i manifestacions hi ha hagut un fort recolzament dels representants de professors, pares i treballadors en general que s’han dirigit als estudiants i ens han animat a continuar amb la defensa de les conquestes històriques que la classe treballadora a través de la lluita i la mobilització van arrencar a la dictadura franquista.


D’aquesta forma per les manifestacions convocades pel Sindicat d'Estudiants han passat i dirigit una paraules als estudiants mobilitzats representants de Mercasevilla, Ferrocarrils de la Generalitat a València i Barcelona, del comitè d’empresa de Telemadrid, del institut Madrileny d’esports, representants de les universitats públiques de Madrid i Barcelona, a més de diferents representants sindicals de CCOO i UGT a diverses ciutats, arribant en el cas de València a assistir un grup de 60 treballadors de l’Empresa Municipal de Transports. Finalment dues de les intervencions més destacades han estat les de José Luis Pazos, president de la FAPA Giner dels Rius i portaveu de la CEAPA, i la dels companys de CGT a Barcelona, que han denunciat la detenció i empresonament de la secretària d’organització de CGT a Barcelona, Laura Gómez, per participar a la vaga general del passat 29 de Març.

Des del Sindicat d’Estudiants valorem molt positivament aquesta primera resposta a la campanya de desmantellament de l’educació pública, i els serveis públics en general, llançada pel Partit Popular. La indignació és màxima quan veiem com els 10.000 milions d’euros que la dreta no té cap empatx a retallar en serveis tan essencials com a sanitat i educació, són lliurats directament a la banca, com està succeint amb el cas de Bankia. És per aquest motiu, pel qual els joves i els treballadors seguirem amb la nostra obstinació de promoure mobilitzacions abans i després de l’estiu.

La desesperació de la dreta davant d’aquesta indignació social queda plasmada en la reacció histèrica que han tingut diaris com “La Razón”, que ahir ens dedicava una portada que recordava les campanyes dels mitjans franquistes en temps de la dictadura. Considerem que aquesta campanya de criminalització contra tots aquells que lluitem en defensa dels nostres drets reflecteix la por davant la mobilització social creixent.

La lluita segueix, aquesta mateixa tarda amb les concentracions que els sindicats de professors, CCOO, UGT, USTEC-STE´S, així com els pares i mares a través de la CEAPA, i per descomptat des del Sindicat d’Estudiants hem convocat per continuar i aprofundir les mobilitzacions contra les retallades en educació. La jornada d’avui suposa un punt de partida per a un procés de mobilitzacions ascendent, que té la seva propera cita el 22 de Maig, amb una vaga general de la comunitat educativa en tots els seus trams, la primera d’aquestes característiques des de la caiguda de la dictadura, i a la qual des del Sindicat d’Estudiants ens sumarem.

AQUESTA LLUITA LA GUANYAREM!

 

EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA, LES RETALLADES PER ALS BANQUERS!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos