10 de maig: Jornada estatal de lluita estudiantil contra les retallades a l’educació pública i contra l’augment de les taxes a la universitat

12 de maig: Tots a les manifestacions del 1r aniversari del moviment 15-M

El partit popular ha llançat a les darreres setmanes un vertader pla de destrucció de l’educació pública tal com la coneixem avui. A la tisorada de 623 milions d’euros a educació que es recull als pressupostos generals de l’Estat, el govern de la dreta ha sumat una retallada addicional de 3.000 milions d’euros, una agressió sense precedents a l’ensenyament públic en els últims 40 anys.

Les mesures més significatives adoptades pel PP són les següents:

 

 

  1. Reducció salvatge de l’oferta educativa de batxillerats: els instituts oferiran només una modalitat de batxillerat, amb el que molts estudiants amb menys recursos hauran d’estudiar aquella modalitat que tinguin més a prop i d’altres es veuran obligats a fer desplaçaments. Això representarà la destrucció de milers de llocs de treball de professor/a i la massificació dels centres de secundària.
  2. Se suprimeix la introducció dels 2.000 cursos de mòduls de formació professional previstos per a l’any 2013. Es redueix per tant l’oferta de l’FP d’una manera dràstica.
  3. Augment de la massificació de les aules amb l’increment de les ràtios per classe fins a un 20%, passant de 25 a 33 alumnes per classe a primària i de 30 a 40 a secundària.
  4. Com va passar aquest curs a la Comunitat de Madrid, a Castella-La Manxa, Navarra o a Catalunya, es produeix un augment de les hores lectives del professorat en detriment de les tutories, suport i atenció a l’alumnat... Aquest empitjorament s’agreuja amb la massificació a les aules i l’increment d’estudiants a atendre. També s’augmenta el temps necessari per cobrir la baixa d’un professor (mínim dues setmanes). Aquestes mesures representaran, tal com han assenyalat els sindicats del professorat, l’acomiadament d’entre 50.000 i 70.000 professors interins. Un atac brutal a la qualitat de l’ensenyament!
  5. La privatització i elitització de l’ensenyament universitari. El govern del PP vol l’expulsió massiva dels fills dels treballadors de la universitat a través de la selecció econòmica; pujada de les taxes universitàries d’un 50% (es pagarà a partir del curs pròxim entre 1.700 euros i 2.000 euros), que poden arribar als 6.000 euros per alumne en els casos de repetició de curs.

Diners per a la banca i l’església i retallades a la despesa pública

Totes aquestes mesures representen un cop brutal a l’ensenyament públic i van dirigides contra els fills de les famílies treballadores, als que se’ls nega un dret essencial, però les ajudes i privilegis a l’educació privada i a la privada-concertada es mantenen. Un autèntic escàndol! La dreta al govern repeteix un cop rere l’altre que no hi ha diners i que per això ha de dur a terme retallades a educació i sanitat, però la veritat és tota una altra. Sense anar més lluny, l’església catòlica seguirà rebent aquest any uns 10.000 milions d’euros a través de subvencions, exempcions d’impostos, etc. Alhora, el govern del PP ha concedit 100.000 milions d’euros de diners públics en avals a la banca privada, perquè aquesta continuï fent créixer els seus beneficis formidables a costa del sacrifici de la població. El mateix passa amb els recursos destinats a la Casa Reial, que no es toquen, i que són emprats en despeses sumptuàries, viatges de luxe i caceres, en el moment que a l’Estat espanyol la xifra d’aturats s’apropa als 6 milions i l’atur juvenil supera el 50%.

A l’educació pública se la defensa lluitant

10 de maig: Jornada estatal de lluita estudiantil (assemblees, aturades als centres d’estudi i concentracions)

12 de maig: Tots a les manifestacions en commemoració de l’aniversari del 15M

Davant d’aquesta ofensiva salvatge del PP contra l’educació pública, des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a demostrar la nostra oposició rotunda en una jornada de lluita estudiantil estatal, amb assemblees, aturades als centres d’estudi, concentracions i manifestacions al màxim de ciutats i localitats per al dijous 10 de maig, com una primera i contundent resposta al carrer a aquests atacs. Fem una crida a professors, pares i mares a participar activament a les mobilitzacions del 10 de maig i a totes les organitzacions i col·lectius d’estudiants a la màxima unitat d’acció i a sumar-se a aquesta jornada de lluita.

A més a més, el 12 de maig hi ha convocades manifestacions a totes les ciutats en commemoració del primer aniversari del moviment 15-M, a les que des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots els joves i estudiants a participar massivament per demostrar la nostra ferma oposició a aquestes retallades.

La lluita ha de continuar i intensificar-se. En aquest sentit des del Sindicat d’Estudiants ens tornem a adreçar a les Federacions d’Ensenyament de CCOO i UGT i a tots els sindicats del professorat perquè es convoqui immediatament una vaga general de tota la comunitat educativa, que faci de palanca per continuar la mobilització rotunda que va significar la vaga general del 29-M i que s’hauria de reforçar amb una nova vaga però aquest cop de 48 hores.

La lluita serà llarga i sostinguda en el temps. Per a organitzar les nostres forces millor, des del Sindicat d’Estudiants proposem la creació de comitès de lluita unificats, de professors, pares i estudiants, als centres d’estudi com a pas imprescindible per mantenir les mobilitzacions de cara al proper curs, que seran claus en la defensa de l’educació pública.

No a les retallades contra l’ensenyament públic!

El fill de l’obrer a la universitat! L’ensenyament és un dret, no un negoci!

Prou de repressió dels nostres drets democràtics!

Uneix-te al Sindicat d’Estudiants per enfortir la lluita del moviment estudiantil!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos