PP i CiU volen acabar amb l’educació pública. Ho hem d’impedir!

No a les retallades a l’educació pública i a l’augment de les taxes a la universitat

MANIFESTACIÓ (legalitzada i pacífica)
BARCELONA: 12 H. PL. UNIVERSITAT
TARRAGONA: 12 H. PL. IMPERIAL TARRACO

El PP ha llançat a les darreres setmanes un pla per destruir l’educació pública: retallada de 623 milions d’euros en educació als pressupostos generals de l’Estat, més una retallada addicional de 3.000 milions d’euros. Una agressió sense precedents. Els atacs més importants són:
1.    Reducció salvatge de l’oferta de batxillerats: els instituts oferiran només una modalitat de batxillerat, amb el que molts estudiants amb menys recursos hauran d’estudiar aquella modalitat que tinguin més a prop i d’altres es veuran obligats a fer desplaçaments. Això representarà la destrucció de milers de llocs de treball de professors i la massificació dels centres de secundària.

2.    Se suprimeix la introducció dels 2.000 cursos de mòduls de formació professional previstos per a l’any 2013.

3.    Augment de la massificació de les aules amb l’increment de les ràtio per classe fins un 20%, passant de 25 a 33 alumnes per classe a primària i de 30 a 40 a secundària.

4.    Com va passar en aquest curs aquí a Catalunya, s’augmenten les hores lectives del professorat en detriment de les tutories, suport i atenció a l’alumnat, es massifiquen les aules i el nombre d’estudiants per atendre. També s’incrementa el temps per cobrir una baixa d’un professor (mínim dues setmanes). Aquestes mesures representaran l’acomiadament d’entre 50.000 i 70.000 professors interins.

5.    Privatització i elitització de l’ensenyament universitari. La dreta vol l’expulsió massiva dels fills dels treballadors de la universitat a través de la selecció econòmica: pujada de les taxes universitàries d’un 50% (es pagarà a partir del proper curs entre 1.7000 i 2.000 euros), que poden arribar als 6.000 euros per alumne en els casos de repetició de curs.

A això se li ha de sumar totes les retallades que ja ha aplicat CiU aquest curs.

Diners per a uns i repressió per als altres

Totes aquestes mesures representen un cop brutal a l’ensenyament públic i van dirigides contra els fills de les famílies treballadores. Ens neguen un dret essencial. Un autèntic escàndol! Diuen que no hi ha diners i que per això han de retallar a sanitat o a educació, però és mentida. Exemples: diners i privilegis intactes a l’educació privada i concertada; l’Església catòlica rebrà 10.000 milions d’euros; la banca, 100.000 milions d’euros en avals; la Casa Reial manté el seu pressupost, diners que es fa servir per a caceres i altres despeses sumptuàries; s’equipa els antiavalots amb gasos lacrimògens i tanquetes... Tot això quan ens apropem als 6 milions d’aturats i l’atur juvenil supera el 50%.

I als que lluiten, repressió: 2 estudiants de l’AEP segueixen presos per participar en un piquet a la vaga general; infiltren policies a les manifestacions; colpegen a estudiants d’institut com a València...


A l’educació pública se la defensa lluitant

Davant d’aquesta ofensiva salvatge del PP i CiU contra l’educació pública, des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots els estudiants a demostrar la nostra ferma oposició en una Jornada de Lluita Estudiantil Estatal, amb assemblees, aturades i vaga als centres d’estudi, concentracions i manifestacions al màxim de localitats de tot l’Estat per al dijous 10 de maig, amb la que donar una resposta contundent al carrer. Fem una crida a professors, pares i mares a participar activament en aquesta mobilització i a les organitzacions d’estudiants AEP, AJEC i SEPC a la màxim unitat d’acció i a sumar forces en aquesta Jornada de Lluita.

A més a més, el 12 de maig hi ha convocades manifestacions a totes les ciutats en commemoració del primer aniversari del 15-M, a les que des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a participar massivament.

La lluita ha de continuar i s’ha d’intensificar. Per això el Sindicat d’Estudiants demana a CCOO, UGT i USTEC que convoquin immediatament una Vaga General de tota la comunitat educativa, per continuar la mobilització rotunda que va significar la vaga general del 29-M i que s’hauria de reforçar amb una nova vaga, però aquest cop de 48 hores.

La lluita serà llarga i sostinguda en el temps. Per a organitzar-nos millor, el Sindicat d’Estudiants proposa la creació de Comitès de Lluita de professors, pares i estudiants als centres d’estudi per organitzar i impulsar les mobilitzacions que continuarem convocant el proper curs.


No a les retallades contra l’ensenyament públic!
El fill de l’obrer a la universitat! L’ensenyament és un dret, no un negoci!
Prou de repressió dels nostres drets democràtics!
Uneix-te al Sindicat d’Estudiants


Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos